Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Merhaba,
Sezon sonunda görece iyi bir jant seti almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda "Prime RR38/50, Hunt 36/50, Fulcrum Wind 40, Reynolds AR41" gibi seçenekleri buldum bazıları indirimde olmakla beraber 600-1200 usd aralığında ve yine bazıları ömür boyu garanti sunuyor (reynolds).
En uygun fiyatlı prime olduğu için ilk seçeneğim tabi ama garanti, sağlamlık, akord konularında şu daha iyidir denilirse özellikle kullanım deneyimiyle göz önünde bulundururum. Bazı arkadaşların prime kullandığını görümüştüm farklı konularda ancak özelden sormak istemedim.
Bütçeyi toparlayabilmek için bu fiyat-performans aralığında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sağlamlık ve rijitlik olarak listenizdeki en iyi seçenek Fulcum olabilir. Prime'ı diğerlerini alabilecek durumunuz var ise unutun derim. Gerçi mutlu mesut kullanan epeyce kişi vardır eminim fakat ağır biriyseneniz yokuş performansı odukça kötü. Latereal olarak yeterince rijit bulamamıştım ben. Listenize yeni Mavic Cosmic Pro UST yi de ekleyebilirsiniz. Biraz daha bütçe artışı olabilirse Vision Metron olabilir çok başarılı.

• Beğen
Tepkiler: Nis
Scudo
Sağlamlık ve rijitlik olarak listenizdeki en iyi seçenek Fulcum olabilir. Prime'ı diğerlerini alabilecek durumunuz var ise unutun derim. Gerçi mutlu mesut kullanan epeyce kişi vardır eminim fakat ağır biriyseneniz yokuş performansı odukça kötü. Latereal olarak yeterince rijit bulamamıştım ben. Listenize yeni Mavic Cosmic Pro UST yi de ekleyebilirsiniz. Biraz daha bütçe artışı olabilirse Vision Metron olabilir çok başarılı.
Prime yorumu için teşekkür ederim, ağır değilim 171cm/68kg ancak o kadar çok iyi yoruma denk geldim ki o fiyata o performans inandırıcı gelmiyordu resmen. Aynı şeyi bir süredir Hunt için görüyorum ama 1000 dolara çıkınca biraz daha zorlamayla daha pro bir şey araştırılır daha bu işin black friday kısmı olur. Mavic ve Vision için kesinlikle araştırma yapacağım teşekkür ederim.

Arkadaşlar vision team 35 , vision team 30 ve mavic aksium elite jant setlerinden hangisini önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Ali Eren Disk fren kullanmıyorsanız şayet bahsettiğiniz vision modelleri zamanla boya atacak. Akıcı olduğu konusunda yorumlar aldım kullanmadım ancak pek tavsiye edilmiyor. Bu listede aksium elite daha mantıklı ancak göbeği visiona göre ne kadar dayanıklı olur orası tartışılabilir.

@Ali Eren Disk fren kullanmıyorsanız şayet bahsettiğiniz vision modelleri zamanla boya atacak. Akıcı olduğu konusunda yorumlar aldım kullanmadım ancak pek tavsiye edilmiyor. Bu listede aksium elite daha mantıklı ancak göbeği visiona göre ne kadar dayanıklı olur orası tartışılabilir.
Hayır disk fren kullanmıyorum
Evet fren yüzeyinde ki boyanın zamanla gideceğini bende duydum sanırım al benisi olsun diye yapıyorlar.Aldığım jantı uzun süre kullanmayı planlıyorum dolayısıyla sağlamlık ve uzun vadede akıcılığı benim için önemli.Peki vision jantların tavsiye edilmemesi boyasından dolayı mıdır yoksa başka şeyler de mi var?

İyi günler. Konuyu doğru yere yazdım umarım...
2020 model Scott Addict 20 v fren bisiklet aldım. Üzerinde Dt swiss in scott için ürettiği 1600 gr civarı rulmanlı jant var, teller aero. Daha önceki bisikletime Zonda alıp 2.000 km kadar kullanmıştım onlar hala elimde yeni bisiklete takmayı düşündüm.
Hangi jantı kullanmamı tavsiye edersiniz ?

• Beğen
Tepkiler: serhataltay

jantın yokuş performansı nasıl kötü oluyor acaba merak ettim? bunu açar mısınız?

@trainspotting35 eğer kullanmayacak olursam satabilirim :harika:
Bahsettiğim jantların ağırlıkları birbirine yakın. Zonda profil olarak biraz daha yüksek ve şık. Ama akıcılık, dayanıklık, esnemezlik olarak karşılaştıramadım.

@trainspotting35 eğer kullanmayacak olursam satabilirim :harika:
Bahsettiğim jantların ağırlıkları birbirine yakın. Zonda profil olarak biraz daha yüksek ve şık. Ama akıcılık, dayanıklık, esnemezlik olarak karşılaştıramadım.
Aklınızda bulunsun özelden yazarsınız. Lastikleri varsa üzerinde lastikleri ile birlikte talip olabilirim. Fiyat uygun gelirse.

jantın yokuş performansı nasıl kötü oluyor acaba merak ettim? bunu açar mısınız?

