Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@bulutsuzluk Gidin bilen biriyle bakın derim cube de 52 ölçü yok bu 1, 56 kadro yazıp nasıl 52 kadro oluyor bu 2. Bu sorulara net cevap verebiliyor mu?

Scudo
@trainspotting35Hocam ilan sahibinin kastı hepimizin bildiği gibi cubelerin kadrolarının diğer bisikletlerin aynı kadro boyuna oranla küçük oluşu olsa gerek.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kook
Adam zaten 500km kullanmis. Aklim onda kalacak galiba :D . Triban 500 alip alip bir veya 2 yil sonra grupset degistirsem? Diger markalar icin spd ve ayakkabi dahil max butcem 2500tl

@phoenixx Grupset değiştirmek çok pahalıya gelir onun yerine bisikleti satar üzerine bir miktar koyar yeni bisikket alırsın.

Spd ve ayakkabıyı ben zamanla, indirim takip ederek almıştım.

Temiz bisikletse düşünülebilir, ama ben şahsen 2.el sora yerine 0 claris alırdım.

Tabi ki sen bilirsin. Seçeneklerin Triban olunca, benim gibi Decathlona güvenme hatasına düşme diyerek yazmıştım.

@Kook
Teşekkür ederim. Sora'da vites göstergesi olması beni cezbetti. Decathlon'da nasıl bir sorun yaşadınız?
Aklımdaki ilan buydu: (link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Kook
@phoenixx Üstteki mesajdaki linklerden bakabilirsin tekrar buraya yazmayayım.

Yanlışın var galiba, neresinde gösterge var?
Bir an fast bike modelini diyorsun zannetim. Zaten göstergeye ihtiyaç da duymazsın bir süre sonra.

Herkese merhabalar ;

Uzun süredir bir şehir bisikleti kullanmaktayım ancak artık bana yetmediğine karar verdim ve bir yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum , genelde kullanımlarımın haftalık 100-150km olmasını planlıyorum( en azından şimdilik).
Bu sebeple de orta düzey bir yol bisikleti satın almak istiyorum sizce bu iki üründen hangisini tercih etmeliyim?

Ayrıca ikinci el bisiklette bakmaktayım ancak boyum 1.90 olduğu için 58 kadro ya da XL bedenim ve genelde de bana uygun pek iyi bir ürünle karşılaşamadım ikinci ellerde ancak bu konuda da önerilerinize açığım

FOCUS Cayo 2016

22-cayo-al-105-22g.png

Teknik Özellikler :

KADRO: Focus Race V3 Alloy Triple Butted
MAŞA: Focus CRF Carbon T4
FURÇ TAKIMI: FSA Orbit C33
GİDON BOĞAZI: Concept EX (Size 48=90mm, Size 51/54 = 100mm, Size 57 = 110 mm, Size 60 = 120 mm)
GİDON: Concept EX (width: Size 48/51 = 40cm, Size 54 = 42cm, Size 57/60 = 44cm)
GİDON BANDI: Black bar tape
ÖN FREN: Concept R540
ARKA FREN: Concept R540
FREN KOLLARI: Shimano 105 5800
ÖN VİTES: Shimano 105 5800 11-speed
ARKA VİTES: Shimano 105 5800 11-speed
VİTES KOLLARI: Shimano 105 5800 11-speed
RUBLE: Shimano 105 5800 11-28, 11 speed
ZİNCİR: Shimano HG700 11-speed
AYNAKOL: Shimano RS500, 52-36
PEDAL: NA
ÖN JANT: Concept EX
ARKA JANT: Concept EX
ÖN LASTİK: Schwalbe Lugano clincher 622 X25
ARKA LASTİK: Schwalbe Lugano clincher 622 X25
SELE: Concept EX
SELE BORUSU: Concept EX

FİYAT : 6600 TL

Specialized Allez Elite DSW

16461512661533127559.jpg

Teknik Özellikler:

