Scudo Sports

Yol bisikleti ruble değişimi / büyütme yardım

MTB ruble değişimi yapılabilir mi bu durumda 40-42'li Deore XT rublelerle? İnternette olabildiği yazıyor. 11 vites rublenin kaset aralığı eşit değil deniyor ancak çalışacak kadar benziyormuş.
Ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak 9'lu, 10'lu,hatta 12'li sistemden söz edilmiş, açıkçası maliyeti arttıran bir başka konu da arka jant göbeğiniz olacak..
Katılıyorum, 9-10 dersek freehub mesafesi düşük, 12 dersek yüksek oluyor, jantın sürüş tarafının daha düz örülmüş olması gerekiyor merkeze sıfır noktasında olması için. Farklı jant da gerekebilir.

Scudo
@ufuq81 Ben aynakol değişmesinden yanayım. 30'dan büyük rubleyi yol bisikletçisine yakıştıramıyorum. Bulabiliyorsanız 50 ve 34 olarak yaprak alın bence sadece. Sonrasında ise inatçı olup, sınırlarınızı zorlamaya çalışın, gerekirse kilo verin hatta bacak kaslarınızı güçlendirmeye çalışın. 34/28 ile olmazsa 30t bir ruble alırsınız, yine bu attırıcınızla çalışır. Onda güçlendikten sonra bu 28t rubleye geçersiniz.
Aslında kilo olarak pek verecegim birsey yok sanirim. 33 yasinda 1.82 boy ve 70 kiloyum. Bu oranlarda da kullanim sağlıyorum , sadece düşüncem uzun süren yüzde 8 10 12 civari eğimli yollarda rahat etmek olarak düşündüm..bacak gelisimi icin çalışmalarda yapıyorum.. bugun ruble veya aynakol bakacağım işlerimi toparlayınca. Rubleyi yurtdisi temin etmem gerekiyor galiba. Aynakol yurticinde var. Yada bu şekilde devam edip bacak gelişimine agirlik vererek devam edeceğim

@Spartiat şimdi baktım vs ss yazıyor. Kısa bacak 30 olabileceği için pek değişime gerek kalmıyor sanirim rublede. Peki aynanın 52-36 oranı suan. Onda degisim yapsam bi yararı olur mu? Veya tavsiyeniz nedir?

Bence de rubleyi (en azından sonraki ruble değişiminde) (link) ile, aynakol yapraklarını (link) - (link) ile değiştirmek ihtiyacı karşılar.
MS, MT, MW tiplerinin birbiriyle karıştırılmaması gerektiğinden yaprakların ikisi de aynı tipte olmalı. Linkini verdiğim iki yaprak "MS" tipinde, dolayısıyla birbiriyle uyumlu.
Ürün özelliklerinde "sadece 50-34 aynakolda kullanılır" diye yazmışlar, 52-36'ya bunları takamazmışız gibi hissettiriyor ama Shimano'nun (link)böyle bir uyum sorunu görünmüyor. Sadece 53-39, 52-36, 50-34 ikililerinin dışında kombinasyon yapılması ön attırıcı kapasitesinin aşılması nedeniyle önerilmiyor.

MTB ruble değişimi yapılabilir mi bu durumda 40-42'li Deore XT rublelerle? İnternette olabildiği yazıyor. 11 vites rublenin kaset aralığı eşit değil deniyor ancak çalışacak kadar benziyormuş.

Katılıyorum, 9-10 dersek freehub mesafesi düşük, 12 dersek yüksek oluyor, jantın sürüş tarafının daha düz örülmüş olması gerekiyor merkeze sıfır noktasında olması için. Farklı jant da gerekebilir.
Yol bisikleti için 40-42li ruble değişiminden bahsediyorsanız youtube üzerinde çeşitli videoları var, bunun için (link) aparatı gerekli. Orijinal wolftooth amazonda 1300lira, Çin menşeili birebir çakma versiyonları 100-150lira arasında.

geçen sene ruble değişimi benimde aklımdaydı. 11-34e geçmeyi istiyordum 11li vites için o aralar 800-900 bandındaydı şuanda en ucuz 1200liraya buldum. 11-28 ile devam edip bacakları geliştirmem en mantıklısı olacak, kaldı ki verdiğim aradan dolayı performansım yarılara düşmüş durumda toparlanmama ekstra faydası olacak diye düşnüyorum.

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Geri