Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Merhabalar. Eğer jantı bu siteden almayı dşünüyorsan en azından şimdilik vazgeç. Benim Bike-components.de den verdiğim bir sipariş var 12 Mart itibariyle. Paket hala ortada yok. Takip etmek istediğinde sadece 13 Mart itibariyle "yurt dışına yollandı" ibaresi çıkıyor. Sonrası mechul. Bu korona mevzuu kapanmadan yurtdışı alış veriş pek akıl karı değil.
Kendileri ile site üzerinden iletişime geçtim önümüzdeki hafta yollayacaklarını söylediler. Ama size hak veriyorum doğru söylüyorsunuz. Bende hemen alma peşinde değilim sadece araştırma yapıyorum .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
herkese merhaba yol bisikleti için 622x13 ebatında jant cemberi ve ona uygun tel arıyorum uygun fiyatlı. alexrims dışında pek uygun fiyatlı birşey bulamadım ama :((

herkese merhaba yol bisikleti için 622x13 ebatında jant cemberi ve ona uygun tel arıyorum uygun fiyatlı. alexrims dışında pek uygun fiyatlı birşey bulamadım ama :((
Selam , x13 yazmissin o hangi ölçü oluyor acaba? Cemberdense hazir jant daha mantikli diyim size. Bide kac delik olacak onu yazmamissin?

cok super bilmiyorum ama 622=700c anlamında ama 13 hakkında tam olarak birşey diyemiyorum. yani şöyle uzerinde 23 ve 25 tekerlekler kullandım sorun yasamadım

13 lastiğin janta oturduğu bölümün iç genişliği oluyor. 13 pek kalmadı artık. Hatta 15'ler bile eskisi kadar revaçta değil. Firmalar 17'ye daha çok yöneliyor, benim gozlemim bu yönde.

tahmin ettigim gibiymiş teşekkurler bilgi için hocam @Abdullah07

peki bana önerebilceginiz yeni bir çember markası modeli var mı ?? delik sayısı hakkında pek bir bilgim yok ama

shimano rsx göbek var(evet eski model) bu arada uyum nasıl olur yine fazla fikrim yok
Alexrims R450 diye bir çember var 14mm ve 32 delikmiş. bu seferde buna uygun hangi jant telinden almam gerekiyor boyut filan degişiyor mu tellerde ? sanırım onlarıda çembere göre mi almam gerekiyor ? kafamda bi ton soru var cevapsız kalan malesef :acpsnr:

Son düzenleme:
tahmin ettigim gibiymiş teşekkurler bilgi için hocam @Abdullah07

peki bana önerebilceginiz yeni bir çember markası modeli var mı ?? delik sayısı hakkında pek bir bilgim yok ama

shimano rsx göbek var(evet eski model) bu arada uyum nasıl olur yine fazla fikrim yok
Alexrims R450 diye bir çember var 14mm ve 32 delikmiş. bu seferde buna uygun hangi jant telinden almam gerekiyor boyut filan degişiyor mu tellerde ? sanırım onlarıda çembere göre mi almam gerekiyor ? kafamda bi ton soru var cevapsız kalan malesef :acpsnr:
Uğraşma kardesim onlarla daha pahaliya gelir. Hazir jant takimi al. Uygun fiyatli düşünuyorsan r500 var takim olarak sifir ayarinda

Bu ara bisikletimle tur yapamıyorum diye delirsem de , ileriye hazırlık yaparak rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.

Aldığım ekipmanlar :

• Vittoria Rubino Pro III 700x25 lastikler (çok akıcı ve patlak korumalı) - 2 adet (çifti 290TL - instagramda yurtdışı bisiklet ürünleri satan bir arkadaştan)
Temsili:

rear-wear.jpg
1586624639715.gif

• CST 700x18-25mm iç lastik 2 adet
  • Vee asıl game changer => Shimano WH-RS501 jant seti : ( (link) ) gg indirimine denk gelip 781 TL den aldım , 50TL de worldpuan verdi epey avantajlı oldu.
shimano-wh-r501-wheelset-black-grey-28-s
1586624639741.gif

Bisikletin (triban 500) orjinal jantları pek matah değiller akıcılık ve rijitlik konusunda , en son 700x28 vittoria randonneur lar da iyice yavaşlatınca son videomdaki yokuş tam işkence olmuştu.

Bu yeni değişim için tabii video çekmeyi düşünüyorum , önceki jant ile yenisi arasındaki farkı anlatmaya yönelik olarak.

@mariokaldato senin jantları alamadık kusura bakma artık , zira gg 9 taksite böldü direkt olarak ordan avantajı kaçırmayayım dedim. :)

Bu ara bisikletimle tur yapamıyorum diye delirsem de , ileriye hazırlık yaparak rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.

Aldığım ekipmanlar :

• Vittoria Rubino Pro III 700x25 lastikler (çok akıcı ve patlak korumalı) - 2 adet (çifti 290TL - instagramda yurtdışı bisiklet ürünleri satan bir arkadaştan)
Temsili:

rear-wear.jpg
223013 dosyayı görüntüle

• Vee asıl game changer => Shimano WH-RS501 jant seti : ( (link) ) gg indirimine denk gelip 781 TL den aldım , 50TL de worldpuan verdi epey avantajlı oldu.
223014 dosyayı görüntüle

Bisikletin (triban 500) orjinal jantları pek matah değiller akıcılık ve rijitlik konusunda , en son 700x28 vittoria randonneur lar da iyice yavaşlatınca son videomdaki yokuş tam işkence olmuştu.

Bu yeni değişim için tabii video çekmeyi düşünüyorum , önceki jant ile yenisi arasındaki farkı anlatmaya yönelik olarak.

