Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Yani yol lastiği daha ince ve/veya daha zayıf malzeme kullanıldığı sürece diğer lastiklerden daha çok patlar.
35-38C şehir lastikleri bildiğiniz kamyon tekeri profilinde. Lastiği katlayıp koyamıyorsunuz, çünkü içinde çelik kuşağı var. Kullandığım dönemde bir kenar mahallede milletin yere çöp attığı noktada cam kırıklarından geçerken bile birşey olmuyordu. Bir tek, trafikte yolda bildiğiniz inşaat çivisi yolunuza çıkarsa, bir de Antalya turunda lastikçiye 500m kala patlamıştı.

Scudo
Dağ, şehir ve yol bisikleti kullanmış biri olarak söylüyorum; yol bisikletimi aldığım ilk gün hariç (O da jant şeridi hatasıydı, bir hafta içinde o hata giderildi) bu güne kadar bir daha patlak yüzü görmedim. Bence sanki bu biraz kullanım ile, biraz da şans ile alakalı. Çünkü ben yol bisikletine geçiş yaptığımda önceki bisikletlerime nazaran daha dikkatli kullandım ve öyle devam ediyorum. Yani yol kullanırken daha dikkatli, dağ ya da şehir bisikleti kullanırken ise kendimizi biraz daha serbest bırakıyoruz. Durum eşitleniyor.

Lastiğin yapısı ve uygun basınçta kullanıldığında yüksek basınçtan kaynaklanabilecek sorunlar nedeniyle öyle ama basınçla ilgili konular yol bisikleti lastiğinin kıyaslandığı diğer lastiklerden daha ince olduğunu düşünerek yapılan genelleme.
Şartlar aynı olduğunda, mesela hem yol hem trekking bisikletine 35 mm lastik taksak basınçla ilgili konu geçersiz oluyor. Yol bisikletine en zırhlısından bir yol lastiği ile trekking bisikletine ona denk korumalı bir lastik takınca lastik yapısı/malzemesiyle ilgili konu geçersiz oluyor.
Yani yol lastiği daha ince ve/veya daha zayıf malzeme kullanıldığı sürece diğer lastiklerden daha çok patlar.

Bunların dışında kullanım şekillerinden kaynaklanan farklar da olabilir. Mesela jant frenli yol bisikletiyle uzun bir yokuşu yüksek hızla inerken ya da yokuşun sonunda yapılan frenlemenin jantı ısınmasından kaynaklı (jant bandı olması gerekenden darsa) patlak oluşabilir ama şehir bisikletinin bu durumla karşılaşması daha zor.
:)
sabrınıza ve her zaman her konuda doğru açıklamalarınız için teşekkür ederim kendi adıma :) özel mesaja kapalı olduğu için burdan yazıyorum. emeğinize sağlık.

Herkese iyi günler. Yaza gelmeden önce kendime bir yol bisikleti almak istiyorum ama aynı zamanda gravele çevirebileceğim bir bisiklet peşindeyim. Şu an için Btwin Triban 520 bakıyorum ve boyum 175 o yüzden M beden almaya karar verdim. Bir kaç adet buldum ama birilerine sorduğumda kadro açısından rahatsızlık duyabileceğimi söyledi. Bu bisikleti kullanan ya da kullanmış olanların herhangi bir şekilde bisikletten rahatsızlık duyduysa nasıl ve neden olduğunu öğrenebilirsem çok sevinirim.
Bir de şunları ekleyeyim ; dediğim gibi yol-gravel tarzı bir şey arıyorum. Bütçem 5000TL civarı , arkada port bagaj deliği olan(resimdeki gibi) bisiklet önerilerine de açığım. 5000TL sıfır olması gerekmiyor , 2.el arıyorum zaten.1595259614-kona-sutra-1595259595.jpg

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
:)
sabrınıza ve her zaman her konuda doğru açıklamalarınız için teşekkür ederim kendi adıma :) özel mesaja kapalı olduğu için burdan yazıyorum. emeğinize sağlık.

