Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Peugeot 2020 modeller su anda üretimde. İyi ihtimalle Haziran ortası bayilerde olacakmış. 2019 modellerle renk farki var temelde sadece. Peugeot bisikletler iyi bir zam yedi bu sene(%12-13). 2019 modellerin rengini beğeniyorsanız tavsiye ederim. R11 modelini 2019 bulmanız pek olası degil, r12 2019 model bulunuyor.

Bisan Rc9800 bu hafta bayilere dağıtılmaya başlanıyor. Aralarında en uygun fiyatlısı bu bisiklet. Ultegra setli r9900 diğerlerinin 105 setli fiyatından ucuz. Bisan ın fiyat politikasından dolayı bu şekilde fiyatı. Yoksa özellikleri gayet iyi, rakiplerinden geri kalan yanı çok az. Ama uzun boylular için kadrosu satışta yok. Geçen seneye göre %3-4 zam yedi.

Carraro C1 Fire su anda bayilerde. Genelde uzun boylulara yönelik üretilmiş bu model. Komponentler kaliteli seçilmiş ama fiyat da ona göre yüksek. Bunu kullanan tanıdığım yok ve bisikleti canlı görme fırsatım olmadı. %7-8 arası bir zam yemiş geçen seneye göre bu da.

Ben biraz da firmaların geçen yıldan bu yıla yaptıkları zamlara bakarak tercihimi rc9800 den yana yaptım. Size de şimdiden hayırlı olsun. Bu vesileyle Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
Çok teşekkür ederim cevap ve ilginize. Sizin ve tüm site arkadaşlarımıza mutlu bayramlar dilerim ben de..

Peugeot modellerinde ben de aynı şeyi düşündüm. Eğer tek fark renk ise gerçekten de 2019 alınabilir.

Bisan'in bisikletleri benim de çok hoşuma gitti. Size de hayırlı olsun çok güzel bir model almışsınız. Yalnız kadro boyu meselesi benim de dikkatimi çekti. Boyum 1.86. Bu durumda benim 56 kadro kullanmam gerekiyor. Oysa bisan en büyük 52 kadro kullanmış. Acaba ölçüm meselesinde mı bir farklılık var yoksa bisan böyle bir uygulama ile belirli bir müşteri kitlesini direk hedef dışında mi bırakmış anlayamadım. Benim boyuma uygun kadrosu varsa bisan alma ihtimalim çok yüksek oysa.

Scudo
Merhaba uzun süredir araştırma yapıyorum fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olursanız çok sevinirim
Bianchi slr 200 modeli mi yoksa Btwin triban 500 mü ?
Şimdiden teşekkürler

Bianchi SLR 200-400 ve Triban 500 arasında kalıp Triban 500'ü tercih ettim 2017'de.
Bianchi SLR serisi daha çok race geometrisinde. Triban 500 ise endurance geometride. SLR 200'ün en büyük dezavantajı çelik maşa. Açıkçası günümüzde yol bisikletinde olmaması gereken bir malzeme.

500'ün en büyük avantajı da karbon maşa, ön arka bagaj desteği ve ön arka çamurluk desteği. Uzun tur düşünüyorsanız Triban 500'ü 700x28 lastiklerle birlikte tur bisikletine çevirebilirsiniz. 3 lü aynakolda slr 200 ile birlikte uzun yol için biçilmiş kaftan. Mega Range ruble ile çok rahat rampa çıkılıyor.

Microshift R8 sette Shimano'nun giriş seviyesinden daha kaliteli. Tourney gibi giriş seviyesi aktarıcılardan daha kararlı ve seri çalışıyor.

Çok teşekkür ederim cevap ve ilginize. Sizin ve tüm site arkadaşlarımıza mutlu bayramlar dilerim ben de..

Peugeot modellerinde ben de aynı şeyi düşündüm. Eğer tek fark renk ise gerçekten de 2019 alınabilir.

