Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Fulcrum racing 5 siparişi verdim. Heyecanla bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: tolga.91
Scudo
Cole rollen elite kullanan arkadaşlar biraz fikir verebilir mi? Tırmanış ve düz yol performansı nasıl? Rijit mi? İkinci el alınır mı?
Bir de zonda ile kıyaslarsak cole rollen elite nasıl bir jant?

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
@Ahmet TOPAL 20000 km oldu hatta daha üzeri Cole rollen elite kullanıyorum ,gerek hafifliği gerek performansından dolayı beklentilerimin üzerinde çıkan bir jant seti,sadece bu süre zarfında 2 kez hafif akord ayarı ,bir kere ön ve arka rulman seti, bir kerede hub için rulman değişimi yapıldı(ki) onlarda olmazsa olmaz olan şeylerdi.Bunun üzerine bu süre içinde,arka frenler öne istinaden daha sık kullanılıyor olduğundan,arka jant çemberinde hafiften derin bir fren yüzeyi kendini belli etmeye başladı, şimdi 350 TLye arka Cole jant çemberi alarak üzerine işçilik verip ördürerek yine kendisi ile yoluma devam etmek niyetindeyim..Bu arada bu istastikler tabiki kullanıma bağlı, kiloya bağlı olarak yoruma açıktır,birazda zaten benim kullanım şartlarını bilir ve tahmin edebilirsiniz, son olarak jantları asla hor kullanmadım yanlız ha şu bu olur diyerektende nazik olmadım, dört mevsimdede her şartta faal kullandım, bakıma sadece rulman değişimleri kendini belli ettiğini farkederek öyle gittim,ekstra onun dışında göbek filan sökerek hiç bakım yapmadım,toprak yol zorunlu olmadıkça tercihim olmadı hatta neredeyse hiç olmadı, asfaltın her türünde her zemininde gerek sıcak,gerek soğuk,gerek bozuk satıh denen kesimde kullandım.Tek eksik yanı (ki) asla dert etmedim,jant yüzeyi siyah olan kısmı bir süre sonra frenlerden sebeb boyası atarak gümüş rengine dönüyor (kozmetik takıntısı hassas biri için ancak dert olur)ikinci el olarak jantın durumu ve güvenilir ise kullanıcısının vereceği bilgiler ile tercih olarak gözden geçirilebilir ve alınabilir, düz yolda ve tırmanışta benim kişisel fikrim olumlu yönde hakkını veriyor,zondaya gelince ben kullanmadım ama alternatif olarak marka değişimine gitsem tercihim ilk o olurdu.Zonda jant setleride teknik bilgilere göre akıcı,hafiflik olarak üç aşağı beş yukarı aynı ama kıyaslama yapamam,bunu ancak ikisinide kullanmış biri varsa yorum yapması daha iyi olur diye düşünüyorum.. Başka atladığım yada merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin.

@bilalfidanboy Hocam çok teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler çok detaylı tam da aradığım bilgiler. 🙏 Cole rollen elite bisiklette çok güzel duruyor. Ağırlık olarak da çok iddialı, özellikle tırmanışı bol olan sürüşler yaptığım için en çok dikkat ettiğim özellik.
Kafamda Zonda yer etti ama cole rollen de bana çok çekici geliyor arada da yerine göre 1000tl (ikinci elde) fark var. Zondanın çok dayanıklı olduğunu kolay kolay bakım vs istemediğini okudum. Eğer bu açıdan da arada çok bir fark yoksa neden cole rollen almayayım ki...
Acele etmeyip iyi bir jant seti almak istiyorum. 😇

Uzun uzun cevap yazarken birde baktim mesaj buraya taşınmış. Karsilastirma bulmak isteyen arkadaslar sayfalarca bu konuyu okuyacak anlamadim.

Konu jantla ilgili olduğu için buraya yazma ihtiyacı duydum.

Arkadaşlar jantların etrafındaki kalın alanlar sonradan takılabilen ekstra parça olarak bulunabiliyor mu?
Yoksa jant üretiminde fabrikasyon mu geliyor?

