Herkese merhaba. Okul bittiğinde yeni bir bisiklet almak istiyorum. Boyun 1.75. Bacak boyum 85 cm. Ancak daha lisedeyim ve genel olarak her sene yaz aylarında uzuyorum. 6-7 ay sonra belki de 1.80'i zorlayabilirim. Trakya bölgesinde oturuyorum. Bisikleti alma amacım ise, oturduğum bölgeye yakın olan büyük şehirlere birkaç arkadaş ile beraber tur düzenlemek ve oraları gezmek.(İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale gibi). Aynı zamanda spor ve ulaşım için de kullanacağım. Bütçem 2000 - 2500 lira arasında. İstediğim bisikletleri 2 ayrı kategoride sizlere sunacağım:
1. 2500 TL Altı Bisikletler
Mosso Cavalier 700 Claris
Carraro CR-RACE 022
Bianchi SLR 400
Bu 3 bisikletin genel olarak grup setleri birbirine yakın. Ancak SLR 400 maşası sanırım çelik ve ağırlığı oldukça etkileyeceğini düşünüyorum. Ancak diğerleri ile arasında da 300 TL fark var.
2. 2500 - 2700 TL Bisikletler
Mosso Cavalier 700 Sora
Carraro CR-RACE 042
Bianchi SLR 500
Cyclocross olarak da Mosso Monza modelini bulabildim.
Bu bisikletler hakkında bir fikrim yok.
Bütçem genel olarak 2000 lira üstü bir paraya tekabül ediyor. Ancak ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi olur. Claris ve Sora arasında 400-500 TL fark var. Bu fiyat farkına değer mi? Aralarında ne gibi farklar olur. Alacağım bisiklet ilk yol bisikletim olacak. Sizden istediğim, 2 kategoride de en iyi bisikleti F/P bazında değerlendirip bana öneride bulunmanız. Ayrıca ikinci ele de sıcak bakıyorum. İnternet üzerinde bu bütçe arasında ikinci el olarak Scott, Lapierre, Merida, Fuji, Corratec gibi markaların Tiagra veya 105 grup setli halleri satılıyor.Örneğin;
(link)
Bu bağlamda üstteki herhangi bir bisikleti sıfır almak mı mantıklı yoksa ikinci el Ghost markalı bisikleti almak mı mantıklı? Açıkçası grup setten çok kadro sağlamlığı ve tasarımı önemsiyorum ve çok canlı renkler hoşuma gitmiyor. Siyah, gri gibi renkleri seviyorum. Ancak firmalar da bu renkleri nadir üretiyorlar. Çoğu forum üyesinden yaş olarak küçüğüm. Saygıda kusur ettiysem affedin. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.