Scudo Sports

Yol Bisikleti İle Günlük 40 km (Başlangıç için nasıl)

Uzun zamandır foruma girmiyordum (baya bir uzun zaman olmuş). Önerileriniz için teşekkür ederim. Konya'da sabahları hafta da 3 gün tur düzenleniyor. Havaların ısınmasıyla beraber bu biraz daha düzene girecek inşallah. Günlük evden işe işten eve toplam 40 km yapsa da ilk gittiğim yokuşlu turda tıkandım. Şuan yokuşlara yeni alışmaya başladım. Biraz daha düzenli bindikten sonra uzun turlara başlamak istiyorum.

Scudo
@ZAFER KAPLAN

Bu konuda bir şey demeden edemeyeceğim,

Bu ülkede insanların bisikletle gezmesini istemiyorlar bence.. yola paralel mazgal yapılan tek ülke bizim ülkemizdir herhalde...

• Beğen
Tepkiler: alper öztürk
Bende günlük 15-16-17 gibi ortalamalarla 40 küsür kilometre yol gidiyorum, bazen 45-46 oluyor bu rakam. 26x1.90 lastikli yarı silik lastik takılı ve tahminimce 120 milimetre kilitsiz bir maşaya sahip bisikletimle yapıyorum.

Bu arada kırmızı ışıklar harici herhangi bir mola vermiyorum, daha sonra eve gelince bir 50 kilometre daha gidebilecek kadar enerjim oluyor. Yol bisikleti nasıl olur acaba? Bu ay 1200 kilometre hedefim, aslında basit bir hedef benim için çünkü belirli bir süre dayanıklılık antrenmanları yaptım ve kondisyonum iyidir. Ortalama 22-18 oranlarıyla yokuş farketmeksizin sürerim. Çok çok dik yokuş pek denk gelmedi ama 800-900 metrelik yokuşlarda dinlemeden çıkarım hafif bir eğim varken. Acaba yol bisikletine mi geçsem? Tatil zamanlarında günlük 100 kilometre 20-25 ortalamayla yorulmadan gitsem yeter. Bu arada tahmini olarak dayanıklılık nabzıma dikkat ediyorum ki bu sayede uzun saatler sürebiliyorum. Yol bisikleti alsam enerjimi daha verimli kullanabilirmiyim arkadaşlar?

@KitapSeverAbi ne yapıyorsun gözünü seveyim. Ben dün 10 gidiş 10 geliş 20 km yol yaptım hala kendime gelemedim.

@Şeffaf
Hocam bisikletimi ilk aldığımda ben 8 kilometre yaptım ve bisikleti ican eden adamın 7 sülalesine kadar sövdüm. Şimdi günlük 40 küsür gidiyorum ama hava biraz daha yumuşak olsa 90-100 görebilirim. Forumdakiler mesela günlük 200 kilometre yapıyorlar yol bisikleti ile ki günlük ne kometre yapanlar var bir bilseniz keşke. :) Yol bisikleti bölümüne girin 100-200 falan bazen komik rakamlar olarak kalıyor. :D Adamlar makine gibi gidiyor yeminle. :)

@Fatih Yasin Söndüren
Forumda 24 saat içinde 200 kilometrenin 3 katına çıkanlar var...

@MELİKŞAH
Kesinlikle hocam, insanın sınırları düşündüğümüzden çok daha fazla. Forumda bol bol bu kilometreleri katlayan üye var.

Asfalt yolda yol bisikletini dediğiniz gibi kullanırsınız. Km yi değil yavaş yavaş ortalamanızı arttırmaya bakın. Pedalların devrini dakikada 60 devrin üstünde tutarsanız dizleriniz için iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@SerkanEriş
Hocam ortalamam şehiriçinden dolayı böyle maalesef, ışıklar falan derken düşüyor. Kadans tekniğini forumdan öğrenmiştim 2 yıl önce, hala uygularım. :)

@KitapSever Benim Şehir Bisikletim Vardı. Aldığım ilk günlerde yaklaşık 5-6 km yapıyordum. Bi akşam arkadaşımın gazı ile birlikte 18 km yaptım ve o gece tövbe etmiştim sanırım. Ama bırakamadım tabi. 2 gün sonra 23 km yaptım ve o kadarda zorlanmadım. He bu arada kilitsiz ön maşam vardı.
E sonraki gün 3 kişi 77 km yaptık. Ve cidden çok yorulmuştum. Ve bu kadar yol yapınca bende yol bisikletlerine merak sardım ve bisikletimi satmaya karar verdim derken bisikletim çalındı ve hazırda da param varken kendime yol bisikleti aldım. Aldığım gün 60km yaptım ( evet aldığım günden lastiğim patladı) sonraki gün 93km yaptım ve pek yormadı şimdi arkadaşlar arasında 110 km lik bir tur var. Ona katılmayı planlıyorum. Yani Sana demek istediğim şuan ki bisikletinle 60-70km yap ve ondan sonra şehir bisikletine geç ondan sonra dayanıklı ve kondisyonun iyi ise rahatlıkla 100 km yaparsın

