Theo3232
Aktif Üye
- Tepki
- 306
- İsim
- Berkan yildiz
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aynakol yapraklarını 50 34 e çevirmeyi de düşünebilirsiniz. Tam etkisini teknik olarak bilmiyorum ama rahatlatacağı kesin.@Spartiat hayirli aksamlar. 11 li sistem 11-28 / 52-36 oranlı 105 r7000 set kullanıyorum. Yokus çıkarken biraz daha rahat sakın çıkmak için 11-34 oranı kullanmayı düşünüyorum. Bu değişiklik için aynakol değişimi yapmam gerekir mi ve ayrica kısa bacak uzun bacak konusunu anlayamadım. Bacak değişimi de gerekebilir mi?
@Spartiat hayirli aksamlar. 11 li sistem 11-28 / 52-36 oranlı 105 r7000 set kullanıyorum. Yokus çıkarken biraz daha rahat sakın çıkmak için 11-34 oranı kullanmayı düşünüyorum. Bu değişiklik için aynakol değişimi yapmam gerekir mi ve ayrica kısa bacak uzun bacak konusunu anlayamadım. Bacak değişimi de gerekebilir mi?
@Spartiat Bu arada, 14-28 vidalı rubleden başka vitesli sistem kullanmadığım için attırıcılarda çok detay bilmiyorum. Attırıcının alt eklemi, yani gerdirici eklemi uzadığında, üst eklemi de mutlaka uzuyor mu? Yoksa üst eklem aynı boyda, alt eklem farklı boylarda attırıcılar var mı?
Bir Spartiat değilim ama daha önce yaptığım için yanıtlamak istedim.@Spartiat Bu arada, 14-28 vidalı rubleden başka vitesli sistem kullanmadığım için attırıcılarda çok detay bilmiyorum. Attırıcının alt eklemi, yani gerdirici eklemi uzadığında, üst eklemi de mutlaka uzuyor mu? Yoksa üst eklem aynı boyda, alt eklem farklı boylarda attırıcılar var mı?
Bir Spartiat değilim ama daha önce yaptığım için yanıtlamak istedim. R7000 ve R8000'de SS ve GS arka attırıcılar arasında (sırasıyla kısa ve uzun) yalnızca alt eklem değişiyor. Hatta Shimano yedek SS ve GS eklemler satıyor. SS derailleura GS eklem takılarak pratikte GS derailleura dönüşebiliyor. Yalnız geçen sene bu parçayı bulmak için aramadığım yer kalmamıştı. Türkiye'deki son GS eklemi almıştım sanırım.
Aynen. Geçen sene de aynı parçaları satıyorlardı, demek hala tam seti eklememişler. Muhtemelen global tedarik açığındandır. Ben İstanbul'da şu an adını bile hatırlayamadığım küçük bir bisikletçiden buldum parçayı. GS bacak set olarak aldım. Bir tane vardı yalnızca.Erdoğanlar'da iç-dış plaka ayrı ayrı satılıyor ama hepsi farklı modeller olduğundan toplanıp Voltron oluşturamıyor.
Örneğin kısanın dışı, uzunun içi var. Vida ve makaralar eskisinden tamamlanır.
(link)
(link)
Hocam, öncelikle harika soru. Okuyunca "Bunu neden düşünmedim!" biçiminde şiddetli bir ünlem belirdi. Ben de gidip evdeki R7000 SS ve GS attırıcılarımın üst parçalarını kumpasla ölçtüm. GS, SS'ten 6 mm daha uzun. Yanlış bilgi verdim maalesef (bir Spartiat değilim demiştim).@Spartiat Evet, "alt eklem" ile kastettiğim buydu. Zinciri germe işini yapan, ingilizce "cage" denen kısım.
Ayrıca, @portakallimon'un dediği gibi, GS ile SS arasında sadece alt eklemin boyu değişiyorsa, GS ile SS in çalıştırabileceği maksimum diş (dişli değil) sayısı aynı olmalı mantıken? Alt eklemi E.Z.B.'nin minimumu ile maksimumu arasında fark ilgilendiriyor sadece. (E.Z.B. = efektif zincir boyu)
RD-R7000-GS ve 11-34 ruble almak, aynakol almaktan hem daha ekonomik hem de daha iyi tırmanış oranı veriyor. Bir de zincire bakla eklemeniz gerekecek.@Spartiat şimdi baktım vs ss yazıyor. Kısa bacak 30 olabileceği için pek değişime gerek kalmıyor sanirim rublede. Peki aynanın 52-36 oranı suan. Onda degisim yapsam bi yararı olur mu? Veya tavsiyeniz nedir?
Hocam rubleyi bulmak kolay ama ihtiyacınız yalnızca ruble değil, ona dikkat. GS attırıcı da gerekiyor. Onu bulmak biraz uğraştırabilir.@portakallimon haklısınız. Tesekkur ederim. Ruble arayışına baslayayim yarin.🙂