Scudo Sports

Yol bisikleti mi, şehir bisikleti mi?

Scudo
Merhaba arkadaşlar bu yaz bisiklete başlayacağım artık kesin kararimi verdim bisiktlet alacagim yalnız sizden oneri istiyorum. Ben asfaltta kullanicam gezicem yol bisikletimi alayım yoksa city bike mi?

city bike olarak aklimda mosso 1621 v duz maşa modeli var

yol bisikleti olarak da btwin triban 300 modelini düşünüyordum ancak urun kalmamis fiyati en son 800 felandi simdi ne kadar bilmiyorum.

Ben kesinlikle bisikleti alip kenara atmayacagim kesin kararimi veriyorum zaten lise 3 bitecek lise sona baslicam eylulde stajada bisikletle gidip gelicem ilerde imkanim olursada kendimi gelistirmeyi düşünüyorum. Butcem 1000 1200 Tl arasi (kask eldiven vb dahil gerekli seyleri ilerde alirim)

Tavsiyelerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
O fiyata alacağın yol bisikletinin yaylanmalı (bak amortisörlü demiyorum) Mtb den farkı olmayacağı için uygun fiyatlı bir fitnes/şehir bisikletine yönelmeni tavsiye ederim.

(link)
(link)

evet çok iç açıcı olmasada şöyle bir şey ve şeylere bak derim. Hem ilerde alacağın adamakıllı bir yol bisikleti içinde hazırlık olmuş olur senin için.

• Beğen
@mehmetsunu ben bisiklet markalarini hiç bilmiyorum tavsiye ettigin bisiklet guzele benziyor ilk defa gordum :) yaylanmali derken demek istedigini anlayamadim

• Beğen
evet ben de @mehmetsunu kardeşim e katılıyorum..şehir-tur bisikleti tercihi senin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum..hem ulaşım amaçlı ve staj a gidip gelirken kullanacağın için de daha avantajlı olabilir,araç gereç taşımada seni yormaz en azından.

@kumuşi @mehmetsunu o zaman bu modeli aklima yazıyorum yaz gelsin bi calisip parami biriktirimiyim alacagim peki bundan baska onereceginiz marka model varmidir ? 1000 Tl lik

@emgercek benim önerebileceğim carraro sportive serisi (221,224,225....) olabilir bizzat kendim kullandığım için biliyorum..diğer markalar ile alakalı pek bilgi sahibi değilim..

323,
KADRO:ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
MAŞA:28″ DÜZ ÇELİK 1.1/8″
ARKA VİTES:SHIMANO TOURNEY TX800
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY TX51
KRANK TAKIMI:SHIMANO M131 48X38X28
VİTES KOLU:SHIMANO ASTEF51 3X8
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
LASTİK:CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ
JANT:28″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:SELLE ROYAL
FİYATI:1.017TL

224,

MAŞA:28″ SUNTOUR NEX 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M310
VİTES KOLU:SHIMANO ASTEF51 3X8
FREN:ALÜMİNYUM V-FREN
JANT:28″ FREEWAY ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELE:DDK
AKSESUAR AYARLI GİDON BOĞAZI
FİYATI:1.188TL

225,

MAŞA:28″ SUNTOUR NEX 63mm MAŞADAN KİLİTLİ
ARKA VİTES:SHIMANO ALTUS M310
VİTES KOLU:SHIMANO ALTUS M310 3X8
FREN:SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK
JANT:28” CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELE:SELLE ROYAL
AKSESUAR AYARLI GİDON BOĞAZI
FİYATI:1.467TL

bu böyle devam eder ..sonuçta bütçeye göre , her zaman daha iyisi vardır.

@kumuşi kilitli maşa gerek duymuyorum oyuzden 323 alayim diyorum ne diyorsun?

birde kesin carraro mu alayim ?

senide yoruyorum kusura bakma :)

Salcano'nun City Sport serisinede bakabilirsin. İlla sıfır olsun demiyorsan ikinci el güzel bi şehir bisikleti bulabilirsin. Bu arada bisikletle beraber kask almayı unutma.

