Hayır hocam. 50 kadro.@Mustaac 52 kadro diyecektiniz sanırım.kafalar iyice karıştı.
Alanya için çok ideal. Ama yokuş çıkarken epey zorluyor bu oranlar, uzun turda çok yorar alışık olmayanı.Bisan grand tour, şu an f/p olarak ki bu fiyat gerçekse eğer, alınabilecek en iyi yol bisikleti seçeneği. 105 set ve 52/36 ayna kol 11/30 ruble seçeneği bana kalırsa en ideal oranlar. Maşa da karbon. Elim de biri tiagra, biri ultegra iki bisiklet var, ihtiyaç yok ama şu fiyat ve özellikler, gel, gel diyor.
Gerekli tavsiyeler artılar ve eksiler söylenmiş gibi, söylenenlere çok yeni bir şey ekleyemesem de yeni bir speedster 20 kullanıcısı olarak bazen biraz ağır geliyor ancak daha hafif bir bisiklet tecrübe etmediğim için pek önemsemiyorum, geometri sebebiyle bazen biraz yavaş geliyor (belki de tamamen benim yavaşlığım) ama yine geometri sebebiyle tecrübem ve kondisyonum düşük olmasına rağmen hiç bir ağrı sızı hissettirmiyor. Diğer yazarların da bahsettiği gibi dişli oranları da(34-50) yokuşlarda çok mutlu ediyor, hele ki ulan daha düşük vites yok mu denilen yokuşlarda.Degerli arkadaslar yol bisikletine yeni gececegim. Yas 34, boy 185cm, kilo 80kg. İki model arasinda kaldim pek birebir degiller ama fiyat yonunden aynilar. İlki scott speedster20 tiagra setli (2020) digeri decathlonun yeni van rysel serisi 105 setli. Ayni fiyata 105 setli daha hafif olan decathlon van rysel mi almak mantikli yoksa marka itibari ile scott alip gecmem mi gerekiyor? Hangisini neden tercih etmem gerekiyor? Bir turlu karar veremiyorum. Yol gosterirseniz mutlu olurum.
Hocam ben teknik ekipten bir çalışandan çizimlere bakarak bilgi aldım. 52 kadronun teknik ciziminin olduğunu 54 kadronun hazir olmadığını söyledi. 165 mm alin borusu 545 mm efektif üst boru uzunlugu olduğunu söyledi. 54 kadro icin beklemede kalin bence. Aynı olması imkansız.Grand Tour un ölçüleri için Bisan'la iletişime geçtiğimde bana şu cevabı verdiler bugün
"Merhaba
54 kadro ölçüsü sizin için uygundur. 52 ve 54 cm kadro için alın borusu ölçüsü 170 ml. 17 cm’dir. Üst boru ölçüsü ise 545 ml’dir."
Arıca 52 kadronunda üst borusu 524 mm olduğunu söylemişlerdi instadan.
Bu arada boyum 178, iç bacakta 79-80 cm
Bunu öğrendiğim iyi oldu hocam yoksa verecektim siparişi sağolunHocam ben teknik ekipten bir çalışandan çizimlere bakarak bilgi aldım. 52 kadronun teknik ciziminin olduğunu 54 kadronun hazir olmadığını söyledi. 165 mm alin borusu 545 mm efektif üst boru uzunlugu olduğunu söyledi. 54 kadro icin beklemede kalin bence. Aynı olması imkansız.
Hocam ben teknik ekipten bir çalışandan çizimlere bakarak bilgi aldım. 52 kadronun teknik ciziminin olduğunu 54 kadronun hazir olmadığını söyledi. 165 mm alin borusu 545 mm efektif üst boru uzunlugu olduğunu söyledi. 54 kadro icin beklemede kalin bence. Aynı olması imkansız.
Hocam şimdi tekrar aradim. 54 kadro için üst boru 148 mm gibi diyor. Efektif top tube 165 mm gelir diyor. Yalnız alın borusu 170 mm dedi. Ikisinin alın borusu da aynıymış. 185 boyla muhtemelen size uyar hocam 54 kadro.bu durumda hocam 1.85 boyla bana 54 kadro olur mu?
Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsinBir hayırlısı olsun alırım.
Sağ olsunlar kapıma kadar taksiyle getirdiler biraz önce.
Ellerinde 2 adet daha varmış galiba ilgilenenler için yazayım.
Atilla Bisiklet Caddebostan
228635 dosyayı görüntüle228636 dosyayı görüntüle
Iyi günlerde kullanın kazasız sürüşler dilerimBir hayırlısı olsun alırım.
Sağ olsunlar kapıma kadar taksiyle getirdiler biraz önce.
Ellerinde 2 adet daha varmış galiba ilgilenenler için yazayım.
Atilla Bisiklet Caddebostan
228635 dosyayı görüntüle228636 dosyayı görüntüle
herkese merhaba, şehir içerisinde asfalt yolda kullanmak üzere yeni bir yol bisikleti arayışındayım. 4.000 tl civarında bütçem var. yaptığım araştırmalarda neticesinde aşağıdaki alternatifleri uygun görüyorum. siz tecrübeli arkadaşların yorumlarını da almak isterim.
- triban rc500
- peugeot r14 tiagra alloy
- bisan grand tour
- bisan rx 9500
şekil olarak en çok hoşuma giden triban rv500 oldu. decathlonda stokta da var. L boyu tam bana uygun. (178cm 80kg)
Üzücü bi durum olmuş, iade sürecinide yazmayı unutmayın....Herkese tekrar merhaba.
