Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@TuTKuN Aslında tiagra ve 105 vites sisteminin geçişi yumuşak ve sessiz ama sora da biraz daha sesli ve yavaş. Ben 105 set kullanıyorum beni fazlasıyla tatmin ediyor çünkü birçok arkadaş gibi hergün kullanmıyorum veya senede on yarışa katılmıyorum sizde kullanım durumunuza göre tercih yapın ilk yazımda dediğim gibi dişli oranları daha önemli 39-53 gerçekten çok zorluyor. Sora alırsanız daha sonra tiagraya geçiş yapacak kadar arasında fark olmaz 105 veya ultegra ya geçersiniz veya karma bir set yaparsınız

Scudo
@Emre_Kara 56 kadro size büyük gelecektir. Ben 1900 tl bandında 2018 model Bianchi SLR400 ü tavsiye ederim. Hatta Bianchi' nin kadro geometrileri diğer markalara nazaran daha büyük olduğu için size SLR 400 ün 52 kadrosu bile rahatça olacaktır. Bisiklet full yeni Claris setli. Kadro rengi de çok hoş bir kırmızı. Sizin seçenekleriniz arasında bence en albenisi olan model bu bisiklet.

(link) linkteki bisikletin donanımı fiyat performans olarak sizce nasıldır? Daha önceden culebro sl 1.0 ful ultegra grup setli ve dur ace jantlı yol bisikleti kullandım ve sattım hayatımda ki en büyük pişmanlığımdır... Bu aralar kesin alacağım bir bisiklet ama nedense bu sefer mtblere de gözüm kayıyor ve mtb de almak istiyorum ilk önce yol ve mtb de model karar vereceğim ve ikisinide deneyip ona göre tercih edeceğim kısacası o an hangisini tercih edersem onu alıp çıkacağım ve sonrasında da diğer seçeneği alacağım... Btwin tercih etmemin sebebi karşımızda bir muhattap bulabilmem kadro ve maşanın ömür boyu garantili olması hadi bunları geçin donanım komple bu şekilde iken fiyatın daha uygun olması ikinci el de bakacağım ama ilk tercihim kesinlikle sıfırdan yana çünkü bir çok kişi çok özensiz kullanıyor bisikletlerini o yüzden gönlüm el vermiyor 2. el almaya... Sizden ricam bu fiyata bu donanımla linktekinden daha iyi seçenek varsa 5000 tlyi geçmeyecek bisiklet önermeniz?

Merhaba arkadaşlar,
1 yıldır yol bisikleti kullanıyorum, ilk bisikletim triban 500, bisikletimi sattım daha üst birşey almak istiyorum.
Torku ve Sakarya kulüplerinde görerek ısındığım Salcano markasını almak istiyordum (link) i baya beğenmiştim,
yorumlarda salcanodan kimse iyi bahsetmiyor. Bu markanın sıkıntısı nedir? Gerçekten alınmaz mı bu model?

3000-3500₺ arasında önerebileceğiniz hangi marka modeller var. Biran önce yeni bisikletimi almak istiyorum,
bisikletsiz çok mutsuzum :( :)

• Beğen
Tepkiler: brstrmn
Arkadaşlar merhaba ileri seviye mtb kullanıcısıyım fakat alan değiştirip yol bisikletine geçmek istiyorum. Aklımda Kron RC-2000 var kilom 105 boyum ise 1.82 sizce bu verilere göre yol bisikleti bana uygun olur mu yada aklımda olan model, fiyat performans ürünü olarak değerlendirebilir miyim ? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.. Bu arada kilodan hantal olursun vs diyenler illaki çıkacaktır fakat arazi koşullarında arkadaşlarla 2 günde 50-60 km arası yol yapıyoruz.. Sadece yaktığım kadarını yiyorum ve sabit şekilde kalıyorum.. Etiketleyerek cevaplarsanız sevinirim.

Merhaba bisiklet konusunda çok fazla bilgim yok Giant SCR 2017, Merida Speeder 20 V-2018 veya Mosso Cavalier 700 Claris arasında kararsız kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

İyi forumlar.

Dosyalar

• A83DF717-5C75-4E21-A6BD-81662F7728F3.jpeg
    A83DF717-5C75-4E21-A6BD-81662F7728F3.jpeg
    104 KB · Okunma: 38
  • 970F29AA-C2A0-4CA5-B9DB-F3AEEF0D4C21.jpeg
    970F29AA-C2A0-4CA5-B9DB-F3AEEF0D4C21.jpeg
    60,5 KB · Okunma: 38
  • CFA20B06-1897-4AD9-BB88-E658E4D70A1E.jpeg
    CFA20B06-1897-4AD9-BB88-E658E4D70A1E.jpeg
    100,5 KB · Okunma: 35
@i.ztrk ben de aynı durumdayım daha satmadım ama satacağım.
3.000-3.500 lira arası full tiagra setli bisiklet bakıyorum. (2.elde olabilir.)