Bisan'in bisikletleri benim de çok hoşuma gitti. Size de hayırlı olsun çok güzel bir model almışsınız. Yalnız kadro boyu meselesi benim de dikkatimi çekti. Boyum 1.86. Bu durumda benim 56 kadro kullanmam gerekiyor. Oysa bisan en büyük 52 kadro kullanmış. Acaba ölçüm meselesinde mı bir farklılık var yoksa bisan böyle bir uygulama ile belirli bir müşteri kitlesini direk hedef dışında mi bırakmış anlayamadım. Benim boyuma uygun kadrosu varsa bisan alma ihtimalim çok yüksek oysa.
Maalesef muhtemelen kadro Uzakdoğu pazarı için üretildiğinden o şekilde. Ölçümde de ufak bir farklılık var. Ust boruya göre degil sele borusuna gore almislar. 52 kadroyu 54 gibi düşünebilirsiniz.
1.80-1.82 olsanız 52 kadrosunu ucu ucuna kullanabilirdiniz. Benim arkadaşlar da kadro boyu meselesi yüzünden Bisan alamadı. Seneye büyük kadrolar da gelecek diyorlar ama.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Maalesef muhtemelen kadro Uzakdoğu pazarı için üretildiğinden o şekilde. Ölçümde de ufak bir farklılık var. Ust boruya göre degil sele borusuna gore almislar. 52 kadroyu 54 gibi düşünebilirsiniz.
1.80-1.82 olsanız 52 kadrosunu ucu ucuna kullanabilirdiniz. Benim arkadaşlar da kadro boyu meselesi yüzünden Bisan alamadı. Seneye büyük kadrolar da gelecek diyorlar ama.
Çok yazık oldu bu durumda seçenekler azaldı.

Peugeot'lar ve carraro yanında trek emonda 105 setli karbon sl 5 var. Bir tık daha pahalı. Yani peugeot karbon ultegra'dan dahi daha pahalı. Gakat aklımı çeldi. mesela düşünüyorum full karbon ultegra setli peugeot mu yoksa 2000 tl fazla para verip full karbon 105 setli trek emonda mı?

Çok yazık oldu bu durumda seçenekler azaldı.

Peugeot'lar ve carraro yanında trek emonda 105 setli karbon sl 5 var. Bir tık daha pahalı. Yani peugeot karbon ultegra'dan dahi daha pahalı. Gakat aklımı çeldi. mesela düşünüyorum full karbon ultegra setli peugeot mu yoksa 2000 tl fazla para verip full karbon 105 setli trek emonda mı?
Ben yerliciyim hocam eğer kadro detayları vücut ölçülerinize uyuyorsa. Taraflı cevap veririm yani bu soruya. :) İthal her zaman daha garantili kadro ölçülerinde geliyor. Yerlilerde epeyce ince elemek sık dokumak gerekiyor. Ama uyuyorsa neden olmasın. (Peugeot ve Carraro Türkiye'de üretim yapıyor biliyorsunuz.)

Uzun zamandır bu konuyu takip etmekteyim. 3 yıldır düzenli olarak bisiklet sürüyorum ama gözüm hep yol bisikletlerinde. Şu ana kadar hiç yol bisikleti tecrübem olmadı acaba beni zorlar mı gibisinden kafamda soru işaretleri var ama bu kadar insan biniyor ben de binerim diyerek gaza gelip arayışlara başladım. Açıkçası 1 Hazirandan sonra vergi muhabbetlerinden dolayı bisikletlere zam geleceği muhabbetinden dolayı da biraz acele ediyorum. (Mesela bu sitede (link) zam geleceği özellikle belirtilmiş)

Yokuşu bol olan bir yerde yaşıyorum bu yüzden dişli oranlarının beni çok zorlamaması lazım. Carraro sportive 225 kullanıyorum (bisikletin ağırlığı ıvır zıvır ile yaklaşık 15-16 kg geliyordur) Yaşadığım yerdeki bütün yokuşları çıkıyorum ama çoğu yerde hızım çok düşüyor. Alacağım yol bisikletiyle de açıkçası yokuşlarda kalmak istemem.