KADROSpecialized E5 Premium Aluminum w/ D'Aluisio Smartweld Technology
MAŞASpecialized FACT carbon, alloy crown/steerer
GİDON BOĞAZISpecialized 3D forged alloy
GİDONSpecialized, shallow drop, alloy, 125mm drop, 70mm short-reach
GİDON BANDISpecialized S-Wrap
FRENLERAXIS 1.0
ÖN VİTESShimano Tiagra
ARKA VİTESShimano Tiagra
VİTES/FREN KOLLARIShimano Tiagra
RUBLEShimano Tiagra 10 Vites 12-28
ZİNCİRKMC X10
AYNAKOLShimano Tiagra
JANT SETİDT Swiss Axis Classic
LASTİKLER
SELEBody Geometry Toupé Sport
SELE BORUSUAlloy
FİYAT : 6500 TL

• Beğen
@Aksoy55 İkisi de iyi seçenekler. Benim tavsiyem; ikisini de canlı görün (zaten mağazaları arasında 100 metre var) ve beğendiğinizi alın. Objektif olarak karşılaştırmak gerekirse, aralarındaki önemli farklar şunlar (en önemliden en önemsize):

Allez'nin geometrisi biraz daha rahat, yani gidon seleye daha yakın ve daha yüksekte.
Focus, biraz daha büyük. XL Focus 60cm kadro ölçüsünde, Specialized ise 58cm.
Yanılmıyorsam, Specialized'da 50/34 aynakol var; Focus'un aynakolu ise 52/36. Yarışlara katılmayı planlamıyorsanız 50/34 daha iyi, özellikle yeni başlayan biri için.
Cayo'da 105 grupset var, Allez'de ise Tiagra. Bu ikisi arasındaki en önemli fark birinin 11'li, diğerinin 10'lu vites sistemi olması, fakat Cayo'daki fazla dişli neredeyse hiç kullanmayacağınız 11T. Parça parça Dura-Ace veya Ultegra'ya yükseltme planınız yoksa çok da önemli bir fark değil bence.
Specialized'ın kadrosunun üretiminde D'Aluisio Smartweld diye bir teknik kullanılıyor. Bu esnemezlikten ödün vermeden daha hafif kadro üretilmesini sağlıyor, fakat bence kaynak yerlerinin boruların sonunda değil de biraz daha ortasına doğru olması görsel olarak hoş değil.

@Murat B. İkisini de canlı gördüm hatta focus un aynı modelinden arkadaşımda da var aklımı karıştıran bir soru da bu yüksek fiyatı verip daha sonra yol bisikleti tarzını sevmemek yani başlangıç için biraz yüksek modeller mi seçtim acaba diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar, Sizce zamanında Astana takımının da aynı kadrodan kullandığı Sworks Tarmac 2015 mi(Ultegra grupset, DA aynakol, DtSwiss jant),Specialized Venge 2016 mı(105grupset, aero jant) mi, Scott Foil 30 mu(sıfır) Fuji Transonic mi almalıyım?

Arkadaşlar merhaba ben şu anda Dağ bisikleti kullanıyorum ve yol bisikleti hakkında pek bilgim yok. Fakat bütçemde çok çok fazla değil max 2000 TL. Uzun yol yapmak istiyorum. Örneğin Fethiye-Marmaris. Önerilerinize açığım. Şu an kullandığım bisiklet Bianchi RCX 326. Mümkünse Kron marka olmasın.

• Beğen
Beyler carraro cr 52 almayın jantlar dönmüyo bile o kadar kötü ve ağır bir bisiklet

@Pherserd 2011'in son günlerinde bütçeme uygun olduğu için karraro dambiez almıştım ve aman Allahım o jantlar neydi ? Lastik patladığında lastiği janttan sökmek tam bir işkenceydi, birkaç levye kırmıştım hatta iç lastiğe bin bir zahmete rağmen ulaşamayınca Bursa daki satın aldığım bayiyi arayıp lastikler dolgu mu diye sorduğumu dün gibi,dün gibi hatırlarım.Sorun neydi biliyor musun, muhtemelen biliyorsundur, jantlar şehir bisikleti jantıydı aslında ,o bisikletin üstünde hiç olmamalıydılar.Aslında ithalatçı firma olan Accel'in "halkı yol bisikletinden soğutmak" suçundan yargılanması gerek.
Beyler cr52'nin üzerinde de aynı jant varsa arkanıza bile bakmadan koşarak uzaklaşın.

