Scudo Sports

Yol bisikleti ile tur

(link)
linkteki üründen kullandım. çanakkale izmir yapmıştım.

Scudo
Malumunuz Transcontinental gibi yarışlarda tur bisikletlerinden ziyade yol bisikletlerini görüyoruz ve 4000 km ler gibi mesafeler yapılıyor üzerinde,geometrik olarak cyclocross türü ya da awol gibi tur bisikleti ancak yol geometrilerine sahip,dropları olan bisikeltler tercih ediliyor endurance noktasında...Bununla beraber heybe vb. yerleşimleri minimum ağırlık ve ekipman gibi bir zihniyetle hazırladıkları içinde ve bu bir yarış olduğu için bizim alıştığımız tur bisikleti donanımı gibi olmuyor.

(link)

(link)

gibi yerleşmeler yapılıyor.Bu yerleşim le ilgili bilgisi olan arkadaşları bizleri aydınlatmaya davet ediyorum

Ayrıca Gürsel Akay abi'nin programından bir videoyu da konuyla alakalı olduğu için paylaşmak isterim bu sene o yarışa katılacak 8 türkten 3 ü ile programı...

@Eren D.
Evet gerçekten imrenilecek görüntüler. Benimde altımda yol bisikleti, aklımda tur hevesi ile bu konu altında yazılanları okurken, tam üzülecekken hevesimi normal seyrine getirdi bu link. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Eren D.
Uşak-İzmir yapmıştım. 234 km. Tek gün, galiba 10-12 saat. Sadece yol üstünde ihtiyaç ve sakatlanma korkusu ile verilen molalar ile. Sadece ufak bir sırt çantasında yağmurluk ve yedek takım ile. Giresun-Samsun ve Giresun-Gümüşhane de var bu arada.

Geçenlerde bende bu konuyu araştırıyordum, şöyle bir site var yol bisikletleri için alternatif heybe çeşitleri sunan.
(link)
Buradan sipariş de verilebilir yada bu firma şöyle bi güzellik yapıp çantaların geometrik açılarını, uzunluk, en vs bilgilerini de paylaşmış taslak şeklinde. O bilgilerden yararlanılıp yaptırma şansınız varsa maliyeti düşürebilirsiniz.

Ekran Resmi 2016-03-21 10.31.27.png
Yol bisikleti için en uygunu frame çantaları görünüyor benim açımdan.

bu çantalarla çadır uyku tulumu mat taşınabilirmi sizce

ön kısım genelde çadır ve ya uyku tulumu zaten diğer yerleşim size kalmış sanırım

@Eren D. kardeş sitene baktım arka bagaj demiri gördüm nasıl yaptınız arkadaki deliği deldiniz mi aldığınızda öyle miydi?

@sam3done Site benim değil. Arkad çataldaki delikler bizim kadrolarda fabrika çıkışı mevcut

@Eren D. ben salcano xrs 040 sora bisikletim var bagaj demiri yapmak istiyorum sele borusuyla olan var nasıl önerebilirsin ?

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Uzun
@sam3done
Aynen bende xrs 030 a bagaj demiri takıp tura çıkmak istiyorum. uygulayan arkadaşlar bizimle paylaşabilir mi? ayrıca tur için bu bisiklette başka ne değişiklikler uyguladınız?

Şu Apidura marka çantalar çok kullanışlı bence ama çok pahalılar, vaktinde çok araştırmama rağmen muadilini bulamamıştım. Benzerine rastlayan (Blackburn markası dışında, o da çok pahalı çünkü), bilgi geçen olursa çok makbule geçer

@tameryc

Arkadaşlar merhaba. Şuan MTB kullanıcısıyım tur bisikletine çevirmek istiyordum fakat birden kararımı değiştirip yol bisikletine geçmeye karar verdim. Yol bisikleti ile de ortalama 200 km lik bir kamplı tur yapıcam. yol bisikletine bagaj, heybe vs takıcam. çok ağırlık olmayacak ortalama 10 kglik bir ağırlık olur. sizce sorun çıkartır mı ?

@pedalıngücü
Bir sorun çıkartmaz daha 10 gün önce arkadaşımız yaptı. Sele borusuna takılan bagaj ile gitti

@edin Aliexpress'te Newboler, Roswheel gibi markaların muadil ürünlerini bulabilirsiniz. Geçen aylarda Newboler 10 L sele altı çanta aldım, geçen haftasonu 3 günlük bir turda kullandım. Şimdilik gayet memnunum.

@Emre Semerci
Teşekkürler Emre,semçanta nın ürününü aldım geçen yıl 10lt, kullanışlı

Geri