• Beğen
Tepkiler: i.ztrk
@i.ztrk

@brstrmn

@brstrmn (link) ile (link) arasındayım şuanda :)
Tavsiyem önce alacağın bisikleti bul sonra bisikletini sat, sıkıntı oluyor satınca

@Oglcnbrt

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yok mu ? Konu açamıyoruz alt başlık olarak buraya yazıyoruz gene kimse bilgi vermiyor. Bi yardımcı olsanız çok tatlı olacak..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Oglcnbrt

Kron hakkinda daha once bir cok kere dusunceler paylasilmis forum uyeleri tarafindan, bir ara bak istersen. Ben denk gelmistim oyle bir iki incelemeye genel olarak olumsuzdu diye aklimda kalmis.

@vetohan

Evet bende denk geldim bir iki olumsuz cevaplara fakat onu geçtim herhangi bir model önerebilen birileri yok, eski mesajlara baktığımda cevaplar çok tatmin etmedi 100 kişiden 95’i Mosso cavalier öneriyor.. Başlangıç için bu kadar mı tükendi seçenekler.. Geriye seçenek yok [emoji23] İnceleme videoları izleyeyim diyorum gene Mosso [emoji23] diğer ürünleride -17 yaş kullanıcılar almış birşey bilmeden ürünü anlatıyorlar. Bildiğimiz diğer güzel kanallarda üst seviye ürünleri inceliyor. Bu durumda da ne forum nede videolardan destek alabiliyorum [emoji17][emoji17] + Kilo boy ile ilgili bir yazı bile bulamadım, ya ben bulamadım yada yok..

@i.ztrk carraro 052 jantı tel maşa maalesef. maşa alimunyum idare edilir ama jant çok kötü şimdi ki bisikletimden biliyorum.
salcano ise oldum olası içime sinmeyen bir marka kalitesiz geliyor.

@Oglcnbrt

Kilo konusunda, bisikletin maksimum limitini gecmediginiz surece sikinti olmaz. Ama soyle bir detay var, eger gobeginiz varsa yatik surus pozisyonu sizi rahatsiz eder. O yuzden endurance tipi kadro dusunmenizi tavsiye ederim. Butcenizi bilmiyorum ama dusundugunuz Kron fiyatinda aklima gelen endurance tipi bisiklet olarak Triban 500 var. Ikinci el dusunuyorsaniz Scott Speedsterlara bakabilirsiniz.

@vetohan

1-2 üst seviye model deneme şansım olmuştu göbeğim var ama çok fazla yok, sürüş pozisyonu hiç rahatsız etmedi. Bütçem de max ₺3.000

3600 tl ye alınacak en iyi yol bisikleti nedir sıfır olacak ?

@Oglcnbrt

O fiyatta secenekleriniz; Triban, Mosso cav Sora, Carraro cr, Bianchi slr, Salcano, Kron, Corelli sprint var.

Triban’in karbon masasi var ve surusu daha rahat

Mosso, daha agresif bir pozisyona sahip ve bu forumda cok tavsiye edildigini gordum.

Digerlerinde de verdiginiz paraya gore daha yuksek vites grubu alirsiniz. Carraro nun Tiagralisi mesela, cr 052’ydi galiba. Onun disinda pek bildigim yok.

Ikinci el dusunuyorsaniz, daha ust seviye markalarin giris seviyesi bisikletler de secenek oluyor. Specialized Allez, Giant Contend/Defy, Scott Speedster, Cube Attain, Trek 1 series(bunun uretimi durdu ama guzel 2016-17 modeller var)...vb

Ne istediginiz konusunda daha fazla bilgi verirseniz, daha spesifik yardimci olunabilir. Ne amacla aliyorsunuz, bisikletten beklentileriniz ne, nasil surusler yapiyorsunuz genelde, sureceginiz yollarin durumu, performans mi rahatlik mi, tura cikacak misiniz... :)

Ne kadar cok data gelirse, verilecek cevap o kadar iyi olur. :)

• Beğen
Tepkiler: Anonim
@vetohan

Allah razı olsun bu kadar detay verdiğin için. Sorduğun tüm soruları itina ile cevaplayayım. Bisikletle genel olarak sakin bazı anlarda agresif sürüşler yapıyorum. Genelde uzun yol, uzun yoldan kastım şuanlık şehir içi 40-50 km fakat önümüzdeki sene içinde evet tur yapmayı planlıyorum vites gruplarında Claris den çok emin değilim onun yerine sora yada tiagra serisi düşüne bilirim. Çok üst seviyede ki markaların giriş seviyelerini şimdilik düşünmüyorum ileri ki 3-4 sene içinde inşallah düşünebilirim. Bisikletimde öyle yok alüminyum yok karbon olması şimdilik çok önemli değil. MTB den geçiş yapacağım başlangıç seviyesinin bir tık üstü model almak istiyorum. Yol durumunuda şöyle söyleyeyim Adanada yaşıyorum yollar çok ahım şahım değil fakat sürebileceğimiz bisiklet yolları var yada şehir dışına doğru güzel yollar var.

@brstrmn jant o yüzden mi çok hafif? Cole rollen.elite 1570 gram jant takımı ile değiştirdim ağırlıkta azalma olmadi gibi..

Geri