Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@amasseia Onu geri verdim bunu aldım. Yok boyu gayet iyi.
Aero kadroymuş belki o o düşünceyi veriyor olabilir.

Scudo
@bonder76 hic ikiletmediler mi, ya kardeşim sen onu kullandin geri alamayiz falan?

@amasseia Sağolsunlar anlayışlı karşıladılar zaten fazla kullanmamıştım.
Üzerine farkını vererek bunu aldım. Bu daha iyi oldu.

Bisan Grand Tour Eco alacaktım fakat fabrikadan hiç bir bisan bisiklet gelmiyormuş.
Bu da yeni gelmiş.

Bisan Grand Tour Eco alacaktım fakat fabrikadan hiç bir bisan bisiklet gelmiyormuş.
Bu da yeni gelmiş.
Hocam bayinizin kıymetini bilin. Iyi günlerde kullanın.
Gerçekten resimde çok küçük çıkmış.

@Mustaac Teşekkürler yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için. Gayet ideal boyu. Tutan servis elemanı arkadaş biraz iri ondan kaynaklı sanırım küçük görünmesi.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling

Bu da yeni gelmiş.
Abi biz birini alamadik (grand tour) sen ucuncuye gectin valla helal olsun, tekerine tas degmesin guzel gunlerde pedalla :)

@vusalazeroglu Valla bisiklet sektörüne biraz hızlı başladım doğrudur.

Sağolsunlar hep anlayışlı kişilere denk geldim diyelim.
Aslında 1 başka marka ve 1 başka model alacaktım.
Fakat Metin Bisiklette sirkülasyon başdöndürücü olduğundan dün stoğa girdikleri ürünü arayıp kendileri bulamıyorlar.
Akşam diğeri satmış oluyor falan filan :D

2019 model yeni gelen Tiagra setli carraro 052 varmış.
Metin abinin oğlu "abi daha tekerlekleri yere değmedi bunu al arkana bakma" dedi, sonra aradık taradık dün stoğa giren ürün akşam satılmış.
Bir de ilgilenen kişi çok olunca bazen stok konusu karışıyor, kim neyi sattı, nezaman satıldı vs.

Diğer 2 si ise Bisan Grand Tour Eco
Öbürü Carraro race 042 sora setli 2020 idi.
Ama Bisan'ı anlatmaya gerek yok yetişemiyorlar.
Diğeri de ellerinde yoktu. Bu aldığımda o gün gelmiş.

Hepimiz için hayırlısı olsun ne diyelim.
Ama bisiklet için Bakırköy Metin Bisikleti bir arayıp sormakta fayda var.
Sirkülasyon fazla olduğu için ve Metin beyle firmalar direkt görüşüp fikir alışverişinde de bulunuyorlar anladığım kadarıyla.
Oraya çok gönderiyor veya ilk gönderiyor olabilirler.

Arkadaşlar merhaba,

Kendim ve eşim için bisiklet bakıyorum kullanım amacımız arada çıkıp ter atmak küçük bir ilçede yaşıyoruz ama etrafımızda tarihi ve ormanlık çok güzel yerler var haftaiçi oturduğumuz evden merkeze olan 1-2 km lik yol için kullacağız haftasonları ise daha ormanlık ve düz yollarda mesela akyaka,teos yada mesire yeri gibi gezi yerlerinde kullanmayı planlıyoruz
bütçemiz iki bisiklet için 5-6 bin civarı çok uzun zamandır ikimizde bisiklete binmedik ve her yere arabayla gitmekten dolayı hımbıllaştık bütçe dediğim gibi çok az miktarda esneyebilir ne tip bir bisiklete ihtiyacımız var çok fazla marka çok fazla özellik var orta şekerli ne tip bir bisiklet alabilir ve kullanabiliriz ? günde en az 5-6 km yol yaparız haftasonları ise daha çok

Kron rc 4000 önerebilirim bizzat kullanıyorum. bisanla aynı set var üstünde ve karbon maşalı. oldukça hafif.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@Hatchway Bence şehir/tur bisikletleri sizin için yeterli olabilir. Rahat sakin bir sürüş için ideal olacaktır. Özellikler açısından giriş seviyesi claris setli bir bisiklet olabilir. Ancak şunu da belirteyim bisikletin verdiği hazzı son damlasına kadar yaşar ve zevk alırsanız bu tür kesinlikle bir süre sonra yetersiz gelmeye başlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@darbelux hocam tek bisiklet için bütçemi aşıyor malesef ayrıca gezi için stabilize yollarda da kullanacağımızdan o tasarım bana göre değil korkarım :) eller aşağıda çok güvensiz geliyor @SeYaP model olarak ne olabilir 2 bisiklet için 5-6 bin lira bütçe var bisan 8500 modeli hoşuma gitti burdan bi arkadaşımda bisikletçiden topla diyo kendine göre alırsın falan diyor bilgisayar toplar gibi al dedi ya çok bilemedim haftaiçi şehir içinde asvaltta haftasonları ufak patika yollarda kullanabiliriz gittiğimiz yere göre ona göre bir tavsiyeniz varmı mı acaba ?

Kron rc 4000 önerebilirim bizzat kullanıyorum. bisanla aynı set var üstünde ve karbon maşalı. oldukça hafif.

