@Ulaş Çavuşoğlu Hobi amaçlı kullanıyorsun yani ve spor olarak. Öncelikle kilon fazla ise bu seni yokuşlarda çok zorlar, hemen pes etme

Gerekirse hemen yola çıktıktan sonra gelen yokuşu yüreyerek geç ve düz yolda öncelikle yavaş yavaş bir ısın, ayaklarını aç ki daha rahat süresin, ısınmak derken yavaş yavaş hızlanmaktan bahsediyor, bir anda sert veya çok hızlı sürme böylelikle hem sağlıklı olur hem de daha rahat olursun. Tırmanış derken şehir içi ise bu tırmanışlar en fazla 1 kmdir diye düşünüyorum, son sürat çıkmaya çalışma, yavaş yavaş çık bence ruble değiştirmeye değmeyeceğini belli bir süre sonra göreceksin. Senin yaşındaki arkadaşlar genellikle hızlı sürmek için çok yüksek vites kullanıyor, düşük vitesde hızlı pedal çevirerek kullan, bunu bir alışkanlık haline getir, bu hem kondisyonunu artıracak hem de dizlerini rahatlatacak. Yüksek devirde pedal çevirmekten kastım koltuktan zıplarcasına değil, pedala güç uygulamıyormuşsun da pedallar ayağının altından kayıp gidiyormuş gibi hissedeceksin, eğer çok hızlı çevirdiğini hisseder ve koltukta zıplamaya başlarsan hemen bir vites yükselt ve aynı devirde devam etmeye çalış, bu yüksek devirde pedal çevirme olayı başlangıçta düz yolda uygula, zamanla yokuşlarda da faydasını göreceksin

Son birşey de yokuşlar da çok ağır vitesle tüm gücünü vererek çıkmak insanı çok yorar; bu çok kısa 500 metrelik bir yokuş bile olsa bir daha pedal çevirecek gücün kalmayabiliyor, daha yaşın genç senin çok yolun var, rahat ol umudunu kaybetme

Gece gece çok yazdım, sağlıcakla kal, kasksız çıkma