Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

Kask için tamam da, ayakkabı için toz kir vs beni bunaltır ya
Her tur sonrası silersen sorun olmuyor. Koray sporda ayakkabı için temizleme süngeri var içinde kendi sıvısı mevcut. Ben ondan aldım ve gayet etkili beyaz ayakkabı için, zift lekelerini bile çıkarıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Scudo
Kask için tamam da, ayakkabı için toz kir vs beni bunaltır ya
Temizligi zor degil aslinda sadece tras kopugu gibi bir kopugu var onla fircalayacaksin. Ama o malzemw lazim.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Herkese merhaba,
Yol bisikleti kullanıyorum. Yol ayakkabısı kullanmak istemiyorum. Bu doğrultuda bir öneriye ihtiyacım var.
Bütçem maksimum hali ile 100 euro, 75 euro altı tercihim tabii.
Bisiklet üzerinde değilken rahat yürüyebileceğim bir şey arıyorum. 15 gün içinde sipariş verirsem eğer, yurtdışı sitelerinden sipariş vermem de mümkün. Örnek model; (link)

Merhaba Decathlon'dan Road 100 yol bisikleti ayakkabısını kendi ayak numaramda satın aldım fakat burun kısmında parmaklarımı çok acıtıyor bunu sürüşe çıktıktan sonra farkettim. Ne yapabilirim? Kal ayarı ile ilgili olabilir mi?

Merhaba Decathlon'dan Road 100 yol bisikleti ayakkabısını kendi ayak numaramda satın aldım fakat burun kısmında parmaklarımı çok acıtıyor bunu sürüşe çıktıktan sonra farkettim. Ne yapabilirim? Kal ayarı ile ilgili olabilir mi?
Ayakkabı ayağınızı acıtıyor ise, ayağınıza küçük demektir. Kal ayarı ile ayak parmaklarınızda acı olmasının ilgisi yok.

Ayağınızı bir kağıt/karton üzerine koyup şeklini çizin. Daha sonra baş parmak ile topuk hizasında ölçerek kaç santim olduğunu bulun ve ona göre bir numara ile değiştirin.

Decathlon ayakkabısı hiç kullanmadım bu nedenle ölçüleri nasıl bilmiyorum ama birkaç marka haricinde genelde bütün markalarda kendi ayak numaranızdan bir numara büyük alınması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
Ölçtüğümde 27.5 cm geliyor. Ayakkabı ölçülerine göre 43 numaranın sınırı 27.6 cm 44 numaranın başlangıcı ise 27.6 cm.

Ölçtüğümde 27.5 cm geliyor. Ayakkabı ölçülerine göre 43 numaranın sınırı 27.6 cm 44 numaranın başlangıcı ise 27.6 cm.
Bazen sele yüksekliği yanlış olunca parmak ucunda uyuşma oluyor, onu bir kontrol edin. Yeni pedal ayakkabı alınca ideal sele yükseliği değişebiliyor

• Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
Arakdaşlar merhaba,

Yeni bir yol bisikleti aldım ve sürüşlere başladım ufaktan. Ortalama haftada 2 ya da 3 gün günlük ortamala 30km civarı sürmeyi planlıyorum.

Lakin, ayakkabı ile alakalı sorunumu giderebilmiş değilim. 44 numara hafiften dar 45 numara da bütük geliyor. 44 numarada ayak ile ayakkabı önünde ufacık bir boşluk oluyor. 45 numaralı ayakkabıda da sanki 1,5 2cmlik bir boşluk oluyor. Hangisini tercih etmeliyiz? Hiç 44,5 numara da bulamadım istediğim ayakkabı modellerinde.

Koşu ayakkabılarında ön tarafta 2 cm boşluk olması koşu ergonomisi için öneriliyor. Bisiklette bu durum nedir? Sizin önerileriniz nedir? 2 numaradan birini seçmek durumunda kalsam küçük bedeni mi büyük bedeni mi almalıyım?

Ayak ölçüm 28,5 cm. geliyor. Bu ölçüme göre 44,5 öneriliyor. Bu markada da görebildiğim kadarıyla Türkiye'de yarım numaralar yok. Yurt dışında görebildim. 45te ayakkabının arkası ufaktan oynuyor gibi hissediyorum yürürken.

indir.jpg

Son düzenleme:
Ayak parmaklarının ayakkabi içerisinde bükülecek Kadar geniş olması normal midir bir ufagini alsam yanlardan sıkıyordu

Riske girip küçük almayın. Hatta tam fit olan ayakkabı bile sıkıntı olabilir. Çünkü normal ayakkabıdan farklı olarak bisiklet ayakkabısında çekme hareketi var. Dolayısıyla ilk başta ayağınıza tam olan ayakkabı o çekme hareketinde olan ve uzun süren tekrarlamalar sonucu rahatsız edebilir. Şüpheniz varsa 1 boy büyüğünü alın geçin.

Geri