Yani ben şuanki normal jantıma bu parçadan bulup etrafındaki siyah alanı genişletebilir miyim?

Teşekkürler.

58523_Özel-sticker-çıkartmaları-karbon-tekerlekler-38mm-50mm-60mm-88mm-karbon-bisiklet-tekerle...jpg

@bonder76 Benim bildiğim sonradan takılabilen profil yok. Jant profili yükseldikçe yanal rüzgardan daha fazla etkilenirsiniz bunu da unutmayın. Düşük süratte çok etkilemese de süratliyken etkilenirsiniz. Hakimiyetiniz yeteri kadar iyi değilse sizi düşürebilir bile.

@bonder76 o gördüğünüz siyah kısımlar jantın profil kısmıdır. Aero olan modeller daha geniş olur ve bu şekilde üretilirler.

Yani bir aparatla takılabilen, oynar-harketli parça değil o siyah renkli profil bölümler.

Geniş profil bir jant seti istiyorsanız, yeni bir jant takımı almanız gerekiyor.

Herkese iyi günler, görrmediysem kusura bakmayın ancak Cole rollen elite jant setini almayı düşünüyorum ancak İnternet üstünde çok fazla incelemeye (yerli ya da yabancı) rastlamadım. 2. El olarak bakıyorum ve bütçem 1700 1800 civarı. Sizce bu fiyata Cole rollen elite'i mi almalıyım yoksa bu fiyatlar dahilinde daha iyi diyebileceğiniz jantlar var mı? Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Selamlar arkadaşlar,
Jant seçimi için bir kaç konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum;
1- centerlock veya 6pin olması fark eder mi? ( mevcut jantlarımı disk rotoru, ruble ile muhafaza edip yeni jant setini ruble, disk yeniden takım yapacağım)
2-Şu an jantlarım QR değil x12 thrue mil ile çatala monte vaziyette. Genelde jantlarda QR var. Bu sorun olur mu?
3- DT Swiss E 1800 SPLINE ile P 1800 SPLINE
Birisi Enduance (E) diğeri performans (P) serisi nasıl bir fark bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Merhabalar elimde mavic aksium jant seti var fakat bir bisikletçi akort yapıcağım diye bazı telleri bozmuş internette baktım aksium için jant telini nerde bulabilirim malesef yeni jant alamıyorum

Merhabalar elimde mavic aksium jant seti var fakat bir bisikletçi akort yapıcağım diye bazı telleri bozmuş internette baktım aksium için jant telini nerde bulabilirim malesef yeni jant alamıyorum
(link)

@Emir haberal çok iyi bir jant seti hiç düşünme al. 11 bin km kullandım tık demedi. eski bisikletim üzerinde sattım. yeni bi bisiklet topladım yine cole rollen elite aldım. çevremde bir çok kullanıcı var. kimseden bi şikayet duymadım. sağlam hafif akıcı ve fiyatı uygun daha ne olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Teli bulduk sorun kalmadı peki şöyle bir soruda sorayım elimde 1500 1800 tl gibi bir para var bu paraya nasıl bir jant alabilirim önerileriniz ne olur ?

Yeni konu açamadığım ve benzeri bir konu olmadığı için buraya yazıyorum.
Quando KT-207R mil lazım. Şişman bisiklette stok var gözüküyordu ama kalmamış. Elinde olan var mı? Nereden bulabilirim? 1 aydır yatıyor bisiklet küçük bir parça yüzünden :/ Aynı göbeği alıp milini kullanırım dedim, göbeğide kalmamış.

@Santaruins
1-Centerlock'u 6 bold (delik) e çeviren adaptörler mevcut Ör: (link)

2-Jant markasına göre bunların da dönüştürücüsü var ancak biraz ebad konusu teknik bir konu
Örnek: (link)

3-P1800 Performans daha hafif yarış odaklı E 1800 Endurance odaklı daha ağır. Yardımcı olabildiysem :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri