Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Ben yaklaşık 1.5 aydır Zonda'ları kullanıyorum. Sanırım 700-800 km.'ye yakın yol yapmışımdır. Yoldaki çukurlara, kasislere falan pek dikkat etmem ve nereden baksan 90-95 kiloyum, şimdiye kadar gayet memnun kaldım. Son derece de akıcı bir teker, özellikle yokuş aşağı inerken fark çok kolay hissedilebiliyor. Sanırım fiyat performans oranı en iyi jantlardan biri, üstelik tipide fena değil, bisiklette abuk durmuyor.

Dosyalar

• IMG_5803.jpg
    IMG_5803.jpg
    165,1 KB · Okunma: 115
Scudo
Fulcrum racing 3 e bakıyorum da dikkatimi çekti zonda'da da aynı durum 2 way yazıyor biraz daha pahalı tubeless şeklinde de kullanır iç lastiklede mi kullanılır demek istiyor? Tam emin olmak için soruyorum... Çok teşekkürler şimdiden herkese...

Açıklama;
Lightweight, extreme reliability, oversized flange and aggressive graphics make the Fulcrum Racing 3 700c 2 Way Fit Road Wheelset that is sure to turn heads when you pedal past the competition. The advantage is in the rims is there is no holes and therefore no rim tape, to the benefit of both stiffness, weight and getting tight tyres on and off. Also mean that Fulcrum can use there 2 Way Fit technology which means you can use both tubeless and clincher tyres. Running tubeless tyres means you can run the lower PSI in your tyres and can a smoother more comfortable ride, as well as making the your back pockets lighter.

Özellikleri;

Rim:
Aluminium 2 Way Fit
Hub:
Aluminium 2:1 Two-to-One
Spokes:
Front: 16, Rear: 21 Aluminium
Axle:
Aluminium
Bearings:
Steel with cup and cone construction
Skewer:
Included
Extra Features:
Campagnolo 9/10/11 or Shimano 8/9/10/11
Weight:
1565g

@Nefer Seti Evet dediğiniz gibiymiş, her gün şişirmek gerekiyormuş tekrardan. Günlük bir 10 psi falan kaybediyor diyorlar.

ama işte tubeless lastigin deişimi zor. pro deilseniz tubeless lastik pek mantıklı gelmiyor bana. yol bisikleti kullanan adamın evinde ayaklı pompa olmazsa olmazlardan. her turdan önce havayı basıp cıkmak daha mantıklı geliyor.

benim tek takıldıgım nokta. 25c lastik kullanıyorum. 23-24 mm ye kadar destekleyen jant setlerinde 25c lastik sorun yaşatırmı ?

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@sinobjk "23-24 mm ye kadar destekleyen jant setleri" hangisi? Jantın iç genişliği 13mm bile olsa, 25mm lastiği sorunsuz kullanabilirsiniz. Daha ince jant bulmak için de epey uğraşmanız gerek...

@Murat B. rim width 24 mm diye bir ifade var. benim yetersiz ingilizcemden kaynaklanıyor bence sorun. 25 mm lastiği kullanabiliyorsam geriye sadece karar vermesi kalıyor. ama işte ne yazık ki karar veremiyorum. zonda 1 adım önde f/p olarak tüm alternatiflerden üstün. fulcrum setler kafa karıştırıyorlar fakat düz mantıklı yaklaşınca zonda ile bire bir aynı olan racing 3 e neden daha fazla para ödeyeyimki diye düşünüyorum. sanırım zonda alıcam :) parayı bulursam neutron da olabilir :)

@sinobjk "rim width" çemberin genişliği, kullandığınız lastik bundan çok daha geniş olabilir. Dağ bisikletlerine 55-60mm genişliğinde lastikler takılıyor, jant genişliği çoğu zaman bunun yarısı kadar bile olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Murat B. bilgi için teşekkür ederim. peki set tercihi için bir öneriniz varmı ?

@sinobjk Ben Fulcrum Racing Quattro kullanıyorum ve çok memnunum. Yanılmıyorsam Zonda ile aynı göbek ve telleri kullanıyor fakat çemberi daha ağır (hem daha profilli hem de traşlanmamış olduğu için). Aklınızda ve gönlünüzde Zonda varsa başka bir alternatife yönelmek için sebep göremiyorum ben.

Quattro'nun 2016 modeli daha geniş çemberlere sahip. Yerinizde olsam onların piyasaya çıkmasını beklerdim.

(link)

@Murat B. Quattro ile sirocco orgu tipi disinda ayni jantti degil mi, yoksa ben mi yanlis biliyorum.

@delann doğru biliyorsunuz, hatta bu denklik sadece Quattro ve Scirocco için geçerli değil ayrıca;
Khamsin = Racing 7
Vento = Racing 5
Zonda = Racing 3
Eurus = Racing 1

• Beğen
Tepkiler: r.ezk ve NKurtuldu
@Edip Dinçer
Jant konusu temel bir konu, sabitlenmesi iyi düşünce, kutlarım.

Sabahtan beri işten fırsat buldukça bakıyorum yurt dışından getirtmek için hangi siteden alsam diye... Fulcrum racing 3 bakıyorum ama hep zonda'ya göre yüksek fiyatı, yıla dikkat ediyorum önemi var mı bu yılın? Bu arada bugün yarın bu işi halledeceğim... Zonda mı Racing 3 mü? İkisi de G3 örüm Aradaki fiyat farkına değer mi? Ve merlin güzel birşey yapmış bu aklımı çeldi açıkçası ama zonda çok daha ucuz...
(link)
(link)

Ve son olarak merlin kargo süresi çok uzun mu? Hangi site daha hızlı getiriyor?

Bu arada hepinize ayrı ayrı bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum sağ olun...

Merlinden daha ufak çaplı siparişler ortalama 1 hafta gibi bir sürede geliyor. Geçen pazartesi verdiğim lastik siparişi bu pazartesi teslim edildi.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
Geri