Scudo Sports

Yol bisikleti mi, şehir bisikleti mi?

Tepki
19
Herkese merhaba ben bu siteyi tesadüfen buldum ve çok beğendim. Slalom marka alman malı bir kız bisikletim var 28 jant fakat gelgelelim yeni bir bisiklet almak istiyorum ve açıkçası çok kararsızım yanı ince teker bir 26 jant bisiklet mi toplasam yoksa 28 jant bir yarış bisikleti mi toplasam bilemiyorum hep şehirde kullanacağım ama sportif olarak kullanacağım yokuşta çıkabileceğim bi bisiklet istiyorum yanı tür olarak hangisinin bana daha iyi olacağı konusunda yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
kullanış amacına göre değişir.bütçen iyiyse hafif bir şehir bisikleti alabilirsin .tabi son karar senin

500-600 arası bi bisiklet toplamayı düşünüyorum ama işte 2 türün arasında karar kılamıyorum bi türlü

Trek fx serisi ve Scott Sub serisine bakabılırsınız.26 ve 28 jant ebatına sahıp guzel sehir/tur bisikletleri...Yol bisikletleri ile yokuş cıkmak biraz zor oluyormuş (kullanıcıların kendi yorumudur) Yol bisikleti alıcaksanız ve yokuşta rahatlık istiyorsanız.3lü aynakol ve bol dişlili bir ruble takmanız gerekiyor.Seçim sizin bol pedallar :)

bugun bisikletçimle konuştum. Benimde kafamda 28 jant bi yarış bisikleti vardı.Ama o ince tekerli bi 26 jant mtb çok iyi olur sana demesi üzerine kafam karıştı ince teker olayına çok alıştım mtb surduğum zaman kendimi garip hisseder hale geldim ama bi yandanda 28 janttan 26 ya dönmek ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiye kadar hep birilerinin bisikletleri bana kaldı ama insan alıcağı zaman epey kararsızlığa düşüyomuş :D

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
yakın arkadaşlarınız yol ve mtb varsa dene - yanıl seklınde karar verın kullanmadan karar vermeyın o znm ;)

Hep şehirde kullanacaksanız mtb almak saçmalık olur çünkü mtbler akıcı değildir,şehir içinde akıcılık önemlidir.
Şehir bisikletleri normalde 28 jant olur ve dik oturursunuz.Yol bisikletide 28 jant olur ama öne eğilerek sürmek zorunda kalırsınız.Bence bu ikisinden birini alın,mtb gibi dişli lastikli bisiklerlerden kaçınmalısınız.28 jant hibrit bisiklette düşünebilirsiniz ama dediğim gibi lastikleri dişli olmamalıdır.Yani şehirde kullanılacak bisikletler akıcı olması için 28 jant ve düz lastik olmalıdır.Yalnız alırken kadronun boyunuza uygun olmasına dikkat ediniz.

trek fx ve scott sub serilerinden birini seçin, elinizdeki paraya göre 2. el veya alt serilere bakabilirsiniz. Aynı anda şehir içinde 26" dağ bisikleti ve 28" scott sub10 kullanıyorum. dağ bisikleti kağnıya binmek gibi geliyor (ona aslında ormanda biniyorum). Türkiye de bir çok şey gibi sorgulanmadan dağ bisikleti alınıp sonra şehir içinde kullanılıyor. Oysa 28 jant city veya hybrid bike lar harika gidiyorlar. Scott da disk fren olduğu için tercih ettim, yağmur ve yokuşlarda çok daha iyi performansı var frenin. Yokuşları da çıkarken kalın tekerli dağ bisikletçilere aynanızdan bakarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Emre C
@canelmas

geotechin modellerı arasında bu bahsettıgınız turde bısıkletten onerebılırmısınız.bende haif ve yag gıbı akan bır bısıklet ıstıyorum..

Delta bisiklet ortaköy şubesıne ugrayın derım.Geotech'in bircok modeli orda mevcut danısarak en uygun secımı orada verebilirsiniz:)

Bence 28. Yarış alın 2 el toplayın binin duruma göre change edersiniz.
Yarışla yokuş çıkmak çok zevkli :)

Bence şehiriçi düz yolda kullanacaksınız city bike öneririm ama yokuş deyince işler değişiyor.Çünkü MTB lerde kullanılan ayna-kol dişlileri daha küçük ve tekerlek ölçüleri de daha küçük olduğundan yokuş çıkma performansı daha rahat.Ama bacaklarına güveniyorsan hibrit bir bisiklet al derim.Arkadaşların tavsiyesi olan Trek FX 7 serisi ve Scot sub ve sportster serilerinden birini ya da bütçene uyan ve bunlara eşdeğer ölacak başka bir markadan böyle bir model seçebilirsin.
Bence önemli olan ön ve arka dişli oranları...

sportster al p6 al hatta :) bende p5 var acayip memnunum.Hergün 28 km yapıyorum işe git gel daha bir kere problem yaşamadım kardada kullandım yagmurdada.Yanlız frenleri upgrade ettim alırsan sende et.

yokuş çıkmak için yarış bisikleti öneren arkadaş bilmiyorum ne bisiklet kullanıyor. Ben ortaköy portakal yokuşunu 26" dağ bisikleti ile sürünerek çıkıyorum, 28" scott sub ile rahat rahat çıkıyorum, arkadaştan ödünç aldığım trek 1.1 yol bisikleti ile yokuşun daha başında tıkandım. yol bisikletleri genellikle iki ayna kollu olduğundan çok iyi antremanlı olmanız gerekiyor bunlarla yokuş çıkmak için. Evet dağ bisiklet vites oranları yokuş için uygun ama 28" ince bir teker ve scott daki gibi yokuşa uygun bir arka dişli kaseti varsa performansın tadına doyum olmuyor. Yokuşsuz bir yerde bisiklete binmenin pek bir zevki olmadığını düşünüyorum.
bu arada Kaçkar bisiklette de güzel Marin city bike lar var, Scott sub ve Trek fx e alternatif olarak

teşekkür ederim önerileriniz için bende şuan zaten 28 jant bir kız bisikleti kullanıyorum gayet güzel gidişi var ve yarış bisikleti alma konusunda karar kıldım en kötü normal godan takarım çok rahatsız ederse öne eğik sürmek

Canelmas abi sen nerelerde turluyorsun bende etilerdeyim ama sahilede iniyorum sıkça

Eğer antremanlı değilseniz yol (yarış) bisikleti ile yokuş çıkmak zor gelecektir ama antremanlı bünyeler için en zevklisi yol bisikleti ile yokuşları çıkmaktır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için aynakolu 3 lü olan yol bisikletlerinden düşünebilirsiniz.

Ben dağ bisikleti kullanırken en dik yokuşta bile 2x3 vitesin altına düşmüyorum zaten.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Geri