Scudo Sports

Yol bisikleti mi, şehir bisikleti mi?

@uguryilmaz144 evet benim arkadaşiminkinide çaldılar ama o kilit takmamisti. Gerekirse 150 liralik gps olan kilit alirim artik daha guvenli gpsli kilitler var kilit ten kastım bisikleringidon borusu icine bi parca yerlestiriyon haritada gözüküyor

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
Scudo
Ben bisikleti şehir içinde ve kısa turlarda(günübirlik) kullanacağım bisiklet tecrübem var bisikleti sürerken ellerimi ve bileklerimi maşa olarak kullanabiliyorum ancak yaşım 14 şehir bisikletimi almalıyım yol bisikletimi bu arada yol bisikletleri yaşım için uygun mudur benim için erken yaşta başlaman daha iyi olur diyenler çok oluyor bisiklette konfor önemli değil konforu kendim sağlayabiliyorum ve bisiklet fiyatları 2017 de çok artar mı?

Merhaba, ben bisiklet sporu ile yeni ilgilenmeye başlayan birisiyim, şuan eski ve kötü durumda bir salcano excelim var. Yakın arkadaş grubumdan 3-4 kişi ile bisiklet sürmeye başladık, haftada 1-2 kere 40-50 kmlik turlar atmaya çalışıyoruz şehir içinde.Geleceğe dair şehirler arası 500-600 kmlik turlara yelken açmak gibi planlarımız var. Artık bu bisikletle devam etmek istemiyorum para biriktirip 1200-1400 tl bütçe ile yeni bir bisiklet almak istiyorum. Arkadaşlarım yol bisikleti alıp lastiklerini daha kalınlarla değistirip bu turlarda kullanmayı düşünüyorlar, kafalarındaki model salcano xrs 040, benim ise aklım biraz sedona 410 da kalmış durumda, fakat onlara yetişememek endişesi taşıyorum. Sizce böyle uzun yollarda Türkiye şartlarında yol bisikleti ile mi tur yapmak daha mantıklı olur, yoksa sedona 410 gibi bir bisikletle mi? Avantajları dezavantajları nelerdir?

peugeot-m14-29-hd-29-jant-24-vites-z.jpg
Merhabalar. Peugeot m14 hakkinda yorumlarınızı bekliyorum. Tavsiye edrmisiniz sehir icinde bazen uzun yol da?

Herkese iyi forumlar. İzmirde şehir içinde günlük 30-40 km arasında, yerine göre daha fazla km yapabileceğim bir bisiklet arıyordum. İlk etapta Bisan TRX 8600 modelinde karar kılmıştım. Fakat bayiilerin tedarik süreci kısmında sıkıntı yaşamasından sürekli yeni bisikletler aramaya başladım. Son olarak da yol bisikleti olan Grand Tour Eco modelini buldum. Siz değerli forumdaşlara sorum şehir içinde günlük kullanım için bu iki model arasında hangisini tercih etmeliyim?

@cklaros bence şehir bisikleti ihtiyacınıza daha uygun. Bu arada trx 8600 geldi bayilere 52 ve 54 kadro olarak, niyetiniz varsa elinizi çabuk tutun kalmaz.

@cklaros bence şehir bisikleti ihtiyacınıza daha uygun. Bu arada trx 8600 geldi bayilere 52 ve 54 kadro olarak, niyetiniz varsa elinizi çabuk tutun kalmaz.
İzmirde aradığım bayiilerde henüz gelmediğini söylediler. Şuanda Grand Tour modeli haricinde bulamadım.

Merhaba aranıza yeni katıldım. Bisiklet tecrübem çok fazla yok. Günde 10 + 10 çok fazla bayır olmayan asfaltta yol yapacağım. Sizce şehir mi yoksa yol mu ?

Araştırmalarıma göre , Tecrübem olmadığı ve yokuş performansı kötü olduğu , aynı zamanda fiyatları çok pahalı olduğu için yol bisikleti yerine şehire daha sıcak bakıyorum ama günlük 20 km az bir mesafe değil , bunu şehir bisikletiyle yapabilir miyim sizce ? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Merhaba aranıza yeni katıldım. Bisiklet tecrübem çok fazla yok. Günde 10 + 10 çok fazla bayır olmayan asfaltta yol yapacağım. Sizce şehir mi yoksa yol mu ?

Araştırmalarıma göre , Tecrübem olmadığı ve yokuş performansı kötü olduğu , aynı zamanda fiyatları çok pahalı olduğu için yol bisikleti yerine şehire daha sıcak bakıyorum ama günlük 20 km az bir mesafe değil , bunu şehir bisikletiyle yapabilir miyim sizce ? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
merhaba kardeşim. bisiklet çeşitlerini anlatan güzel bir video. izlemeni tavsiye ederim.
sana yardımcı olacaktır
video yu izledikten sonra trekking bisikletlere göz at derim

merhaba kardeşim. bisiklet çeşitlerini anlatan güzel bir video. izlemeni tavsiye ederim.
sana yardımcı olacaktır
video yu izledikten sonra trekking bisikletlere göz at derim

Cevap için teşekkürler , benim şehir dediğim bisikletler zaten trekkingmiş galiba, legarda 2121 ya da tx100 gibi bisikletlerden bahsediyorum. Bu tarz bir giriş bisikleti alma niyetindeyim zaten bu ekonomik şartlarda çok uçmanın anlamı yok.

