Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@hamlet2006 hani gianta flatbar takalım muhabbeti olmuştuya, maliyeti 1000 tutar demiştik. Bu 1000 tl...😆...nostaljikte, belki dedim 25 ya da biraz daha kalın lastikle, 24 vites avantajı, arkaya ucuz bir bagaj ve çanta...vs vs...?
Ben size o konuda tavsiye yazdim ama siz ya gormediniz , yada sallamadiniz. Bin lira tutmaz. Ustundeki dropbar gidonu ve sti kollari ikinci elde satarak yada takasla uyguna mal edebilirsiniz. Insanlarla tartismayi seviyor olabilirsiniz ama cozum bu değil, tecrübeli insanlari dinlemek. Ilaa tura uygun olsun derseniz ben size soyle bi alet tavsiye edebilirim.
Arkadasim satiyor bunu. Rahat pozsyonlu, dropbarli tur bisikleti.
received_199687921085757.jpeg

Scudo
@mariokaldato inan görmedim, bana itafen mi yazmıştınız...tartışmayı sevmek değil de hiç tanımadığı bir insanın "zavallı" lafına gösterilen refleks, o kısmı okuyup (ilk mesajı okuyun ama lütfen) ona göre karar verin bence. herşey tmm ama hakaret hayır. eski üye olmak yeni gelene dilediğini söyleme hakkı vermemeli, kışla değil burası.
Gianta hiç dokunmadan başka bisikletle gidebilirmiyim düşüncesi hasıl oldu. o yüzden düşünüyordum bu bisikleti. ince teker yüksek oturuş vs. bu tur bisikletleri bana amiral gemisi gibi hantal görünüyor ( işi bilmeyen biri olduğum için büyük ihtimal, sonuçta bu görünümleri fonksiyonel ). bende flatbar yol bisikletine 27 lastik takarak tur haline gelebilir mi diye merak ettim. ama evden de izin çıkmayacak gibi. 😊. dolayısıyla giantla gitmek durumunda gibiyim.
işin ilginci ne biliyormusunuz, siz koga miyata aldırdınız ya bi arkadaşa, tetikleyen o oldu, hatta ilanı bulup satıldımı diye sordum antalyaya..😊. adam satıldı deyip kaldırdı..eski ve nadir bisikletler de çok hoş. o adamda daha çok var.

@mariokaldato inan görmedim, bana itafen mi yazmıştınız...tartışmayı sevmek değil de hiç tanımadığı bir insanın "zavallı" lafına gösterilen refleks, o kısmı okuyup (ilk mesajı okuyun ama lütfen) ona göre karar verin bence. herşey tmm ama hakaret hayır. eski üye olmak yeni gelene dilediğini söyleme hakkı vermemeli, kışla değil burası.
Gianta hiç dokunmadan başka bisikletle gidebilirmiyim düşüncesi hasıl oldu. o yüzden düşünüyordum bu bisikleti. ince teker yüksek oturuş vs. bu tur bisikletleri bana amiral gemisi gibi hantal görünüyor ( işi bilmeyen biri olduğum için büyük ihtimal, sonuçta bu görünümleri fonksiyonel ). bende flatbar yol bisikletine 27 lastik takarak tur haline gelebilir mi diye merak ettim. ama evden de izin çıkmayacak gibi. 😊. dolayısıyla giantla gitmek durumunda gibiyim.
işin ilginci ne biliyormusunuz, siz koga miyata aldırdınız ya bi arkadaşa, tetikleyen o oldu, hatta ilanı bulup satıldımı diye sordum antalyaya..😊. adam satıldı deyip kaldırdı..eski ve nadir bisikletler de çok hoş. o adamda daha çok var.
Nerde demiş zavalli diye gormedim. Ama siz daha evel alakasiz konuda Murat abiyle yine bir polemige girmistiniz. Ve adam %100 hakliydi . Neyse onemli degil olan olmus. Oluyor boyle seyler. Insanlar tecrübeli insanlara bseyler soruyorlar. Yanit alincada basliyorlar munakasa etmeye. Anlamis değilim. Bu forumda Murat abinin tecrübesi ve bilgisinde toplasan 5 kisi yoktur.
Flat bar donusumunde son bi tavsiye yapayim. Konu kapansin. Gidon yukseltici takarak daha rahat bi surus elde edebilirsiniz hatta gerek bile kalmaz flatbara