Bu bisikleti şehir içi ulaşım vb değil sadece spor amaçlı kullanmak istiyorum. Çünkü diğer bisikletle istesem de o moda giremiyorum. Amacım biraz daha hızlı gidip mesafeleri kısa sürede almak veya rampaları çıkabilirsem daha hızlı çıkmaya çalışmak. Mesela bu bisikletle 40 km sonunda 18-19 ortalama yapıyorsam, yol bisikleti ile bu ortalamayı 25’e çıkarmak gibi bir düşüncem var. ( Belki fazla bir ortalama olabilir ama çevremde kullanan arkadaş olmadığı için emin değilim). Okuduklarımdan anladığım kadarıyla biraz daha dik pozisyon için endurance kadro benim için daha uygun olacak. (Gerçi bisiklete bakınca bu endurance mi değil mi anlamıyorum)

İkinci ellere bakıyım dedim ama bulunduğum yerde bana uygun pek bisiklet göremedim. Tabi ikinci el olayından çoğu kişi gibi ben de tırsıyorum, bu yüzden sıfır bisiklet almaya çalışacağım. Zaten bir aksilik olmadığı sürece uzun yıllar kullanmaya çalışırım.

Buradaki arkadaşların yorumlarına baktığım zaman karbon maşa ilk önceliklerden biri oldu. Gönül ister iyi bir grup set ama yaşım olmuş 34 fazla kasma sana tiagra yeter diyor( ya da fiyatlardan dolayı da olabilir) Birde hidrolik disk hovardalığı yapayım diyorum. Üçü bir araya gelince de fiyatlar uçmaya başlıyor. Hangisinden vazgeçeceğimi de bilemiyorum. Üçü bir arada olunca fiyatlar 8 bine kadar çıkıyor.

(link) bunda hidrolik disk fren yok

(link) bunda karbon maşa yok

İstediğim tarzda fiyat performans şeklinde bakınca bunlar karşıma çıkıyor. Tabi aklımın bir köşesinde de daha kaliteli bir kadrolu bisiklet düşük grup set mi alsam diye de düşünce var.

(link) böyle kaliteli kadroların da giriş seviyesi 6 binden başlıyor ama grup seti claris, böyle bir şey alıp birkaç sene sonra grup seti yükseltmek mi mantıklı?

(link) bu siteden değerleri girince kadro boyu 59 çıkıyor ben mi hata yapıyorum anlamadım, bana çok fazla gözüktü.

Fiyat olarak da 6 binden fazlalara çıkasım yok. Boyum 1.80, iç bacak boyu 84,5. Yardımsever arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. Kaliteli kadro düşük donanım mı yoksa diğerleri mi?

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@tahrefa ikinci ellerde scott cx 10 lar var 105 hd fren.. 6bin bandında veya cube cross race sl 105 hd fren ve aksium jantlarla geliyor... bu bisikletlerin ikiside karbon maşayla geliyor...ben sıfır bisiklet almadan önce bu modelleri sürdüm deneyimledim, sahipleri burunlarından kıl aldırmayan tipler olunca Carraro 053Hd aldım, iyikide almışım diyorum..

cannondale, scott, merida, giant'ın claris veya sora ekipman mı dersiniz yada bisan, peugeot, carraro'nun tiagra veya 105 ekipman mı dersiniz? (sıfır veya ikinci el farketmez, tabiki ikinci elde kadro/ekipmanın temizliği, kullanım durumuna bağlı) aynakol 34/50, ruble de 11/30 veya 11/32 tercih edilip bike packing ile tur yapma ihtimalide göz önünde bulundurursak (not:al-sat veya yarış gibi bir düşüncesi olmayıp uzun süreli kullanım düşünen birisi için)

ayrıca karbon düşüncem yoktur, alüminyum kadro, karbon maşa yeterlidir. kadro sağlam olsun ekipman sonrada güncellenir düşüncesindeyim ama fiyatlar biraz zorluyor, ayrıca doların durumu ortadayken ekipman güncellemekte mesele. bütçe şuan için max.7 bin düşünülebilir, zaten yukarıda belirttiğim cannondale vb markaların sıfırlarında giriş modelleride o fiyatta.

teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Sinan H. İyi kadro+düşük grupset kombinasyonu kötü kadro+yüksek grupset kombinasyonundan iyidir ama mesajınızda saydığınız dört markayı birbirine denk tutarak hata yapıyor olabilirsiniz.