Ben de teşekkür ederim. Özel mesajların neden/ne zamandan beri kapalı olduğunu bilmiyorum, yakın zamana kadar geliyordu aslında. Şimdi tekrar açtım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ekincan
Hepinize Selamlar;
Arkadaşlar forumda yeniyim inşallah yanlış yere yazmıyorumdur, (yanlışsa uyarırsanız düzeltirim),
Ben yaklaşık 10 yıldır bisiklet kullanıyorum, belki daha da fazla, eski bianchi bi bisikletim vardı şehir içinde 10-15 km sürerek geziyordum, yaklaşık 3 ay önce bi arkadaşıma bisiklet aldırdım beraber sürelim diye yaklaşık 4000 tl ye güzel hidrolik frenli bi bisiklet aldı ve 1 ay içinde ben ona yetişemez oldum :) daha sonra o turlara katılmaya başladı, bende artık yeni bisiklet almam gerektiğini anladım.Şöyle ki onun bisikletini sürdüğümde uzun inişlerde bisiklette savrulma hissettim,arkadaşımın bisikleti ince tekerli bi şehir tur bisikleti olarak geçiyor.Bende şehirde ve dağda da turlara katılabileceğim bi bisiklet istiyorum, 30 yaşındayım herhangi bi hastalığım yok, amatörce de olsa eskiden beri bisiklet sürerim, katılamak istediğim rotalar yaklaşık 40 km genelde asfalt yollar ve inişli çıkışlı yollar, (dik yokuşları çıkarken şuan ki bisikletimle çok yorulup nefes nefese kalıyorum umarım bisiklettendir :) bisiklet modeli önerilerine açığım ama asıl kafama takılan sorular şunlar arkadaşlar ;

1)İnce teker almak istiyorum ama dağda problem olur mu benim için yada kalın teker beni çok yorar mı?

2) 3000-4000 gibi bi fiyat düşünüyorum ama o fiyatlarda pek hidrolik frenli bisiklet yok 2. el tavsiye edermisiniz(parçlardan çok anlamıyorum shimano tourney tx.. modeli diyor ama bi fikrim yok mesela iyimidir işimi görür mü)

3)Ben eski bisikletimden dolayı kaldırımdan kasisten tak diye inmeye alışmışım yeni bisikletlerde bunlara yada cam kırıklarına çok mu dikkat etmeliyim ve sürekli aylık-3 aylık bakım gibi işleri beni çok uğraştırır mı?

Evet baya uzun olmuş okuyup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler iyi günler :)

Bir de şunları ekleyeyim ; dediğim gibi yol-gravel tarzı bir şey arıyorum. Bütçem 5000TL civarı , arkada port bagaj deliği olan(resimdeki gibi) bisiklet önerilerine de açığım. 5000TL sıfır olması gerekmiyor , 2.el arıyorum zaten.285375 dosyayı görüntüle
Eğer 5000 tl civarına kaldıysa Carraro 053 disk modelini almalısınız. Uzun zamandır piyasaya bakmadığım için ne fiyattalar bilmiyorum ama çok beğendiğim bir bisiklettir. İstediğiniz gibi istediğin zaman gravel istediğin zaman yol olarak kullanılabilir. Ayrıca daha uygun fiyata bulunabilecek Corelli Goat 1.0 var.

@EneskiveYeni ;
1-) Evet, evet.
2-) ???
3-) Evet, atlama sıçrama mıcırdan geçme yok. Su birikintisinden mazgallardan geçerken iki kere düşüneceksiniz. Arabadan inip motorsiklete binmiş gibi düşünebilirsiniz. :)

Dostlar merhaba uzun bir sakatlık ve pandemi döneminden sonra nihayet yollara çıkacağım salcano xrs33 almaya karar verdim sizce doğru bir seçimmi.

