Scudo Sports

Yol bisikleti lastik seçimi

Michelin all season 28" hafif zırhlı.. Bence hakkını veriyor.. Değerlendirilir..

Scudo
scwalbe marathon supreme hakkında iyi şeyler duydum gerek performans dayanıklılık konusunda şehir bisikletim için 700x32 yi almayı düşünüyorum ama iç lastiği değiştirmem gerekiyor mu tam anlamadım bisikletimde chaoyang ın 38c orjinal lastikleri var arka iç lastiği de yamalı sizce değiştirmeme gerek var mı yeni lastikler uyar mı?

scwalbe marathon supreme hakkında iyi şeyler duydum gerek performans dayanıklılık konusunda şehir bisikletim için 700x32 yi almayı düşünüyorum ama iç lastiği değiştirmem gerekiyor mu tam anlamadım bisikletimde chaoyang ın 38c orjinal lastikleri var arka iç lastiği de yamalı sizce değiştirmeme gerek var mı yeni lastikler uyar mı?

Eski iç lastik örneğin 700x35/47 gibi 35 mm - 47 mm aralığa uygun bir lastikse, yani yeni dış lastiğin 32 mm olan genişliği iç lastiğin min-max sınır aralığının dışında kalıyorsa değiştirmenizde fayda var.

Eski iç lastik örneğin 700x35/47 gibi 35 mm - 47 mm aralığa uygun bir lastikse, yani yeni dış lastiğin 32 mm olan genişliği iç lastiğin min-max sınır aralığının dışında kalıyorsa değiştirmenizde fayda var.
bunu lastiğe bakmadan öğrenmenin bir yolu var mı hocam? markasını bilmiyorum tekeri söküp bakmakla pek uğraşmak istemiyorum açıkçası.

bunu lastiğe bakmadan öğrenmenin bir yolu var mı hocam? markasını bilmiyorum tekeri söküp bakmakla pek uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Siz aldıysanız faturası ya da sipariş kaydı :)
Lastiğe bakınca anlamak da mümkün olmayabilir çünkü bazen çok uyduruk basıyorlar ve siliniyor.
35 mm önemli bir sınır. Bu genişliklerdeki iç lastikler çoğunlukla (link) ve (link) mm aralıklarında oluyor, ender olarak (link) mm gibi daha geniş aralığa ya da (link) mm gibi dar bir aralığa uygun olanları da var. 38 mm lastikle büyük ihtimalle kolay ve ucuza bulunan 35-43 mm aralığında lastik kullanılmıştır ama kesinlik yok, o yüzden bakmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: altur
S.a arkadaşlar,, sorum konuyla çok ilgili değil fakat yeni konu açmak istemedim , benim 28"
Jant bisikletim var jant eni 2.7cm , orjinal dış lastiği 700x35 , ben buna daha ince dış lastik takmak istiyorum , en ince takabileceğim dış lastik ölçüsü nedir ? Teşekkürler.

S.a arkadaşlar,, sorum konuyla çok ilgili değil fakat yeni konu açmak istemedim , benim 28"
Jant bisikletim var jant eni 2.7cm , orjinal dış lastiği 700x35 , ben buna daha ince dış lastik takmak istiyorum , en ince takabileceğim dış lastik ölçüsü nedir ? Teşekkürler.

Jantın iç genişliği önemli. 700x35 dış lastik kullanıldığına göre iç genişliği yüksek ihtimalle 19 mm, düşük ihtimalle 21 mm olmalı. Yerli yaygın markalar çoğunlukla 19 mm, Trek gibi markalar bazen 21 mm kullanıyor. 19 mm iç genişlikli janta 28-50 mm, 21 mm iç genişlikli janta 30-50+ mm dış lastik kesin takılır, biraz altı ve biraz üstü jant ve lastiğe bağlı olarak takılabilir.

Dropbar_Tire_Rim_Compatibility.jpg

Teşekkürler tekrar
Bisiklet orjinal kawasaki patrol 28"

Teşekkürler tekrar
Bisiklet orjinal kawasaki patrol 28"

Jantını bazı yerlerde HLQC-21A 28" 700C olarak belirtmişler, 21 mm gibi görünüyor. 30 mm dış lastik takabilirsiniz.
Bazı yerlerde de HLQC-19A, o zaman 19 mm, 28 mm dış lastik takabilirsiniz.
Jant üstünde küçük bir etikette kod varsa kesinleşir.

• Beğen
Tepkiler: altur
Jantını bazı yerlerde HLQC-21A 28" 700C olarak belirtmişler, 21 mm gibi görünüyor. 30 mm dış lastik takabilirsiniz.
Bazı yerlerde de HLQC-19A, o zaman 19 mm, 28 mm dış lastik takabilirsiniz.
İlgine çok teşekkür ediyorum arkadaşım

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Triban 500 bisikletimin üzerindeki 700x25 lastikler ömrünü doldurdu.
Biraz daha konforlu ama hızı da çok kaybetmeden ve zırhlı bir lastik istiyorum. Genelde şehir içinde kullanacağım için hızdan kastım hantal olmaması.
Deprem sonrasında yollarda çatlak, çukur, kademe, cam kırıkları, teller vs. çok fazla kötü etken olduğundan dolayı ağır da olsa zırh kesin gerekli. Yoksa her sürüşte kesin patlar.
700x28 işimi görürmüş gibi geliyor sanki. Kötü yollar haricinde 700x25le mutluydum genel olarak. 700x32 çok mu hantal olur diye düşünüyorum ama artıları da illa ki olacaktır.
Aklımda şu ürünler var hangisini almam daha iyi olur tavsiye verebilirseniz sevinirim.
(link)
(link)
(link)

26mm profilli cole rollen elite jantımda 25mm lastik var. Ama ben 28mm lastiğe geçmek istiyorum, kadro ve maşa destekliyor. Jant üretici sitesinde bilgi var ama netleştiremedim. Sizce olur mu bu iş. 1000016378.jpg

Geri