Scudo Sports

Yol Bisikleti Gidon Genişliği Seçimi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Yol bisikletinizin gidonunun size uygun olup olmadığını biliyor musunuz ? Gidon genişliğini neye göre belirlemeliyiz? 38, 40, 42, 44, 46 cm genişliklerinde yol gidonları mevcut. Omuz genişliğine göre dropbar seçimi. Ölçüyü omuz dış noktasından diğer dış noktasına olmayacak görseldeki kemikten diğer kemik hizasını alacaksınız.

Detaylı bilgiler; (link)

Referans Ölçüler

Geniş omuzlu yarışçılar bile bazen 40-42 cm gidon seçebiliyorlar. Olması gerekenden kısa yahut olması gerekenden uzun gidon seçimin ne gibi artıları oluyor bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Scudo
Faydalı bir kaynak olmuş,teşekkürler. Olması gerekenden kısa olması bence sprinterler tarafından tercih edilmeli,ediliyordur. Hakimiyeti daha sağlama almak için kısa gidon kullanılabilir daha teknik bilgileri de bekliyoruz :)

44 cm den 42 cm ye gectim.
Omuz olculerime gore 42 cm bana daha uygundu.
Manevralara keskinlesti, droplardan kullanirken de kendimi daha rahat, bisikletle daha butun hissetmeye basladim. Bedene gore gidon olcusunu tavsiye ederim.

Bu faydalı paylaşım için teşekkürler Furkan.

Benim gidonum şuan 44cm bana uygun ölçü ise 40cm. Ben de en kısa zamanda değiştirmek istiyorum. Bakalım neler değişecek. Bu arada Greipel 38cm kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Kucuk gidonlar cok hos duruyor

Oğuzhan Y.
Adamin omuz genisligi 38 den fazla bence ama ruzgarla daha az temas icin yarisvilar kucuk gidon kullaniyor olabilirler

André Greipel dar gidon kullanacağım diye abartmış gibi gözüküyor tabi takımın bildiği var elbette fakat Greipel'i biliyoruz cüsseli geniş omuzlu adam. Tabi birde şu durum var her zaman omuz genişliği kriter olmuyor yarışın şartlarına göre strateji yapıyorlar.

42 ve 40 arasında büyük fark olur mu acaba..

Omuz genişliğinize göre alacaksınız ! Nasıl ölçüldüğünü sorarsanız youtube videolar var.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben 44’ten 40 cm’e geçtim.Aradaki fark inanılmaz.Sprintlerimi daha uzun ve daha nizami bir şekilde atıyorum,virajlarda daha iyi kontrol sağlıyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum.Bu arada omuz genişliğim 42 cm ama ileriki zamanlarda 38 cm’lik gidona geçmeyi de düşünmüyor değilim.

Ben 44’ten 40 cm’e geçtim.Aradaki fark inanılmaz.Sprintlerimi daha uzun ve daha nizami bir şekilde atıyorum,virajlarda daha iyi kontrol sağlıyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum.Bu arada omuz genişliğim 42 cm ama ileriki zamanlarda 38 cm’lik gidona geçmeyi de düşünmüyor değilim.
Omuz genişliğiniz nedir.

İlginç, aslında daha geniş gidonla daha iyi kontrol sağlamanız lazım.
Ben de omuz ölçümden daha dar bir gidona geçmeyi düşünüyorum, acaba uzun mesafe sürüşlerde bir ağrı, rahatsızlık falan yaşadınız mı?

İlginç, aslında daha geniş gidonla daha iyi kontrol sağlamanız lazım.
Ben de omuz ölçümden daha dar bir gidona geçmeyi düşünüyorum, acaba uzun mesafe sürüşlerde bir ağrı, rahatsızlık falan yaşadınız mı?
Yok hocam dar gidonda daha iyi kontrol sağlanıyor.Aldığımdan beri yaklaşık 100 km sürdüm herhangi bir ağrı veya rahatsızlık yaşamadım.Ama extra olarak rahat etmek istiyorsanız size tavsiyem üst tarafı ergo şeklinde (daha düz) olan gidonları tercih etmeniz.Önceki gidonuma göre çok daha rahat ettim bu sayede

Son düzenleme:
Sadece omuz genişliği herkes için iyi bir ölçüt olmayabilir..
Bisikletinizin kadro geometrisi,anatomik yapınız, kullanım tarzınız, güzergah seçiminiz, mesafe limitiniz v.b. parametreler belirleyici olacaktır..
En bilimsel veri Bike-Fit yaptırıp karar vermektir. Gidonun genişliği kadar yüksekliğinin de vücudunuza uygun olması gerekir...
Olimpiyat oyunlarında salon/veledrom yarışlarına katılanların gidon ölçülerine ve cüsseleri ile aynı sporcunun yol yarışlarındaki gidon ölçülerine bakmak bile farklı kullanım için bir değişkenliğin söz konusu olduğunu gösterir...

Son düzenleme:
Hocam 38 cm lik de genis gelir sana bu gidişle. Sen en iyisi çikar at o gidonu, gidon bogazi neyine yetmiyor hshshsjh :)))))) Şaka bi yana genislik azaldikça gidon hassasiyetinin arttigini ve ufak tepkilerin buyuk riskler tasidiginida unutmayalim. Oh bebek direksona sımsıki yapisalim hshbs

Hocam 38 cm lik de genis gelir sana bu gidişle. Sen en iyisi çikar at o gidonu, gidon bogazi neyine yetmiyor hshshsjh :)))))) Şaka bi yana genislik azaldikça gidon hassasiyetinin arttigini ve ufak tepkilerin buyuk riskler tasidiginida unutmayalim. Oh bebek direksona sımsıki yapisalim hshbs
Ağırlık takıntım olduğu için gidonu çıkarıp atma önerinizi değerlendireceğim 😂 Sadece gidon boğazı ile daha stabil bir sürüş elde ederim diye düşünüyorum lakin sprintler biraz zorlayacak gibi duruyor🤣

Geri