Scudo Sports

Yol bisikleti en fazla nerelerde sürülür?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ben hem hız yapmak hem araziye çıkmak istiyorum arazi dediğim çamur değil köy yolları işte yol bisikleti köy yollarına dayanır mı?

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
yol bisikleti köy yollarına dayanmasına dayanırda daha sonra o bisikletten düzgün yollarda ne kadar verim alırsın meçhul:) bence deneme derim tavsiyem scott aspect -cannondale quıck cx tarzı bisikletlerdir hem şehir yollarında hem köy yollarında seni üzmez orta şeker

Ben de aynı soruyu geçen gün Specialized'daki arkadaşa sordum..

Yeni bir hibrit bisiklet alacağım ama hep amortisörlü modellere bakıyordum. Bakarken Sirrus Elite modeline denk geldim ve çok hoşuma gitti ama sabit maşalıydı.
Gittim sordum oradaki arkadaşa, dedim 'eğer köy yollarına girmek istersem sorun çıkarmaz mı' diye, yüzüme anlamamış bir şekilde baktı, sanki çok abes bir soru soryormuşum gibi =), 'girersin, gerek yol gerek hibrit maşalarında zaten şok emici özellik olur genelde, hiç sorun yaşamazsınız' dedi.

Hep diyordum 'yok abi asla sabit maşa almam' diye ama sanırım sabit maşaya doğru koşar adımlarla gidiyorum =)

dipnot: Ama v-fren'den asla vazgeçmem.. =))

Aslına bakarsanız,bir bisikletin Hyrbid,yani melez olabilmesi için sadece 28'' jant olması yeterli değildir.Günümüzde trek FX Specialized sirrus gibi sabit maşalı şehir bisikletleri de Hyrbid olarak adlandırılmaya başladı.Bu bisikletlerin tek melez yanları kadroları.Kadro geometrileri ne yol bisikletleri kadar dik,ne MTB kadar eğik.(Şöyle de söyleyebiliriz,Profesyonel ya da amatör yolbisikleti MTB den daha kısadır.Onu kısa yapan dik kadrosu olup,işte bu kadro şehir bisikletlerinde MTB ile yol arasındadır)

Bana göre gerçek hyrbid bisiklet 28'' jantlı ve ön süspansiyonlu bisikletlerdir.Specialized crosstrail bu tanıma gayet uygun bir hyrbid.Keza trek 7500 ve 7700 hyrbid bisikletlerdir.

"Köyde gider" meselesi karışık.Asfalt dökülmemiş stabilize tarzı yol kastediliyorsa evet ancak benim anladığım köy yolu başka.Şimdi,o sirrus için köy yollarında gider abi diyen zatın altına o sirrusu verelim ve "Bizim köye" çıkaralım bakalım.Yolun yarısına kadar gelsin,2 sirrus parasını cebimden öderim.Tamamen düz olsa bile,toprak bir yolda 700X28-32 aralığındaki bir bisikletle,buz üzerinde gidersiniz.Bakınız sirruslar şehir bisikletidir.Bitti.Trek bu bisikletleri(Fx7) fitness olarak adlandırır.Bitti.Ha,ben yaptım oldu,ayrı mesele.
"Eşekler Atlar ve Katırlar" adlı makalemde belirtmiştim.
MTB eşektir ve ona saygımız sonsuzdur.MTB den (Eşekten) vazgeçemeyiz
Road İngiliz atıdır.Asil,hızlı ve narin.
Tur ve Hyrbid (Gerçek hyrbid) Eşekten olma,aygırdan doğma sevgili Katır
Bizim Trek,Specialized sirruslar da olsa olsa Arap atı.İngiliz atı kadar hızlı değilse de bulduğu yolun hakkını veren.

Konu dönüp dolaşıp "yol bisikletleriyle neler yapılır neler" noktasına gelmesin.Eminim ki pek çoğumuz,başta cyclocross olmak üzere 28'' jant bisikletlerle inanılmaz parkur sürüşleri yapıldığını biliyoruz.Soru bu sürüşleri sizin,bizim ve amatörlerin yapıp yapamayacağı.Bir de ne gerek var?

Profesyonellerin ya da marjinal toplulukların yaptıkları,şehir bisikletlerini "Her derde deva" bisiklet yapmaz.Nasıl ki "MTB" her derde deva değil,yol da,şehir de,hyrbid de her derde deva değil.Konu ,seçim aşamasına gelindiğinde,alıcının profili ve nerede kullanacağı ile ilgili.

ülkemiz kosullarında asfalt-arazi ikisi bir arada.ben özellikle bağ evi-köy yolları tümsekli toprak-taşlı-tam arazi kayalık hybrid teknigi gayet kullanışlı.28 inc jant.trek hybrid ds 8.5 kullaniyorum asfaltta gayet istenilen seri hızlı akıcı gidiyor.arazide de cok iyi.dünya şampiyonu gary fisher gayet guzel tasarlamis.yarış bisikleti-dağ bisiklet-bmx-şehir-downhill-bisiklet motoru taktım bisiklet özelligini bozmayan ama sunu söyleyebilirim gayet tatmin edici diye dusunuyorum.hybrid kullanirken keşke dağ bisikleti olsa ya da yarış bisikleti aklımdan gecmiyor.

merhabalar;
bana hediye gelen bir tn yol bisikleti var ama istanbulda surmek icin fazla yer ve grup goremedim. eger haftanin belli gunlerinde veya belli etkinliklere cikmayi dusunenler varsa ben de katilmak istiyorum.
simdiden tesekurler

Hemzemin yollarda sıkıntı yaşar mıyım?

stabil ve toprak olmadığı sürece her yolda yol bisikletine binilebilir sadece binmek ve alışmayla ilgilidir

@Derya Keçeci
Ben bu yaziyi Almancaya tercüme edip yayinlayayim. Harika bir benzetme yapmissiniz. A. Nesin' le akrabaliginiz var mi acaba? :) :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Arkadaşlar yeni şehir veya dağ bisikleti almak istiyorum en fazla 750 liraya bildiğiniz kullandığınız marka model var mı?

@burakm.

Arkadaşım bu konunun yeri burası mı ?
Altına yazdığın konunun tarihi ne ?
Elin klavye tutmuyor mu google vs. yok mu her gün bu tarz onlarca konu açılıyor foruma hiç mi bakmadın ?

Biraz emek ve dikkat yahu.

@Selami53 ilk mesajı bilmiyordur belki bende o yüzden önde görünce cevapladım :) Öğrenir öğrenir :)

yol bisikleti en fazla yolda sürülür ;)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Geri