Ben de yeni lastik almak için araştırma yapmıştım. Araştırmalarım sonucu GP4000s II'nin en iyi performansı veren lastiklerden biri olduğuna kanaat getirip ondan siapriş verdim, 700x28 reflex. Henüz yoldalar.
4 Season yanlış hatırlamıyorsam çabuk yeniyor diye yorumları vardı. Ya fazla yumuşaktı ya fazla sertti, yani o tarz bir sorundu tam hatırlamıyorum hangisiydi.
Diğer alternatif gatorskin'di. Patlak karşıtı koruma gerçekten işe yarıyormuş, lastiğin ömrü boyunca hiç patlak yaşamadığını söyleyenler vardı. Tek dezavantajı yuvarlanma direnci daha fazla GP400s ii'ye göre, ama bu nispeten. Yoksa yine de güzel bir yuvarlanma direncine sahipmiş.
Bir de bu continentallerin genelinde olan kronik bir sorun varmış, yanak veriyormuş lastikler. Tabi düşük bir ihtimal, şans işi. Umarım öyle bir sorun yaşamam. Amazon'dan yorumlara bakın 4000s ii'nin orda bahsediyorlar, resimleri de var sorunun.
Bir de bike-components.de ve bike-discount.de sitelerinden fiyat kıyaslaması yapmanızı tavsiye ederim. Almanya üretimi bu lastikler, o yüzden daha ucuz olabiliyorlar Almanya'da. Ben aldığımda en ucuzu bike-components.de sitesindeydi, ordan sipariş ettim. Üstelik daha çabuk geliyor almanya'dan gönderiler. Takip numarası da veriyorlar.
Hatta önce evanstan sipariş ettim aynı lastikleri. Bir ay oldu gelmedi, ticket açtık. Biraz daha bekle dediler, bekledik gene gelmedi. Kargo takip numarası da vermiyor bu site niyeyse. Verin paramı dedim, verdiler onlar da. Yani parayı geri iade verince mağdur etmediklerini sanıyorlar. Benim acil ihtiyacım yoktu o zaman ama olabilirdi de. İlk siparişim böyle sonuçlanınca evans'a bakmadım bir daha.
Ondan sonra da takip numarası vermeyen hiç bir siteden alışveriş yapmadım, yapmam da(bknz:wiggle). (Aliexpress hariç)