Scudo Sports

Yol bisikleti çamurluk

@Fakir Kemancı

8ab0d93420aa17ca774e30832cbf6f5d.jpg

fe34ed3ff682efd4e3c2d41d89f41fdd.jpg

ce968fb801c090846f0044e93fa9b65e.jpg

Istersen bendeki R30'u sana makul fiyata veririm. Ben bundan pek hoşlaşmadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Scudo
Çamurluk tekere sürtüyor mu, birde hoşlanmama sebebiniz nedir?

@UPCycling zefal r30 tam koruma sağlıyor.Montajı biraz işçilik ve yetenek gerektiriyor.Ama yapınca çok güzel görünüyor ve gerçekten tam koruma sağlıyor.23mm lastik ile kullanılırsa daha iyi olur.25mm çok yakın oluyor.
Ben şu an kullanamıyorum.İstersen 60tl ya verebilirim.Kullanamama sebebim dura ace sete geçmiş olmam.fren kaliperi altına sığmıyor.aklında olsun.böyle bir handikapı var.
elimde bir de bu ürün var;
(link)
Montajı çok kolay ve tam koruma sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@Ahmetek ,

Ahmet Aldağ'ın yorumuna katılıyorum. Çamurluk sadece seni koruyor. Bisiklet, yağmurlu ortamda sanki çamurluksuz kullanmışsın gibi çamur içinde kalıyor ;)

Montajı inanılmaz hassas. Uzun süre test etmen lazım, şikayetsiz kullanabileceğim demek için.

Ben 25 lastik kullanıyorum. Bence bu sadece 23 için uygun.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
@fblisaru sen arka maşa bağlantı adaptörünü yukarıda monte etmişsin.Köşeye iyice yaklaştırırsan daha uygun olabilir.Gerçi kadrolara göre fark edebilir.Ben köşeye yakın yapmıştım.Güzel olmuştu.

@ahmetaldag

Üstadım köşeye yaklaştırdığımda lastiğe sürttü. Sonra vidayla tutturulmuş metallari açıyorsun. Bu sefer yine ayar tutmuyor.

Dediğim gibi uzun süre kullanmak ve test etmek lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ahmetaldag

Abi çok sağol. Keşke almadan önce görmüş olsaydım teklifini. Neyse başka alıcılar çıkar belki okuyanlardan.

@Celeste Mesaj atamadığım için ne yazık ki başlığa yazmak zorunda kaldım. Sattınız mı hocam çamurluğu? Yol bisikleti için uygun fiyatlı çamurluk arıyorum bu arada, elinde başka olanlar varsa talibim arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: serhataltay
@furkantrojka slm topeakın var elimde 700/23-25 e kadar kullanılıyor sıfır 56 tl ye aldım 50 ye veririm yanlış aldım ürünü ilgilenirseniz gönderirim

Malumunuz yağmur sezonu açılıyor var mı tavsiye şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
merhabalar,

bu aralar ben de bu konuyu araştırdım.
En iyisi şu:

(link)

@Pawcraft

Ben bu ürünü iki kış kullandım; işini çok iyi yapan bir ürün, ancak birkaç sorunu var:
-Gerekmediği zaman kolayca çıkartılabildiği yazıyor, ama buna fazla inanmayın. Benim çamurluklarımda fren kaliperlerinin arkasına takılan metal parçalara tutunan tırnaklar çalışmaz hale geldi (içine giren çamur ve pislikten diye tahmin ediyorum). Artık fren kaliperinini sökmeden çamurlukları takmam veya çıkartmam mümkün değil. Tırnaklar sağlamken de çıkartması nispeten kolay olsa da geri takması (tekrar ince ayar gerektirdiği için) 5-10 dakika süren bir işlemdi.
-Yolda lastiğiniz patlarsa (yağmurda çok daha sık karşılaşılan bir sorun, benim başıma çamurluk takılıyken 2 kere geldi) tekeri çıkartmak için mandalı tamamen çıkartmanız, siz lastiği değiştirirken çamurluk yerinde dursun diye hemen geri takmanız, sonra tekeri takmak için bir daha mandalı söküp takmanız gerekiyor. Bunları yaparken QR mandalının yayını kaybetmek, bir de yol kenarında küçücük yayı aramak zorunda kalmak olası.