Bu gün itibariyle sıfır diye aldığım ürünün sıfır olmadığı ve teşhir olduğunu anlayarak iade talebi açmış bulunuyorum.
İlk görüşmemizde ellerinde 2 adet ürün olduğunu ve bana kutulu olanı kargolayacaklarını söylemişlerdir.
Aynı günün akşamına doğru birden "abi ben sana akşam taksiyle getireceğim" moduna girilip kutusuz belli yerleri balonlu ambalaj poşetiyle sarılıp getirildi.
Kapının önünde lastikleri filan takıldı. Tabi ben sevinçten ve ilk bisiklet olduğundan pek incelemedim.
İyi niyete verdim. "Çünki kargoya vereceklerine taksiyle kapıma kadar getirmişlerdi"
Fakat bir sorun vardı. Hediye olarak verdikleri kilit bile (ki zar zor 2 kerekonuşarak alabildim) ambalajsız gelmişti.
Üstelik acaba akşam saati getirmelerinin sebebi başka mıydı?
Neyse eve çıkardım heyecanla açtım tabi ilk olarak pek birşey anlamadım heyecandan
Bugün 3. gün. 3 gündür evin içinde 2 gündür odamda duruyor. Dün işlerim vardı motosiklet satışı vb ve diğer işlerim bütün gün
ne bakabildim ne inceleme fırsatım oldu.
Akşam şöyle detaylı incelediğimde. Pedalların üstünde gelenden farklı olduğunu "wellgo takılmış" ve pedallardan birinde kedi gözü olmasına rağmen birinde olmadığını, selesinin aşırı tozlu kirli eski görünümlü ve bazı yerlerinde yırtık olduğunu.
Dükkanda bulunan teşhir ürününün orijinal beyaz gidon bandının değiştirilip kırmızıya çevirildiğini. (Çünki beyazda resimde gördüğüm kadarıyla lekeler vardı ve net olarak anlardım) ... Ayna kolda çizik ve yarıklar olduğunu...
Kadronun bazı yerlerinde ufakta olsa boya çiziği/atması olduğunu..
..
Arka fren mekanizmalarında metal kısımlarda paslanma başlangıcı olduğunu..
Tekerlek hava basma siboplarında birinde koruma kapağı olduğunu birinde olmadığını net olarak farkettim.
Sanırım 3 gün evde durması ve genel olarak inceleyebilmek içine sindirebilmek ve gelişen olayları üst üste koyup bir neticeye varmak gerekiyordu.
Ve bana kutudaki ürün yerine çokça yıpranmış teşhir ürününü yolladıklarını net olarak anladım.
Sizlere de bildirmek istedim. Atilla Bisikletten birşey alacaksanız lütfen direkt gidip inceleyip alınız.
İyi forumlar.
İlk tecrübe hüsran oldu.![]()
Herkese tekrar merhaba.
Bu gün itibariyle sıfır diye aldığım ürünün sıfır olmadığı ve teşhir olduğunu anlayarak iade talebi açmış bulunuyorum.
İlk görüşmemizde ellerinde 2 adet ürün olduğunu ve bana kutulu olanı kargolayacaklarını söylemişlerdir.
Aynı günün akşamına doğru birden "abi ben sana akşam taksiyle getireceğim" moduna girilip kutusuz belli yerleri balonlu ambalaj poşetiyle sarılıp getirildi.
Kapının önünde lastikleri filan takıldı. Tabi ben sevinçten ve ilk bisiklet olduğundan pek incelemedim.
İyi niyete verdim. "Çünki kargoya vereceklerine taksiyle kapıma kadar getirmişlerdi"
Fakat bir sorun vardı. Hediye olarak verdikleri kilit bile (ki zar zor 2 kerekonuşarak alabildim) ambalajsız gelmişti.
Üstelik acaba akşam saati getirmelerinin sebebi başka mıydı?
Neyse eve çıkardım heyecanla açtım tabi ilk olarak pek birşey anlamadım heyecandan
Bugün 3. gün. 3 gündür evin içinde 2 gündür odamda duruyor. Dün işlerim vardı motosiklet satışı vb ve diğer işlerim bütün gün
ne bakabildim ne inceleme fırsatım oldu.
Akşam şöyle detaylı incelediğimde. Pedalların üstünde gelenden farklı olduğunu "wellgo takılmış" ve pedallardan birinde kedi gözü olmasına rağmen birinde olmadığını, selesinin aşırı tozlu kirli eski görünümlü ve bazı yerlerinde yırtık olduğunu.
Dükkanda bulunan teşhir ürününün orijinal beyaz gidon bandının değiştirilip kırmızıya çevirildiğini. (Çünki beyazda resimde gördüğüm kadarıyla lekeler vardı ve net olarak anlardım) ... Ayna kolda çizik ve yarıklar olduğunu...
Kadronun bazı yerlerinde ufakta olsa boya çiziği/atması olduğunu..
..
Arka fren mekanizmalarında metal kısımlarda paslanma başlangıcı olduğunu..
Tekerlek hava basma siboplarında birinde koruma kapağı olduğunu birinde olmadığını net olarak farkettim.
Sanırım 3 gün evde durması ve genel olarak inceleyebilmek içine sindirebilmek ve gelişen olayları üst üste koyup bir neticeye varmak gerekiyordu.
Ve bana kutudaki ürün yerine çokça yıpranmış teşhir ürününü yolladıklarını net olarak anladım.
Sizlere de bildirmek istedim. Atilla Bisikletten birşey alacaksanız lütfen direkt gidip inceleyip alınız.
İyi forumlar.
İlk tecrübe hüsran oldu.![]()