@Deniz A

(link) sitesine göz atın mutlaka :harika:

Çok fazla marka-model seçeneğiniz var bu bütçe ile. Hafif bir bisiklet mi olacak? Aero mu olacak? Disk mi olacak? Hangi markalara sempatiniz var? Gibi çok sayıda soru sizi bekliyor o_O

@Stilyan

Ben olsam Ultra 900 AF alırdım net :asik:

@bulutsuzluk

Bisiklet oldukça temiz ve fiyat iyi :harika: Değerlendirilmeli mutlaka.

@phoenixx

520 ikinci el daha mantıklı, fakat bisikletin temiz kullanılmış olmasına dikkat edin. Triban 520'nin 32C lastik desteği var :harika:

@phoenixx

Bisiklet temiz, fakat fiyatı pek uygun değil. 2500 liraya satabilmesi için bisikletin çiziksiz olması gerekiyor. :snzdglsn:

@Aksoy55

Merhaba, foruma hoşgeldiniz :) Umarım hayalinizdeki bisiklete en kısa sürede kavuşur, kazasız binersiniz :asik:

Focus Cayo, daha "race" kadrosu, 11-28 rublesi, 52/36 aynakolu ve 105 seti ile tem bir performans canavarı. Kullanan arkadaşlarım da vardı ve gerçekten performans bisikleti olduğunu söyleyebilirim. :harika:
Allez Elite, daha "konfor" kadrosu. 12-28 rublesi, bilmediğimiz fakat 50/34 olduğunu tahmin ettiğimiz aynakolu, Tiagra grupseti ile iyi bir antrenman bisikleti, uzun yol bisikleti ve Granfondo bisikleti olmaya aday.

İki bisikleti geometrileri oldukça farklı, en basitinden her iki bisikletin de sele boruları ile alın borularının bittiği yere bakın ve aralarındaki yükseklik farklarını kıyaslayın o_O Tercih yapmanız gerekiyor.

@OnurÖzdağ

Tarmac daha hafif ve daha iyi tırmanan, Venge daha aero bir bisiklet en kaba tabirle. Foil 30 ise Venge'nin alternatifi, sadece marka farklı. Fakat Foil'in kadrosunu daha yeni ve günümüze uygun buluyorum, gizli fren kaliperinden ve daha aero kokpitten etkilenmiş olmam muhtemel :asik: Fuji Transonic ise garip sele borusu tasarımıyla gözü tırmalayan, Türkiye'de sadece Melsa'nın sattığı ve bana göre fahiş fiyatlara sahip olan bir bisiklet. Transonic'i listeden çıkarırdım yerinizde olsam :kötü:

@Ömer Şakır

Triban 500 tam aradığınız bisiklet olabilir, emin olmak için şu konuyu inceleyebilirsiniz: 2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Arkadaslar ic bacak boyum 90 cm,boy 187. 58 cm yukseklik benim icin uygunmudur yoksa 60-61 cm mi olmasi gerekli.

Birde 5000 lira civari,akıcı ama cok sert bir geometriye sahip olmayan komforun daha onde oldugu bir bisiklet tavsiye ederseniz cok sevinirim.Xl kadro kıtlığı olsa da tabi

(Yol bisikleti)

• Beğen
Tepkiler: pantera
@tbag45 Decathlon internet sitesi üzerinde Triban 540'ın XL kadro boyu mevcut. Veya sahibinden.com üzerinde Peugeot GTR 950'nin 56 cm kadro boyu bulunmakta. Tabii, Triban 540 daha konfora yönelik.

• Beğen
Tepkiler: tbag45
Arkadaşlar bütçem 1200 TL.
B'twin Triban 100 modeli var aklımda fakat yorumları incelediğimde pekde iyi olmadığını öğrendim. Daha önce hiç yol bisikleti kullanmadım. Bu ilk olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kron markası pek tercihim değil.

Geri