Estağfurullah, yardımcı olmak için bilgim dahilinde paylaşım yaparım. Ben de sizin gibi biraz merak biraz da faydalanabileceğim ölçülerde karbon jant kullanmak istemiştim.. Ben reynolds assault 50 " ve zipp 454 nsw kullanıyorum.
Yüksek profillerde konuştuğumuz konu dışında, rüzgarı kesme / yönlendirme / yarma gibi faydaları ile birlikte - profil ölçüsüne bağlı olarak- daha yüksek hızlarda nispeten daha az güç ile o hızlarda kalma potansiyeli sunuyor.. Yüksek profilli jant ile solo sürüş de yapıyor olun, sanki pelaton içindeymişsiniz gibi etkisi oluyor .. Hızınızın üst limiti artıyor ancak buna bağlı olarak negatif yönlerinden biri de fren tansiyonu artıyor. .Düşük profilde biraz daha fazla güç ve watt kazanmanız lazım iken, profil arttıkça bu ters orantı olarak düşüyor.. Bendeki reynolds tan sonra zipp 454 kullanmaya karar verdim.. araştırdıkça gördüm ki çoğu profilli jant aslında aynı.. zipp 303 ler, dura ace 50 ler, cosmic ya da bontrager gibi aşağı yukarı aynı profil jantlar, göbek ve telleri hariç tutarsak, neredeyse aynı hizmeti sunuyor.. zipp in 454 nsw sinde ise balık sırtı dene bir özellik var ve bu sadece dikey değil yatay ya da yanal rüzgarlarda da havayı yönlendirme özelliğine sahip.. Çok araştırmamakla beraber princeton carbonworks ler de aynı forma sahipler... Hatta aynı banttan çıkıyorlar diyebilirim..
Sonuç olarak ; bir yol bisikletinden özellikle, alacağınız zevki katlamak istiyorsanız, herhalde selenin ardından en güzel ve en başta gelen yükseltme jant ve buna bağlı değişiklikler olur.. kilo ve boyunuz yüksek profil kullanımında, rüzgar konusunda oluşabilecek tehtidler ile mücadele edebilir kanaatindeyim.. bu arada ben de 185 boy ve 90 kilodayım 😁 açıkçası profil jantlardan kazanım, kaybımdan daha fazla olduğu için size de tavsiye ederim..