@Melik Can Macit Şehir bisikletine geç demişim yol bisikletine geç :)))

@Melik Can Macit
Hocam bir ara gidon boğazını ters çevirip gidon yükseltme pullarını söktüm ve uzun yolda 30 küsürlü hızlara çıkarken hiç rüzgar yemiyordum. Acayip farketti eğilme konusu ama bu işin sonucunda bel ağrılarım oluşunca söktüm eski haline getirdim.

Eski bir kadroya dağ bisikleti-tur bisikleti toplamak için para ayırmıştım, birazını harcasamda üstünü tamamlayıp 'iyi' bir bisiklet alacağım galiba. Mesela dışardan bisikletle alakası olmayan birisine bisikletle 100 kilometre yaptım derseniz size güler. Aslında btwin triban 100 falan alacabilecek birikimim var ama almışken tiagra ayarında birşey almak lazım diyorum. Sonuçta bir kere alıp 3-4 sene kullanacağım. Ama beni düşündüren şey yol bisikleti gidonuna alışabilecek miyim? :)

@KitapSever
Bende gidonu yüksek geniş uzun bir bisiklete biniyordum. Gayet Rahattı. Selesi olsun Oturuş Pozisyonu olsun. Yol bisikletine geçmeyi düşünüyordum . Benimde sizin gibi aklımda oturuş pozisyonuna alışabilirmiyim gibi sorular vardı . Bisikletim çalınıncada yol bisikletimi aldım. (Mosso Cavalier 700 sora) Yeni Sora Setli bir bisiklet. Tıagra ile eş değer . Aldığım gün 60 km bi tecrübem oldu . Belimde ufak bir ağrı oldu ama abartılacak bişey yok. 10 dinlenince felan rahat geçiyor. Dinlenmesemde olur yani. Onun dışında ben gobekli biri olarak öne eğilince elime fazla yük biniyo sanırım bileklerim değil de avuç içim acımaya başladı ( jelli eldivenlerim olduğu halde) Yani kısaca alışana kadar pek problem olmaz rahat olabilirsiniz

@Melik Can Macit
Hocam bel ağrısı olmasın yeter, hatta bisikletin üzerinde dinlenmek için aerodinamik barda düşünebilirim. Tabi aerodinamik bar için gidon boğazının kısaltılması gerekiyor galiba. Bu arada şuanki kullandığım kadro bana göre büyük ki buda gidon boğazının uzun olması demek. İlk bindiğimde kollarım kasılıyordu ama zamanla kollarım dahada güçlendi. O yüzden kollara yük binmesi konusunda pek endişem yok. Beni tek düşündüren şey bel ağrısı.

@brstrmn
Düşük kadansa yer yok, ayrıca forumda kadansla ilgili yanlış hatırlamıyorsam 10 küsür sayfalık konu var. Orada birçok şey yazılmış.

@KitapSever Gerçekten düşünüldüğü gibi değil , bel ağrısı olayı sadece alışma süreci. aslında bisiklete doğru pozisyonda biniyor iseniz "Bknz:Bikefit" bu ağrılarınız oldukça az hatta farkedilemeyecek düzeyde. Yol bisikletinin tadı bambaşka...

@yoldakigenc
Bu arada bana uygun tarz gravel galiba hocam, 700x32 lastikli bir bisiklet benim tarzıma daha uygun. Ayrıca yol bisikleti kadro geometrisinde sanırım sele ağrısı uzun sürüşlerde kesin gibi birşey. Tayt olayına girmek istemiyorum. Bakacağım artık, 'dayanıklılık kadrosuna' sahip bir yol bisikleti ya da gravel dediğimiz birkaç model bakacağım. Konfor odaklı ve 'yol bisikleti gidonu' olan bir bisiklet lazım bana galiba. Ama bahsettiğim gidon kesinlikle olmalı. :D O kollar çok güzel duruyor yahu. :)

@KitapSever İnternette "Cycle Cross" başlığı altında lastiği dayanan , yol bisikletleri bulabilirsiniz. Hayatımda tek taytı bisiklette giyen biri olarak , düşünüldüğü gibi olmadığı gibi , daha önceki spor hayatımda kullanmadığım için pişmanım. Destekli bir tayt inanın bir çok şeyi değiştirecektir. "En azından çocuk sahibi olma ihtmalinizi."

Geri