Scudo Sports

Yol bisikleti seçimi

Murat D.

Üye
Tepki
36
Bisiklet
Canyon
Merhaba dostlar,

Yaklaşık 7 ay önce yol bisikletine geçmek üzere harekete geçmiş ve yüksek seviye ürünler ile ilgilenmeye başlamıştım. Lakin önce yol bisikleti ile ilgili tecrübelerimi geliştirmek ve ortada bulunan kilo problemini (113 kg) kaldırmak için sedona marka bir bisiklet ile başladım.

Kilo problemini aşmış bulunuyorum şu an 87 kg a düştüm. Sigara tamamen bıraktım ve bisiklet aşkına büyük adımlar atarak paramı da tamamladım.

Şu an aklımda iki model var. Okadar karasız kaldım ki, bir daha değişmek istemediğim bir bisiklet almak için yola çıkmak istiyorum.

aklımdaki iki model:

Canyon aeroad cf slx 7.0
Specialized venge expert ultegra

Özellikle tecrübesi olan veya deneyim yaşamış arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.

Scudo
merhaba
aslında aklındaki modellerin ikiside cok güzel bisikletler ve aralarında cok ciddi bir fark yok bence. yani tercihinizi zevkinize göre yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum. hangisi daha yakısıklı geliyorsa size ona yönelin bence.
fakat bişeye deginmeden edemicem. istanbuldasınız ben gibi, pedalladınız güzergahları bilemem tabi ama istanbul bol yokuşlu bi memkelet. neden aero modelleri düşündünüz sadece merak ettim acıkcası.

• Beğen
Tepkiler: Murat D.
Bisiklet tercihiniz konusunda bir şey diyemeyeceğim.
Ancak sigarayı bırakma ve kilo verme konusundaki azminiz takdire şayan. Ortalama olarak ayda 4 kilo. Maşallah size :)

• Beğen
Bisikletler süper ama yokuşlarda yormasın..

İkisi de güzel bisiklet, şekil olarak hangini daha çok beğeniyorsanız ona yönelin. Mesela ben şekil olarak direkt Aeroad'u seçerdim. Bana çok daha seksi geliyor.

Ayrıca yukarıdaki yorumlara göre konuşursam aero bisikletlerle yokuş tırmanılmaz diye bir şey yok. Yorulmazsınız. Tour de France'da Dağların Kralı mayoları kazananların bisikletlerinden örnek alabilirsiniz (Canyon Aeroad, Cervelo S5 vs...)

tour de france deki pro larla kıyaslamanız ii olmuş. bende zaten aeroyla yokuş tırmanamazsınız demedimki. daha yorucu olur demek istemiştim.

Ben istanbul'da compact ayna kol ve en az 28 ruble tercih ederim. Bisikletimi de buna göre seçerim. Paramın bir kısmını da ayırıp bike fit'e harcarım. Jantı da ne Aero ne hafif olarak ortalama seçerim.

Dolayısıyla bence bisikletinizi bunlara uyan seçeneklerden arayıp bulun.
Emin olun kullandıkça bisikletinizin tipini rengini daha çok seversiniz, rahatsız, kullanışsız, belinizi dizinizi ağrıtan bisikletin tipi de rengi de kötü gelmeye başlar...

Yol bisikletine areo kadrolar sayesinde asık oldum en baslarda. Kullandığım guzergahlarda öyle cok yoracak bir Yokuş da bulunmuyor. Olsa dahi her Yokuşu'nda bir inişi olduğuna inanıyorum. Durum suki beni eğimli yollardan ziyade rüzgar etkiliyor her zaman. E bir de bisikletini sevme mevzusu olunca ısın rengi Değişiyor. Normal kadrolara bir turlu ısınmadım. Yoksa alırdım bir endurance :)

Sigara ve kilo mevzuna gelince her sigara Canım çekince veya acıkınca açtım fotoğraflara baktım. Videolar izledim devamlı kendimi durdurdum. Bir spor dalının beni böyle Kökten değiştireceğine inanmazdım. Esim dahi bisiklet kullanmaya başladı :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
https://www.canyon.com/img/cache/692fd466d524d1ad95b98d0e49196594.jpg

Jantları için canyon alınır, geri kalan kompanentler benzer; ayrıca çok güzel duruyor, resmini eklemeden duramadım.
(Jantların 2000 dolar civarı bir fiyatı var)

iki bisiklette üst seviye her bakımdan, kalite olarak değil görsellik olarak düşünürsek canyon her türlü önde gibi görünüyor ki kendileri benimde rüyalarimi süsleyen bir bisiklet :)
Canyon almaya karar verirseniz gümrük ve kargo işlemlerini nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz? Fiyat sınırların üzerinde olacağı için vergilendirme sistemi ayrı bir kategoriden yapılıyor diye biliyorum.