Fit birine benziyorsunuz :D Aralarında en uçan kaçan, agresif olan kadro açık ara Sedona 610 :cool: Btwin 520 sürerken canınız sıkılır, corelli kadrosu da öyle. Fakat 610 kadro olarak gerçekten çok farklı, performansa yatkın bir kadro! Detaya girip sıkmak istemiyorum yine :bsmagryr: Özetle durum bu :)
teşekkür ederim 🙏🙏🙏

@mariokaldato neyse sorgu cevap gitmeye başladık, kapatalım. öneri için tşk.👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Herkese iyi akşamlar Sedona 611 hakkında görüş ve yorumlarınızı alabilir miyim?
Aslı Bisiklet bayisinden 3100-3200 gibi bir fiyat bandında (sitede 3650 tl ) alacağım fakat çok az kaynak var 2.el piyasası bisiklet yorumundan daha fazla...

Bisikletin özellikleri
FRAME6061 alüminyum
MAŞARace full carbon 1/1/8
VİTES ÖNShimano Claris
VİTES ARKAShimano Claris
VİTES FREN KOLUShimano Claris.16 SPeed
FRENTektro R315
AYNAKOLShimano Claris 50/34 170mm
ZİNCİRYBN S8S
HAZNEShimano Sora HB-RS300
ÇEMBERSedona DA-40V 40mm profil
KASET Simano CS-HG50 11-28
LASTİKVittoria ZAFFIRO SLICK II 700X25
BOĞAZSedona Comp, -6 degree
GİDONSedona compact drop
SELE BORUSUSedona Comp,31.6/40mm
SELE Sedona Comp SL 1091
PEDALExerama SP931

Bisikletin ağırlığı 9.5 ila 10.5 kg ağırlında imiş en azından şubedeki beyfendi öyle söyledi

@Serkan Mıstınoğlu sizinde görüşünüzü almak isterim.

Teşekkür ederim yorumlarınız için..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu sizinde görüşünüzü almak isterim.

Sedona 611, 610'u çok fena dövüyor :D Bildiğiniz gibi Sedona 611 artık üretilmiyor (sanırım 3 veya 4 yıldır) ve piyasadaki modeller eskiden kalan modeller. Ama hep bahsettiğimiz gibi eski modeller şimdiki modellerden çok daha iyi. Bunun güzel bir örneği sedona 611'deki karbon maşa :eek: Gerçekten mükemmel bir maşası var 611'in! Sedona 610'un maşası alu bile değil... Çelik :acpsnr: İki modelin kadro geometrisi farkı sanırım yok (maşa dışında)

Jant olarak 611 modeli 40mm jantla geliyor, 610 modeli ise 30mm jantla geliyor. Yani 611'de orta profil alu bir jant var. Ağır bir jant olduğu kesin, fakat yeni bisiklet aldığımızda zaten yapılan ilk değişikliklerden biri janttır. Bu yüzden idareten kullanılabilir (belki de 1-2 sezon, hantallığımızı atana kadar)

Aynakolda da 611 açık ara önde :harika: Gerçekten iyi bir giriş seviyesi bisiklet. Ağırlığa çok takılmayın,10 civarı tüm giriş seviyesi bisikletler

Merhaba arkadaşlar.Bir sorum olacaktı?İyi yabancı markaların(giant,trek,ghost) gibi yol bisikletlerinin tourneyi mi yoksa türk markaların corelli,bianchi,bisan gibi markaların claris,sora setli bisikletleri mi?Türk markalar neden bu kadar ucuz.

