Scudo Sports

Yol bisikleti ayakkabı tavsiyesi

Sertlik derecesi performansa etki etmiyorsa o zaman rc300 alsam daha makûl oluyor. Hem cırt cırt yok onda. Bu cırt cırt olayı kötü birşey gibi geliyor çünkü yapısı gereği ne kadar cırtcırtlasanda bir miktar gevşer gibi. Zamanlada yapısı bozulur diye düşünüyorum o yüzden rc502 ye sıcak bakamıyorum

Cirt cirt bozulmaz kolay kolay ama boa gibi sikamiyor ve esniyor. Yarisacaksaniz rc7 yada sphyre. Normal ve endurans surusler yapacaksaniz rc300 rc5 veya rc7 hangisine butceniz uygunsa onu tercih edin.

R300le 24 saatte 635km suren arkadasim var. Apidura 24h chalengeyi kazandi kendisi. Bu isler butce meselesi paraniz hangisine yetiyorsa onu alin.

En sonunda isin bacak kuvveti ve kondisyonunuzda bittigini anlayacaksiniz.

• Beğen
Tepkiler: yakupf
Scudo
ilk kez spd kullanacak birinin çok da profesyonel seviyede bişey alması bana göre gereksiz.
hem alışma süreci hem de kullanımdan kaynaklı oluşabilecek deformasyonlardan dolayı da mantıklı değil. ama fiyatların her gün yükseldiği bir dönemde bütçeniz doğrultusunda alınabilecek en mantıklı F/P ürünü almak mantıklı olur.
önceki ayakkabım shimano rp5 tek boa ve tek cırtlı 8/12 stiffness bir ayakkabıydı. boa yeterince iş gördüğü için cırt kısmında zamanla hiçbir deformasyon veya yetersiz kalması gibi bir durum olmadı.
sonrasında northwave extreme pro 2 team ayakkanbı aldım yurtdışından. 15/15 stiffness seviyesi proların kullandığı bir ayakkabı. okadar performans odaklı hafif ve sert ki, beton gibi ayakkabı resmen. rahat olduğunu söylemek zor çünkü tamamen performans için üretilmiş.
hiç kullanmamış birinin böyle bir ayakkabıda rahat edipuzun kullanım yapacağını hiç sanmıyorum açıkcası

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
şu anda shimano rc 300, 502 ve 702 arasında acayip kaldım. Aslında 502 cazip geliyor ama ucunda cırt cırt olduğu için çekiniyorum, zamanla bozulabilir diye düşünüyorum. Diğer yandan ilk ayakkabım olacağı için 702 ye gerek var mı diye düşünüyorum ama sonuçta daha kaliteli bir ayakkabı. Shimano ultegra pedallarım var. Ne diyorsunuz arkadaşlar

spd ile düz pedal arasındaki farklar dahi ayağa kalkıp sprint atmak dışında yüzde 2-3 seviyelerindeyken tabanın sertliğinin performansa etkisi yok denecek kadar azdır :)

o yüzden tabanın sertliğine veya ayakkabının ağırlığına takılmadan rahat edeceğiniz bir ayakkabı alın. ayağınız taraklıysa wide weet modellere yönelin ve tam cm karşılığı numarayı alın.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Ayağı tek parça hissettirdiği , mümkün olduğu kadar sıkı ve pedala kayıpsız güç aktardığı sürece iyidir , işte o zaman iyi bir ayakkabıdan bahsedebiliriz. En az çift Boa lı olması iyi olur.. Bir boa bir cırtlı çok kullanışlı olmuyor.. taban için de kompozit ya da karbon olması iyi olur.. çünkü sertleştirilmiş plastik zamanla özelliğini kaybediyor ve ayakta ya da sprinte sadece kal bölgesini hissediyorsunuz ve bu bölge de ayağınıza batmaya başlıyor.. Fazla yumuşak ve süngerli de eskimeye çok müsait oluyor ve olası bir kazada bilek ve tırnak denilen bölgeleri çok koruyamıyor..

Son düzenleme:
  • Beğen
Ayağı tek parça hissettirdiği , mümkün olduğu kadar sıkı ve pedala kayıpsız güç aktardığı sürece iyidir , işte o zaman iyi bir ayakkabıdan bahsedebiliriz. En az çift Boa lı olması iyi olur.. Bir boa bir cırtlı çok kullanışlı olmuyor.. taban için de kompozit ya da karbon olması iyi olur.. çünkü sertleştirilmiş plastik zamanla özelliğini kaybediyor ve ayakta ya da sprinte sadece kal bölgesini hissediyorsunuz ve bu bölge de ayağınıza batmaya başlıyor.. Fazla yumuşak ve süngerli de eskimeye çok müsait oluyor ve olası bir kazada bilek ve tırnak denilen bölgeleri çok koruyamıyor..
rc300 ile 702 yi karşılaştırın desem ne derdiniz mesela, rc 300 ün tabanı cam elyaf ve nylondan yapılmış ve tek boa var. Anlamak istediğim eğer bu ayakkabı bana yeter ise 702 almama gerek yok. Çünkü arada hatırı sayılır bir fiyat farkı var. Günün sonunda işin bacak ve kondisyonda bittiği kanısındayım