@mariokaldato senin jantları alamadık kusura bakma artık , zira gg 9 taksite böldü direkt olarak ordan avantajı kaçırmayayım dedim. :)
Özel mesajı dikkate alma hocam. Alalı çok olmuş hayirli olsun.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr

Aldığım ekipmanlar :

Temsili:

rear-wear.jpg
223013 dosyayı görüntüle

223014 dosyayı görüntüle

Hayirli ugurlu olsun. Sorun degilde jant yukseklikleri 24 mm mi onlarin ? Birde matematiksel olarak zaten taksitle sifirina oranla yari fiyatina alabilecegin janti iki kati fiyatina taksitle almis olmanin avantaji nedir onu anlamadim

@mariokaldato nakit akış kontrolü ve bu ara kargoların epey pahalılanmış olması dostum.

Evet 24mm profil yüksekliği.

Merhaba arkadaşlar.
Soru cevap sayfasında yazılanları arastırdm ancak bulamadım buraya yazma geregi duydum kusura bakmayin lütfen. Genellikle trainer üzerinde kullanıyorum ancak kullandığım jantların dışarıda yeterli olmayacağını düşünerek yeni bir jant seti almayı düsünüyorum.
Shimano RS500 Ultegra ve Mavic Cosmic Elite bu 2 jant arasındayım. Shimano bilyalı mavic cosmic rulman. İkisi arasında cok fazla ağırlık farkı yok ultegra daha 150gr daha hafif sadece. Performansım orta derecede kötü değil özellikle tırmanıslarda bana destek olacak ve akıcı bir jant seti arıyorum. bu konuda destek olabilir misiniz lütfen. Teşekkürler herkese sağlıklı günlerç

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
tırmanıs için 23 mm profil jant alman lazım ve ultegra daha iyi senin için

• Beğen
Tepkiler: Nis
@Nis aralarındaki fiyat farkına bakmazsak rulmanlı olması sebebiyle Mavic derim. Kilonuza göre de dayanıklılığına dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve Nis
@TatanQa_tr @debian156 teşekkürler. Kilom 70 ancak shimanonun daya dayanıklı ve daha sert bir jant olduğunu öğrendim. RS500 3300 lira cosmic de 3000 lira civarında. shimano ıcın uzun vadede kullanılabilir ve bakımlarının daha basit olmasından bahsediliyor. Ancak istediğim daha akıcı ve dedigim gibi tırmanıslarda daha cok destek olabilecek bir jant. Hatta RS61 jant icin de iyi oldugunu söylediler. bu jant da 2900.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Nis tabi yinede sen bilirsin ama ben olsam tırmanış için token zenith c22 a veya mavic ksyrium serisine bakardım , temiz 2. el 1500 2000 lira gibi fiyatlara sahip olabilirsin ve bu 3 jantdan da cok cok iyi

• Beğen
Tepkiler: Nis
Anladım sadık bey teşekkür ederim. bahsettiginiz jantlarıda inceleyeceğim..

Tirmanis janti olarak campagnolo jantlari nasik bilirsiniz? Tarmac sl4 bisikletimde kendi stok jantlari axis elite fakat o kadar esnekki, yokusta tirmanista jantin yamulacagi sandim bi an.. Diger hibrit bisikletimden shimano rs100 jantlari tarmacsl4 e aldim, bisikletin tirmanisi degisti. Daha sert ve enerjiyi daha iyi aktariyor. Fakat rs100 jantlar 10000kmyi gectigi icin fren yuzeyleri eridi. Bi 10k kmyi gorecegi sanmiyorum.. Tarmac sl4 tirmanis canavari bisiklete campagnolo zonda gibi tirmanis jantlar hakkinda bilgileriniz varmi? Bir cok modelleri var shamal, zonda vs vs g3 orum teknolojisi vs fiyatlari cok degisken..

Tirmanis janti olarak campagnolo jantlari nasik bilirsiniz? Tarmac sl4 bisikletimde kendi stok jantlari axis elite fakat o kadar esnekki, yokusta tirmanista jantin yamulacagi sandim bi an.. Diger hibrit bisikletimden shimano rs100 jantlari tarmacsl4 e aldim, bisikletin tirmanisi degisti. Daha sert ve enerjiyi daha iyi aktariyor. Fakat rs100 jantlar 10000kmyi gectigi icin fren yuzeyleri eridi. Bi 10k kmyi gorecegi sanmiyorum.. Tarmac sl4 tirmanis canavari bisiklete campagnolo zonda gibi tirmanis jantlar hakkinda bilgileriniz varmi? Bir cok modelleri var shamal, zonda vs vs g3 orum teknolojisi vs fiyatlari cok degisken..

Bende Shamal Ultra var. Ön+arka toplam 1380 gr. olarak ölçmüştüm.. Elimden çok jant geçti.. Shamal bu hafifliğe rağmen kullandığım en sert ve esnemez jant seti olmuştur. Yeni Zonda beğeniliyor ama ikisini de deneyen birisi olarak Zonda'nın özellikle lateral sertliği Shamal kadar iyi değil hatta yanına bile yaklaşamaz. Tek sıkıntılı yanı kalın aluminyum tellerinin yeterince aero dinamik olmaması. Sizdeki Tarmac SL4'ü de kullandım. BB esnemezliği olarak en beğendiğim kadrolardan biridir. Size Shamalı öneririm.

@Güney Tuncer Bilgiler için teşekkür ederim.. Maddi acıdan toparlandıgım zaman ve dolar aşırı yükselmez ise alınacak listeye eklencek :)

Geri