Kron RC 4000 Karbon Maşa Kırılması Vaktiniz olduğunda okursanız iyi olur. Şaft borusunda kelebek mi kullanılmış, yoksa plug mu, bir gözden geçirin. Kelebek kullanıldı ise Allah göstermesin, ilerde birden elinizde kalabilir gidon.

Kron'dan karbon maşalı bisiklet alan, veya almaya niyetli diğer arkadaşlar da bu hususa dikkat ederlerse, olası bir kazayı engellemiş olurlar.

Kron RC 4000'e gelirsek, maşa problemi haricinde genel olarak amatör bir kullanıcı için iyi sayılır. Kırmadan, başına bir şey getirmeden kullanırsanız rahatlıkla sizi tatmin edebilir.

• Beğen
Tepkiler: SeYaP
@Hatchway Marka veya model önerme taraftarı değilim açıkcası. En güzeli sizin yapacağınız donanımı araştırmak olur. Örnek hd disk fren mi olsun v fren mi veya amortisör olsun mu var kilitli mi olsun gibi. Öncelikle bu durumları belirlemeniz lazım ki bu opsiyonlar eklendikçe bütçeye de yansıyacakdır. Sonuç olarak ilk önce hangi tür bisiklet kullanacağınızı sonrasında ise hangi özelliklerin olmasını istiyorsanız ona göre bir bisiklet seçimi yapmanız gerekir.
Kendim bisiklet alma sürecim 2 ay gibi bir sürede tamamlayabildim.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Kron RC 4000 Karbon Maşa Kırılması Vaktiniz olduğunda okursanız iyi olur. Şaft borusunda kelebek mi kullanılmış, yoksa plug mu, bir gözden geçirin. Kelebek kullanıldı ise Allah göstermesin, ilerde birden elinizde kalabilir gidon.

Kron'dan karbon maşalı bisiklet alan, veya almaya niyetli diğer arkadaşlar da bu hususa dikkat ederlerse, olası bir kazayı engellemiş olurlar.

Kron RC 4000'e gelirsek, maşa problemi haricinde genel olarak amatör bir kullanıcı için iyi sayılır. Kırmadan, başına bir şey getirmeden kullanırsanız rahatlıkla sizi tatmin edebilir.
hiç bilmiyordum hocam ilk defa gördüm böyle bir şeyi, 500km yi devirdim çok şükür hiç bir problem yaşamadım, umarım yaşamam da :/ Acaba bantta üretimden kaynaklanan bir durum mu?

@SeYaP Bu konulara biraz baktım disk fren ve kilitli amortisör olması iyi olur hatta mümkünse frenlerin iyi olmasını isterim çünkü bir ara mahalleden komusumuzun bisikletine bindiğimde çok duracakmış gibi gelmemişti eski bişeydi gerçi vitesten çok frenleri iyi olsun

kendimiz alsak parçaları bisikletçide birleştirsek nasıl olur ?

hiç bilmiyordum hocam ilk defa gördüm böyle bir şeyi, 500km yi devirdim çok şükür hiç bir problem yaşamadım, umarım yaşamam da :/ Acaba bantta üretimden kaynaklanan bir durum mu?

İnşallah. Fabrika montajlı böyle çıktığını söylemişti ilgili bayi. Belki de o gün montaj personeli dalgındı, nadir durum da olabilir. Eğer gerçekten hakimseniz, furş kapağını sökerek kontrol edebilirsiniz. Fakat siz yine de tanıdığınız bir bayi varsa, çay içme bahanesiyle gidip kontrol ettirirseniz daha iyi olur. Hem böylece diğer RC 4000'lerde de nasıl parça kullanılmış, genel problem mi var öğrenmiş oluruz. Muhakkak haberdar edin zahmet olmazsa. Nihayetinde hakimiyetin kaybolup yolda savrulma, hayati tehlikeler söz konusu kısacası.

Bu arada benim başıma da +2000 km'den sonra gelmişti bu kaza.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@SeYaP Bu konulara biraz baktım disk fren ve kilitli amortisör olması iyi olur hatta mümkünse frenlerin iyi olmasını isterim çünkü bir ara mahalleden komusumuzun bisikletine bindiğimde çok duracakmış gibi gelmemişti eski bişeydi gerçi vitesten çok frenleri iyi olsun

kendimiz alsak parçaları bisikletçide birleştirsek nasıl olur ?
Toplama işi bence daha pahalıya gelir. Sizin ihtiyacınıza en uygun model bence Carraro 224 veya Carraro 227. 224 v fren, 227 disc fren ve bir üst segment vites. Lastik donanımı tam istediğiniz şartlar için. Bütçenize göre karar verebilirsiniz. Farklı markalarında benzer donanımlı bisikletleri var. Bence size en uygun bu tarz.

@undefined Kendi isteğinize bir bisiklet toplama kısmını fazla araştırmadım ama fiyat olarak ciddi rakamlar görebilirsiniz. Sadece kadro da en az 2000 tl leleri görürsünüz ki oda orta veya başlangıç olur. Şu bisikleti biraz araştırabilirsiniz corelli trivor 7.0. Carraro gravel g2 almadan önce bunun üstünde baya durmuştum. Başlangıç bisikleti olarak fena değil. f/p olarak görebilirsiniz. ama tavsiyem vites sistemi olarak en azından shimano claris veya sora setli olması yönünde.

Geri