Merhaba arkadaşlar.Bir sorum olacaktı?İyi yabancı markaların(giant,trek,ghost) gibi yol bisikletlerinin tourneyi mi yoksa türk markaların corelli,bianchi,bisan gibi markaların claris,sora setli bisikletleri mi?Türk markalar neden bu kadar ucuz.
tabiki türk markalar.

@Albatros_65 İyi kadro, düşük kompenent derim. İleride set, jant değiştirmek isteyeceksiniz fakat size uygun kadro ile bir ömür geçirmek isteyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, daha önce de size birkaç bisiklet sormuştum, son olarak arasında kaldığım 3 bisikleti sormak isterim:)

Cannondale supersix evo (ultegra) (2019)
Scott addict 10 (ultegra) (2019)
Giant tcr advanced 1 kom (ultegra) (2019)

acaba bu üçü arasında kalsanız hangisini tercih edersiniz (nedeni ile) ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, daha önce de size birkaç bisiklet sormuştum, son olarak arasında kaldığım 3 bisikleti sormak isterim:)

Cannondale supersix evo (ultegra) (2019)
Scott addict 10 (ultegra) (2019)
Giant tcr advanced 1 kom (ultegra) (2019)

acaba bu üçü arasında kalsanız hangisini tercihe edersiniz (nedeni ile) ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Giantı tercih ederdim.

* Cannondale kesinlikle almazdım. BB30 göbekler kullanıyorlar. Sorun çıkarma(gıcırtı vs.) olasılığı en yüksek göbekler.
* Giantların kadroları ömür boyu garantili. scottlar 5 yıl garantili.
* Yetkili servis olarak giant daha yaygın.

• Beğen
Tepkiler: runvolcanrun
@runvolcanrun Scott ile Giant daha kıyas götürür bir karşılaştırma olacak. Deli gibi yokuşların olduğu yerdeyim derseniz KOM modeli 1 adım öne çıkacaktır. Rublesi 11-34 olduğu için Scott daha hafif bir bisiklet ben Giant ile Scott arasında gidip gelirdim ama @burcinhan giant konusunda benden daha bilgili o da yorum yaparsa iyi olur. Tamamen duygusal nedenlerle Giant derdim.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Giant Kom modeli maalasef ağır disk frenlerle nerdeyse dokuz kiloyu buluyor. Belki düz TCR tercih edilebilir kumpas frenli.

Ben olsam bu üçlüden fiyat performans ekseninde Addict'i tercih ederdim. Sanırım standart durano lastik ile geliyor addict, ilk yapacağım iş lastikleri değiştirmek olurdu.

Giant Kom modeli maalasef ağır disk frenlerle nerdeyse dokuz kiloyu buluyor. Belki düz TCR tercih edilebilir kumpas frenli.

Ben olsam bu üçlüden fiyat performans ekseninde Addict'i tercih ederdim. Sanırım standart durano lastik ile geliyor addict, ilk yapacağım iş lastikleri değiştirmek olurdu.
TCR KOM da kumpas frenli olabilir benim TCR KOM modeli mesela.

• Beğen
Tepkiler: runvolcanrun

kumpas frenli için sormuştum.

Özür ben sadece diskli modeli var sanıyordum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@runvolcanrun Scott ile Giant daha kıyas götürür bir karşılaştırma olacak.

Kadro geometrileri bakımından %100 doğru söylüyorsunuz. Benim şimdi asıl merak ettiğim şu: Cannondale'in hangi özelliği onu diğer ikisinden ciddi oranda daha pahalı yapıyor acaba?

@Cem Coşkun Ciddi oran derken Hİ-Mod a mı bakıyorsunuz acaba aralarında çok ciddi fiyat farkı yok sanki.
(link) 2020 modeli 2200 euro. (link) 2018 di2 lu hemde diskli modeli 2500 euro.

• Beğen
Tepkiler: CNC ve Murat B.
Geri