2 yerde dik sayılabilecek yokuş var onun harici düz yol olacak. Google mapsdan baktım 9km oluyor . Yani git gel 18km. Bu yolu dediğim tarz bisikletlerle yapmak zor olur mu sizce ?

Cevap için teşekkürler , benim şehir dediğim bisikletler zaten trekkingmiş galiba, legarda 2121 ya da tx100 gibi bisikletlerden bahsediyorum. Bu tarz bir giriş bisikleti alma niyetindeyim zaten bu ekonomik şartlarda çok uçmanın anlamı yok.

2 yerde dik sayılabilecek yokuş var onun harici düz yol olacak. Google mapsdan baktım 9km oluyor . Yani git gel 18km. Bu yolu dediğim tarz bisikletlerle yapmak zor olur mu sizce ?

Şu anda "şehir" sınıfında satılan bisikletler genelde Trekking diye sınıflandırılanlara çamurluk, bagaj ve ışık (bazen de sepet ve daha kalın lastik) eklenmiş modeller.
Örneğin Mosso'da
Trekking kategorisi: (link)
Şehir kategorisi: (link)
Ya da Kron'da
Trekking: (link)
Bagaj, çamurluk v.b. ekleme planınız varsa doğrudan uyumlu aksesuarlarla almak için şehir kategorisinden seçim yapabilirsiniz ama trekking alıp üstüne kendinize göre seçerek aksesuar almak daha iyi de olabilir.

Legarda 2121 gibi arkada Mega Range (34T) dişli olan bir bisikleti seçtiğinizde o iki dik yokuş sorun çıkarmaz. Daha çok modelde olan 28T son arka dişli de yokuşa, size ve yükünüze bağlı olarak yetebilir tabii. Sonradan değiştirmek de her zaman mümkün ama baştan olsa daha iyi olur. Daha üst modellerde başka dişli seçenekleri de var tabii ama özellikle giriş seviyesi diye belirttiğinizden onları kıyaslıyorum.

Bu tür bisikletler oldukça akıcı, biraz alıştıktan sonra 9 km mesafe hiç sorun olmaz, zamanla yolu uzatmak istersiniz.

Yolunuz amortisör gerektirmeyecek kadar düzgünse düz maşa tercih edip fiyattan, ağırlıktan ve tıkırtıdan tasarruf edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: as13

Amacınız sadece günlük bu 20 km gidilecekse ekonomik olanı yani şehir bisikleti trekking alın. Ama ben kendimi geliştirecem bisiklet sevdanız varsa bu bisiklet kesinlikle size yetmiyecektir onun için yol bisikleti alın derim.

Merhabalar, sizin durumunuzda ben kesinlikle şehir/tur bisikletiyle başlardım. Sonrasında yola dönecek olursanız zaten ne istediğinizi rahatlıkla anlarsınız. Ona göre de bir dönüş yaparsınız.

• Beğen

Anlattığınız kadarıyla şehir bisikletleri rahatlıkla işinizi görür. Zaten düzenli binmeye başladığınızda o gittiğiniz yol çok daha kolay gelmeye başlayacak ve zaman içerisinde daha zor rotalar arayışına gireceksiniz.

Yalnız bir yanlışı düzeltmek isterim. Yol bisikletinin yokuş performansı kötü değildir, sizin performansınız kötü ise dişli oranları daha düşük olan mtb veya şehir bisikletlerine göre daha erken yorabilir sizi. İyi bir performansa sahip olduğunuzda ise bu üç bisiklet türü arasında en iyi yol bisikleti ile tırmanırsınız bence.

• Beğen
bu nasıl başlık biladerim. elma ile armut karşılaştırılır mı

Şehir bisikleti alırsan, iyi ki bunu almışım diyerek mutlu olursun.
Sonra bir gün yol bisikleti aldığında niye ben şehir bisikleti ile vakit kaybetmişim diye şehir aldığına pişman olursun.
Direkt yol ile başlarsan aşkından Mecnun olursun, yollara düşersin.

Yol bisikleti ile çok daha hızlı ve kolay yokuş çıkarsın(50-34 11-32 gibi kullanıcı dostu kombinasyon ile)

Yol bisikleti ile 20 km de en az 15 dakika kazanırsın, daha az terlersin.

Maddi olarak biraz daha kendinizi zorlamaya çalışın, trekking ile felan zaman, para vb kaybetmeyin.

Geri