Ayrıca maşa ve sele çatalına lastik bant ile tutturulan "Raceblade Pro" modelini de kullandım. Onda yukarıda yazdığım sorunlar yok, ancak yeterince sabit değil. Bozuk yolda zangır zangır sallanıyor, zamanla ayarı bozulup lastiğe sürtmeye başlıyor.

@Murat B. Bahsettiğiniz sorunlara göre bir ekleme yapayım kullandığım Topeak Defender R1 R2 için;
- Kullanmayacaksanız çıkarması kolay. Sadece arka çamurluk için tekerleği söküp takmak gerekiyor. (Max 2 dakikada sökebiliyorsunuz)
- Lastikler çıktığında çamurluklar takılı kalıyor. Patlak - tamir vs işlere engel olmuyor.
- İlk başta ayarlayana kadar bozuk yolda zangırdamalar, lastiğe sürtme sorunları oldu ama doğru şekilde ayarlayınca kesildi bu sorunlar.
Sadece tam boy değil 3/4 boyda olduğu için koruma oranı da ona göre azalıyor. (Arkanızda sürenin suratına su sıçrıyor, sizinde ayak bileklerinize su geliyor dönüşlerde.)

@BerkEvren

Bu önemli bir nokta aslında. Raceblade long arkanızda süreni çok iyi koruyor. Ancak, ayağınızın tamamen kuru kalması için ön çamurluğun jant göbeğinden 10cm aşağıya kadar inmesi bile yetmiyor. Ön tekerin sıçrattığı su, uzun sürüşlerde bir şekilde ayakkabının içine giriyor (kallerin takıldığı vida deliklerinden, dikişlerden, vs.)

GG86NA8YBZqbrurvff43se2krFtu9ZwOby3MdM_nw0Z5IJFGIT_rM_jjpV6C8DCJrDGQjntoB7p_u-MpwV2HUGDq4-RwKW_1BuwZz10HOg-iBBwZzq6Cn9dLDpi9wWiqLtvDkH7ZSduEijkrCkBP0heKRDcr-Lo3-ctjBES7zDtjOvExRItcIDeX8EprDhzxfOQIfLB1nu3a-PsVX0rX9Z1Zwv4EFjLiKampKSUF8a9rPhmf1XaOq0Mq2IOd8vyW-g6hx13OC8oDYYZ5tfyxfBtgPnghuNUWx5Cp2bKkO7aQrw3x2TBVDgVNDaDtQyCS7xKAcahkxbchXdjkt31fE_OFE3MisqVtisKnonfxKLzR4sS0TBhHTD8IHfnsFls-OXzVoiSTUVUk-vKDC3qwFIqFk4GqNOvp7qnHJl6VTVLoLCR2O0_gstD-KqbfEshf4ceO8n9vhrtWfhoNm7aJ8pjeVxSXFJW_hAfEgOsjbYMTjJkWwpRowAfV-ayNq6AFbiqXQBTp5DUkEe6XWtAR80GeMBPhgZevlLV0CbY0o_FdZVXac_G9hgA8jJPzPj3GM_5yi-SOTD7At00I9_7y3I65vWGf02sSGC50UOJ5aAAQkcNkAPIOcZpA9Zwpao-v=w1245-h700-no

@BerkEvren Sizin tavsiyenizle bende aldım. Kolay takılıp söküyor, hava durumuna göre tak çıkar yapıyorum. Bisikletimde Shimano WH-RS11 var, ön jantta tel sayısı az ve jant esniyor, bazı durumlarda sürtme yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Cocu
@sonyaz
Biraz mesafeli takmakta fayda var. Hele o kadar esneme yapıyorsa. Farketmeden lastiğe zarar bile verilebilir çamurluk yüzünden.

• Beğen
Tepkiler: Cocu ve sonyaz
@BerkEvren Ön çamurluğun fren deliğine takılan sıkıştırmalı plastiğinde sorun var bende, dübel prensibiyle sıkıştırması gerekiyor ama bende somun dönüyor, dışarıda genişletip içeri soktum, azda olsa çukurlarda geri atıyor, sende böyle oldu mu

Geri