Merhaba yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum carraro mıglıa claris ve carraro freccıa sora set ikisi arasında kaldım arada 1500 fiyat farkı var hangisini tavsiye edersiniz çok fark var mıdır iki vites seti arasında. Yada 7-8 civarına baska önerebileceğiniz bir model var mı?

Merhaba yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum carraro mıglıa claris ve carraro freccıa sora set ikisi arasında kaldım arada 1500 fiyat farkı var hangisini tavsiye edersiniz çok fark var mıdır iki vites seti arasında. Yada 7-8 civarına baska önerebileceğiniz bir model var mı?
carraro freccıa aynakol sora diğerinin OEM,sora set claristen bir tık önde,ikisinin de jantlar kendi markası ve oldukça ağır olabilirler,ikisi arasında kalsam sora seti alırım,seçim tamamı ile bana kalsa 7-8 bin civarına tiagra setli karbon maşalı, üzerinde shimano nun jant seti olan bir temiz ikinci el bisiklet almaya bakarım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
7-8e sıfır claris veya sora setli bir bisiklet alma fikriniz varsa bence sora grup setliyi tercih edin. Ama o bütçelere 2.elde temiz daha üst donanım ve daha iyi bir kadrolu bir bisiklet bulabilirsiniz. Geçen gün arkadaşa sora setli 2.el bir bisikleti 4500e aldık, alan kişi fabrikadan alıp evine koysa bu temizlikte olurdu. Bütçeniz dışındaki en önemli etken kadro boyu. Onun için boyunuzu yazarsanız 2.el seçeneklerde de bisiklet önerisi yapabilecek kişiler çıkabilir.

Örnek olması için 8000'e kadar limitli 54 kadro ilanları süzdüm ilk sayfada içlerinden en akla mantığa gelir bence bu bisiklet var.
(link)

Kadro Boyum 56 ikinci el tavsiyelerine açığım ilanlara bir göz gezdireceğim teşekkür ederim.

Dostlar merhaba uzun bir sakatlık ve pandemi döneminden sonra nihayet yollara çıkacağım salcano xrs33 almaya karar verdim sizce doğru bir seçimmi.
Merhaba, yanlış olduğunu düşündüren konu nedir ? Kafanıza yatmayan bir durum varsa başka model bisikletlere de bakılabilir ?

Merhaba, yanlış olduğunu düşündüren konu nedir ? Kafanıza yatmayan bir durum varsa başka model bisikletlere de bakılabilir ?
Marka olarak hani salcanonun durumu ve bayilerin sıkıntısı satış sonrası desteğin tatmin edici olmaması ve full set 105 bir bisikletin fren ayakları neden tektro

Merhaba yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum fakat şuan için 188 boy 120 kiloyum tatil günlerinde maksimum 50 kilometrelik asfalt zeminde şehir dışı rotalarda hem gezinti hemde kilo vermek istiyorum.bisiklet bütçem 10 bin TL civarı hem kilom sorun olur mu hemde bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum fakat şuan için 188 boy 120 kiloyum tatil günlerinde maksimum 50 kilometrelik asfalt zeminde şehir dışı rotalarda hem gezinti hemde kilo vermek istiyorum.bisiklet bütçem 10 bin TL civarı hem kilom sorun olur mu hemde bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bence birden yol bisikletine başlamayın,hem bisikletten soğuyabilir kullanım yönünden de rahatsız olabilirsiniz,daha önce yol bisikleti kullanmadıysanız,100kilo altına inesiye kadar düz gidonlu,daha geniş jantlı bir bisiklet almanız kanaatindeyim.sahibinden ilan, no:1015746625
Bu tarzda bir bisiklet olabilir.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
İhtiyacı olan kaçırmasın derim.
Merida reacto 400 54 kadro 105 setli, ön maşa ve sele borusu karbon, sciracco c17 jant seti, fizik uzun yol selesi, sıfır vittoria lastikler
(link)

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Geri