@Pawcraft
Ben bu ürünü iki kış kullandım; işini çok iyi yapan bir ürün, ancak birkaç sorunu var:
-Gerekmediği zaman kolayca çıkartılabildiği yazıyor, ama buna fazla inanmayın. Benim çamurluklarımda fren kaliperlerinin arkasına takılan metal parçalara tutunan tırnaklar çalışmaz hale geldi (içine giren çamur ve pislikten diye tahmin ediyorum). Artık fren kaliperinini sökmeden çamurlukları takmam veya çıkartmam mümkün değil. Tırnaklar sağlamken de çıkartması nispeten kolay olsa da geri takması (tekrar ince ayar gerektirdiği için) 5-10 dakika süren bir işlemdi.
-Yolda lastiğiniz patlarsa (yağmurda çok daha sık karşılaşılan bir sorun, benim başıma çamurluk takılıyken 2 kere geldi) tekeri çıkartmak için mandalı tamamen çıkartmanız, siz lastiği değiştirirken çamurluk yerinde dursun diye hemen geri takmanız, sonra tekeri takmak için bir daha mandalı söküp takmanız gerekiyor. Bunları yaparken QR mandalının yayını kaybetmek, bir de yol kenarında küçücük yayı aramak zorunda kalmak olası.
Ayrıca maşa ve sele çatalına lastik bant ile tutturulan "Raceblade Pro" modelini de kullandım. Onda yukarıda yazdığım sorunlar yok, ancak yeterince sabit değil. Bozuk yolda zangır zangır sallanıyor, zamanla ayarı bozulup lastiğe sürtmeye başlıyor.