@ahmetcilak aslında kargo ile almayı planliyorum ama belki tatil planlarımı ayarlayıp gidip alabilme ihtimalim de var. Yerinde almak o ortamı görmek daha güzel olur sanırım. Aklımda hep bir Canyon vardı. Tatili oraya ayarlarsam belki di2 sistem bile alabilme ihtimalim var

@Murat D. tabiki yerinden almak çok daha makul seviyelerde tutuyor masrafları fakat ellerindeki hazır bisiklet sayısı sınırlı oldugundan size uygun boy ve ebatlarda bisiklete denk gelemeyebilirsiniz önceden rezervasyon ya da satın alım işlemini tamamlayıp o şekilde almaya gitmek gerek diye okumuştum daha önceleri, bilginiz olsun ;)
Şimdiden hayırlı olsun güzel günler kullanın.

• Beğen
Aklıma takılan tek konu su aslında. Hesaplıyorum hesapliyorum ısın içinde. Çıkamıyorum. Misal almak istediğim bu iki bisikleti toplamaya kalktığımızda venge ile satış fiyatı Arasında cok deli farklar olmuyor lakin Canyon da bulunan ekipmanı düşününce acayip bir fark çıkıyor ortaya. Canyonun sattığı bisiklet cok ucuza geliyor. Bunun nedenini gerçekten cok merak ettim :) arkadasın dediği gibi Kant bile fok Pahalı Canyon un verdigi

Canyon fiyat müşterilere sunduğu fiyat avantajını ,kendi sitesinde, şu şekilde açıklıyor: Biz ürettiğimiz ürünün üzerine normal bir kar marjı koyuyoruz. Ancak diğer üreticilerin olduğu gibi fabrika fiyatından sonra ürünün pahallanmasına neden olacak dağıtıcı ve daha sonrasında bir kez daha ürünün üzerine kar koyacak bayi sistemimiz yok.

dolayısıyla diğer markalarda olduğu gibi ürün bize ulaşana kadarki süreçten nemalanacak 2 kademe ortadan kalkmış oluyor.

bir de şu gümrük vergisi yada yüksek kargo ücreti olmasa...

@Murat D.

@feversea orası kesinlikle öyle ama keşke ticaretçi ile kullanıcıyı ayırmanın bir yolu olsa keşke.. kullanıcı için istisna olsa. yani demek istediğim: Almanya'dan alıp gelince bu bisikletin ticaretini yapmayacağın, kullanıcı olduğun durumuyla gümrük vergisi ödenmiyorsun, kargoyla gelince ödeniyor. neyse sonuçta benimki sadece iç geçirme..

kaç aydır Canyon peşindeyim. şimdi alabilirim ama stok durumundan dolayı 40 gün sonra gelebilecek. o zaman da sezon bitiyor. Sabırsızlıkla 2016 modelleri bekleyeceğim. sizin bisikletin diğer rengini alacaktım bu sene..

Küçük bir hesap daha yapayım tutamadım kendimi: endurance al 6.0 840 € + %18 150 € gümrük +215 € kargo = bisiklet harici 366 € masraf. bisikletin %44'ü kadarı hizmet bedeli olarak devlete, gümrüğe ve kargo şirketine gidiyor. Kargo şirketinin tabii ki bir emeği var ama 200€ aşırı fazla. %44 Bana rahatsız edici bir oran geliyor. bisiklet yine 1200€ eder ve yine avantajlı. Ancak üreticinin veya emekçinin kazandığından fazlasının bu şekilde tahsil edilmesi biraz adaletsiz geliyor.

tabi buradan konu asgari ücretliden gelir vergisi alınmasına kadar uzar :) keyifli pedallamalar.

AEROAD CF SLX 9.0 SL stokta güncel olduğundan dolayı bütçemi baya bir aşarak almış bulunmaktayım. Bir gaza gelme sonucu olan bu olay inşallah hakkımızda hayırlı olur. yardımcı olan ve olmaya çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Merak eden olur ise maliyet 5000£ + vergi ( 3 yıllık sigara parası :)

İyi forumlar, bol pedallar.

:eek::confused:
Ne diyeceğimi bilemedim. Bisiklet gelince detayları bekliyoruz..

Hayırlı uğurlu olsun :)

tebrik ederim allah utandırmasın. =)

Geri