Hangi üretici kadrosunu nerede ve kime ürettiriyor bilgisine ulaşmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
@hamlet2006 peki siz belirtmiş olduğunuz scott veya bisan hangisini seçerdiniz

@Cem Coşkun abd menşeili cannondale ve specialized ayrı tutarsak, giant'ın da bir çok markaya kadro ürettiği biliniyor, sizin bu listede marka sıralaması nasıl olurdu? ayrıca iyi kadro konusunda hemfikiriz teşekkürler, bisan, peugeot, carraro yanına salcano, kron, geotech, sedona, mosso da ekleyebilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: CNC
@hamlet2006 peki siz belirtmiş olduğunuz scott veya bisan hangisini seçerdiniz

Scott Speedster 20 kullanıyorum.Memnunum
Sizin istediğiniz bütün özellikler var:
-İyi bir marka
-İyi bir endurance kadro
-Aynakol ve ruble oranları çok iyi
-Karbon maşa var
-Tasarımı çok hoş özellikle 2020 modeli çok güzel
-Tiagra var, uzun yıllar sorunsuz iş görür.12000 KM civarındayım daha vites sistemi ayarı bozulmadı.
-Bikepacking ve günlük kullanıma çok uygun

Ama bütçemi çok zorlamayayım dersen Bisan Grand Tour o paralara çok iyi bisiklet.Neredeyse set fiyatına bisiklet .
İleride nasıl olsa zaten dayanamazsın, karbon kadroya geçmek istersin bundan dolayı Bisanı 5000 liraya alabilirsen yapıştır geç

@hamlet2006 Scott Speedster 10 veya 20 maddiyat durumuma göre takibimde, tavsiyeniz için ve kullanan biri olarak paylaşımınız için teşekkür ederim. 105 yukarısı ve karbonda hiç gözüm yok, aynakol, ruble oranı dışında vites geçişi, kadro kalitesi yanında markanın garanti durumunda ki tavrı, tutumu göz önünde bulundurursak Bisan nasıldır bilmiyorum, bikepackingte velevki bi boya atması, kadro çatlaması vb durumda ki yaşanması muhtemel sorunlarda nasıl çözüm üretirler konusunda kararsızım Bisan ve o gruptaki diğer markalar için

Scott Speedster 10 veya 20 maddiyat durumuma göre takibimde,

Madem karbon düşünmüyorsunuz eğer ki Speedster 10 ile Speedster 20 arasında kalırsanız speedster 10 yerine speedster 20 nin disk frenlisini düşünmenizi tavsiye ederim.Kısacası Speedster 20 mi Speedster 20 disc mi? Daha iyi bir ikilem

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
@hamlet2006 tekrardan teşekkürler, scott markasında Speedster 20 de mutabıkız 🤝

• Beğen
Tepkiler: CNC
Yol bisikleti almak isteyen ilk önce nereye evrileceğini az buçuk tahmin etmeli. 5000 tl civarı bütçesi olan. Sporcu ruhlu , performans odaklı ise ikinci el nispeten iyi jant setli ,105 set ikinci el bakmalı derim . Ben çıtır turlar yapacağım. Ortalama hız , yokuş vs derdim değil diyorsa sora ve tiagra set de gayet yeterli olur , 3000 tl civarı iyi markaların 2 el Endurance kadrolarından alabilir. Yada yerli markalardan seçim yapabilir. Başından bunun kararını verebilmek ileride bisikleti yükseltmeye çalışıp sonunda satıp yeni bisiklet alma maliyetini önler.

@selim82 ve dediğiniz gibi birde işin jant boyutu var, maddi duruma uygun bisiklet seçimi yaparken sonrasında muhtemel değişiklikler de göz önünde bulundurmak lazım, teşekkürler

2019 carraro race 062 almayı düşünüyorum.Boy 1.73cm iç Bacak boyu 81 82 cm
Hangi kadro boyunu önerirsiniz

Geri