rc300 ile 702 yi karşılaştırın desem ne derdiniz mesela, rc 300 ün tabanı cam elyaf ve nylondan yapılmış ve tek boa var. Anlamak istediğim eğer bu ayakkabı bana yeter ise 702 almama gerek yok. Çünkü arada hatırı sayılır bir fiyat farkı var. Günün sonunda işin bacak ve kondisyonda bittiği kanısındayım
Performans yapıyorum diyorsun. RC300 sil kafandan bence. En düşük seviyeden en üst seviyeye kadar ayakkabım var. RC300 seviyesindeki bir ayakkabıyı trainerda bile kullanmıyorum. Zamanla esniyor sprint atarken çıplak ayak ile pedala basıyormuşsun gibi bir his veriyor. Tabiiki para senin, karar senin ama ben olsam ucuz diye paramı o seviyede bir ayakkabıya harcamazdım şuan ki deneyimlerim ile.

@Semih Cavdar abiye katılıyorum, bisiklet konusunda özellikle temas noktalarında çok taviz vermemeye özen gösterin derim, eğer sizin söylediğiniz gibi iş dönüp dolaşıp kasa güce geliyorsa...Nedir temas noktaları? Sele, gidon ve pedal.. seleyi ve gidonu(gidon tipi ve gidon sargısı vs) es geçiyorum konu gereği ancak söz konusu pedal ve ilk hareketi verecek nokta olunca ayakkabılar için de en azından ölçüleri dilim ve bilgim yettiğince izah ettim .. Bence bütçeniz el verdiği kadar iyi olan ayakkabıyı seçin..Hatta bisiklet sporunu bırakan ya da ameliyat olup bir süre uzak kalan ya da bisiklet tarzı değiştirecek gibi kullanıcılardan az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış ama değerinden çok uyguna satılık ayakkabılar kovalayabilirsiniz

• Beğen
Buna ne diyorsunuz? (link)

Valla reis duymasın israil menşeli firma, hazır starbucks falan protesto edilirken FLR yide listeye ekleyelim :koptum: :koptum:
Firma hakkında internette çok az bilgi var, kaynak var mı? Eğer öyleyse bedava verseler almam.
Şu reis dediğin Türkiye'den İsrail'e petrol, yiyecek, hammadde taşıyan gemilere ses çıkarmayan reis mi?

Edit: buldum, gerçekten de İsrail markasıymış
Screenshot_20231219-085951_Kiwi_Browser_1.png

Road 100 ayakkabıda güzel bir indirim var. İlk kez ayakkabı alacağım tavsiye eder misiniz?
(link)

Road 100 ayakkabıda güzel bir indirim var. İlk kez ayakkabı alacağım tavsiye eder misiniz?
(link)
Benzer tabana sahip bir ayakkabı kullanıyorum ve yürürken dikkat etmenizi tavsiye ederim. Topuğundaki parçalar kopmaya karşı çok dayanıksızlar.

(link)
Fiyatı iyi gibi ama ilk kez alacaksanız tavsiye etmem, zira artık çırt modelleri tarih oldu. BOA sistemi olan bir ayakkabı alın bence, hiç değilse memnun kalmazsanız satmanız daha kolay olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)
Yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, güzel ayakkabı. Ne tabanı deforme oldu ne de cırtlarla ilgili bir sorunum oldu.

Aynı fiyata(1.990 TL) daha iyileri varsa tabii ki onlara da bakıp karar vermek gerek.

Ayakkabi konusu bisiklette önemli bi konu. Eger bisikleti birakmayi dusunmuyorsaniz carbon tabanli iyi bir ayakkabi alin bütceniz el veriyorsa. Tabanin rijit olmasi ayak agrilarinida engelliyor fitiniz dogru yapildiysa. Ayrica renk olarakta beyaz tercih edin. Hem gorunurluk olarak hem tarz olarak hemde sicakta ayaklarinizin yanmasini engelliyor. Tavsiyem numarasi uyarsa vanrysel rcr900. Turkiyeye gelmis stoklari kacirmayin derim çok güzel ayakkabi.

Ayakkabi konusu bisiklette önemli bi konu. Eger bisikleti birakmayi dusunmuyorsaniz carbon tabanli iyi bir ayakkabi alin bütceniz el veriyorsa. Tabanin rijit olmasi ayak agrilarinida engelliyor fitiniz dogru yapildiysa. Ayrica renk olarakta beyaz tercih edin. Hem gorunurluk olarak hem tarz olarak hemde sicakta ayaklarinizin yanmasini engelliyor. Tavsiyem numarasi uyarsa vanrysel rcr900. Turkiyeye gelmis stoklari kacirmayin derim çok güzel ayakkabi.

keşke beyaz hariç seçenek olsaydı

keşke beyaz hariç seçenek olsaydı
Beyaz olması bence daha iyi. Hem güneşi daha iyi yansıtır hem görünürlüğü arttırır. Bisiklette mümkün olduğunca siyahtan uzak durmak lazım.

Beyaz olması bence daha iyi. Hem güneşi daha iyi yansıtır hem görünürlüğü arttırır. Bisiklette mümkün olduğunca siyahtan uzak durmak lazım.

Kask için tamam da, ayakkabı için toz kir vs beni bunaltır ya

Geri