@MGSancar tabi hocam kask eldiven vb seyleri de alacagim tabi kide suan bisiklet ariyorum

önemli değil dostum,yardımcı olabildiysek ne ala.
yani sen kullanıcaksın oyüzden en uygun olanı seçmelisin..
ille de carraro demiyorum,ben 225 kullanıyorum gayet memnunum, seni üzmez.farklı markalara da yönelebilirsin..anladığım kadarıyla biraz daha zamanın var o halde aklında bulunsun bu model ve marka...yine arayışına devam edebilir kıyaslama yapabilirsin.
kolay gelsin.

İşe giderken yol bisikleti daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü şehir için dur kalklarda daha az eneri harcarsınız, daha az terlersiniz. Şehir bisikletine göre konforsuz olsa da işe gidiş gelişinizi tatile çevirebilir :)

@mehmetsunu

Öyle kendinizden emin yazmışsınız ki duyan da yol ve şehir kadrolarınına burulma testi yapmışsınız sanacak. Hangi bütçede olursa olsun yol bisikleti, aynı bütçedeki şehir bisikletinden açıları gereği daha rijittir. Yanlış yönlendirme yapmayalım...

Öyle kendinizden emin yazmışsınız ki duyan da yol ve şehir kadrolarınına burulma testi yapmışsınız sanacak. Hangi bütçede olursa olsun yol bisikleti, aynı bütçedeki şehir bisikletinden açıları gereği daha rijittir. Yanlış yönlendirme yapmayalım...

Bir yargıyı çürütüyüm derken temelsiz bir sav ortaya atmışsın. Yani lafla aleme verir türlü nizamat bin seyyie bulunur kendi hanesinde veya kendisi himmete muhtaç dede nerde kaldı gayriye himmet ede gibiciğinden bir laf salatası. Ezbere konuşmuşsun. O rijit dediğin bisikletlere bindirip araplı yokuşundan aşağı salmak lazım seniki aklın başına gelsin.

Bence elektrikli bisiklet alsin . Kafasi rahat olur

• Beğen
Tepkiler: MGSancar
@mehmetsunu

Bir yargıyı çürütüyüm derken temelsiz bir sav ortaya atmışsın. Yani lafla aleme verir türlü nizamat bin seyyie bulunur kendi hanesinde veya kendisi himmete muhtaç dede nerde kaldı gayriye himmet ede gibiciğinden bir laf salatası. Ezbere konuşmuşsun. O rijit dediğin bisikletlere bindirip araplı yokuşundan aşağı salmak lazım seniki aklın başına gelsin.

sizin test sistemi en doğru olan olsa geren diye zannıyla hareket etmenuzde bana pek ilginç geldi. el-emin sunu. maşallah, fesupanallah. ortalık salatalik,caciktan geçilmezken bende ortaya bi karışık rica edem.

@mehmetsunu
Tipik bir mehmetsunu klasiği. Ne desek anlamazsınız. Laf salatası yapan sizsiniz.

@mehmetsunu
Yol bisikletiyle araziye giren birisiyim. Haliyle yokuş aşağı inmek de çok zor olmamalı. Ben inmesine inerim de şunu merak ediyorum. Yol bisikleti size ne yaptı da böyle olumsuz yorumlar yapıyorsunuz sürekli ?

• Beğen
@Asusmune
sizin test sistemi en doğru olan olsa geren diye zannıyla hareket etmenuzde bana pek ilginç geldi. el-emin sunu. maşallah, fesupanallah. ortalık salatalik,caciktan geçilmezken bende irtaya bi karışık rica edem.

Yeni bir dil keşfetmişsiniz sizleri tebrik ederim. Yalnız yeni bir dil olması sebebiyle yazdığınızdan bir şey anlamadım.

Geri