Neyse, kendi kendime alıntı yaparak konuyu açayım. Jantın yokuş performansı derken sanırım ağırlıktan kast ediliyor. Prime 1630 gr (50mm profil) diğer 2 jant 40mm ve ağırlıkları aynı veya daha fazla (daha hafif değil). Eğer %2-3 eğimli bir yokuşta 15-20 hızlara ulaşırsanız daha profil jant sizin daha hızlı çıkmanızı sağlayacaktır. Sağlamlık konusunda kendimden örnek verebilirim; 20k kullandım. Her hava şartında ve her yolda. Jantın sağlamlığını gören 2-3 arkadaşım da beni örnek alarak aynı janttan aldılar. Bir arkadaşım jantın esnediğini söylemişti , qr mandalını değiştirerek sorunu çözmüştü.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
neyse kendi kendime alıntı yaparak konuyu açayım. jantın yokuş performansı derken sanırım ağırlıktan kast ediliyor. prime 1630 gr (50mm profil) diğer 2 jant 40mm ve ağrlıkları aynı veya daha fazla. (daha hafif değil) eğer %2-3 eğimli bir yokuşta 15-20 hızlara ulaşırsanız daha profil jant sizin daha hızlı çıkmanızı sağlayacaktır. sağlamlık konusunda kendimden örnek verebilirim. 20k kullandım. her hava şartında ve her yolda. jantın sağlamlıgını gören 2-3 arkadaşım da beni örnek alarak aynı janttan aldılar. bi arkadaşım jantın esnediğini söylemişti , qr mandalını değiştirerek sorunu çözmüştü.
Merhaba, bunu prime 50 için söylüyorsunuz değil mi?

Hiç tecrübem olmadığı için ve bilmediğim için soruyorum, genelde bu jantların ömrü ne kadar oluyor, 20k sonra çöp mü oldu sizin ki yoksa hala kullanıyor musunuz? Garanti vs. işleminiz hiç oldu mu?

V Fren kullandığınızı düşünerek, yanında gelen pabuçları kullandınız mı yoksa daha profosyonel bir şey mi sipariş etmek gerekir?

Sorularım çok olduysa kusura bakmayın, hazır bu kadar uzun süre kullanıcı deneyimi varken sorayım dedim.

Hiç tecrübem olmadığı için ve bilmediğim için soruyorum, genelde bu jantların ömrü ne kadar oluyor, 20k sonra çöp mü oldu sizin ki yoksa hala kullanıyor musunuz? Garanti vs. işleminiz hiç oldu mu?

V Fren kullandığınızı düşünerek, yanında gelen pabuçları kullandınız mı yoksa daha profosyonel bir şey mi sipariş etmek gerekir?

Sorularım çok olduysa kusura bakmayın, hazır bu kadar uzun süre kullanıcı deneyimi varken sorayım dedim.

20k jant için bir hiç. Düzgün bakım yapıldıgında jantlar 100-200k kadar yol yapabilir. Bunun için jantları temiz tutmak , rulmanları zamanında değiştirmek ve akordu kaçmıssa yaptırmak veya yapmak gerekiyor. Ben daha hafif olmak için jantımı değiştirdim. Jantın fren yüzeyinde bir çizik bile yoktu. Garantilik bir işlemim olmadı ama wiggle ı buradakı tüm firmalara tercih ederim. 2 defa ışıgım bozuldu koşulsuz para iadesi yaptılar. Gelen pabuçları 7k kadar kullandım. sonrasında swissstop aldım. Başlarda yağmurda baya uzun bir fren mesafem vardı daha iyi bir ayar ile bu mesafeyi kısaltabildim. Gene de alü performansı vermiyor genel olarak frenleme konusunda.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
20k jant için bir hiç. düzgün bakım yapıldıgında jantlar 100-200k kadar yol yapabilir. bunun için jantları temiz tutmak , rulmanları zamanında değiştirmek ve akordu kaçmıssa yaptırmak veya yapmak gerekiyor. ben daha hafif olmak için jantımı değiştirdim. jantın fren yüzeyinde bir çizik bile yoktu. garantilik bir işlemim olmadı ama wiggle ı buradakı tüm firmalara tercih ederim. 2 defa ışıgım bozuldu koşulsuz para iadesi yaptılar. gelen pabuçları 7k kadar kullandım. sonrasında swissstop aldım. başlarda yağmurda baya uzun bir fren mesafem vardı daha iyi bir ayar ile bu mesafeyi kısaltabildim. gene de alü performansı vermiyor genel olarak frenleme konusunda.
Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs

Yabancıların stiffness dediği esnemezlikle ilgili bir mesele bu. Mesela lateral esnemezlik var. Dik bir yokuşu tırmanırken özellikle de ayağa kalktığınızda arka teker sağa sola yalpalamaya başlıyor. Bunu gözlemlemek basit..Özelikle yüksek profil karbon jantlar bu konuda doğuştan zayıftır fren papuçlarına hemen sürtmeye başlar. Kasnak, kullanılan tel tipi ve sayısı, göbeğin sağlamlığı bir sürü şey var bunu etkileyen. İyi yapıldı mı iyi oluyor tabi ama Prime gibi hesaplı bir janttan bunu beklemeyin..Pedala verdiğiniz gücün bir miktarı buraya gidiyor. Şahsen ben 1.5kg luk esnek bir karbon set yerine 1.8 kg luk sağlam bir aluminyum jantı yokuşta tercih edebilirim. Herşey hafiflik değil.

Geri