Scudo Sports

Yol bisikleti 7'li ruble yokuş sorunu ve yükseltme

@Ulaş Çavuşoğlu
Kadanslı km saati tavsiye ederim 105 kadansa sabitlersiniz kendinizi

Scudo
@ahmatayd fiyatları nasıldır onların bende assize 8000 var şu an 70 tl ye aldığım

Hocam önemli olan antrenmandır.Bence rubleyi veya aynakolu değiştirmenize hiç gerek yok,kendinizi geliştirmelisiniz.Öyle ki benim yaşadığım yer dümdüz olduğu için yokuşsuzluktan yakınıyorum,keşke yokuş olsada tırmanıp kendimi geliştirsem diyorum yani bence yokuşları sevin,sevdirin.Bir de yüksek kadansı ve yokuş çıkmayı öğrenin.Mesela otururken gücünüzün bitmesine yakın ayağa kalkın,vitesi 1–2 kademe zorlaştırın ve bisikleti yanlara iterek vücut ağırlığınızı da kullanın.

@taner07 yok hocam zamanım var olmasına ama o yokuşlar enerjimi bi Anda bitirio apartmandan çıktıım gibi yokuşta buluyorum kendimi düzlük 0 denecek kadar az burda yüksek kadansta pedallıcak ortam yok kısaca :(

@taner07 mesajınızın sonundaki kısma cevap vermeyi unutum yaş 15 :) işe gitmek için kullanmıyorum sevdiğim bir spor olduğu için sürmekteyim hobi amaçlı yani

@Ulaş Çavuşoğlu Hobi amaçlı kullanıyorsun yani ve spor olarak. Öncelikle kilon fazla ise bu seni yokuşlarda çok zorlar, hemen pes etme :) Gerekirse hemen yola çıktıktan sonra gelen yokuşu yüreyerek geç ve düz yolda öncelikle yavaş yavaş bir ısın, ayaklarını aç ki daha rahat süresin, ısınmak derken yavaş yavaş hızlanmaktan bahsediyor, bir anda sert veya çok hızlı sürme böylelikle hem sağlıklı olur hem de daha rahat olursun. Tırmanış derken şehir içi ise bu tırmanışlar en fazla 1 kmdir diye düşünüyorum, son sürat çıkmaya çalışma, yavaş yavaş çık bence ruble değiştirmeye değmeyeceğini belli bir süre sonra göreceksin. Senin yaşındaki arkadaşlar genellikle hızlı sürmek için çok yüksek vites kullanıyor, düşük vitesde hızlı pedal çevirerek kullan, bunu bir alışkanlık haline getir, bu hem kondisyonunu artıracak hem de dizlerini rahatlatacak. Yüksek devirde pedal çevirmekten kastım koltuktan zıplarcasına değil, pedala güç uygulamıyormuşsun da pedallar ayağının altından kayıp gidiyormuş gibi hissedeceksin, eğer çok hızlı çevirdiğini hisseder ve koltukta zıplamaya başlarsan hemen bir vites yükselt ve aynı devirde devam etmeye çalış, bu yüksek devirde pedal çevirme olayı başlangıçta düz yolda uygula, zamanla yokuşlarda da faydasını göreceksin :harika: Son birşey de yokuşlar da çok ağır vitesle tüm gücünü vererek çıkmak insanı çok yorar; bu çok kısa 500 metrelik bir yokuş bile olsa bir daha pedal çevirecek gücün kalmayabiliyor, daha yaşın genç senin çok yolun var, rahat ol umudunu kaybetme :harika: Gece gece çok yazdım, sağlıcakla kal, kasksız çıkma :komik::komik:

Teşekkürler ilginiz için bi arkadaş konuda aynakolu 3 lüyr çevir demiş sizce doğrumudur

Ha birde ayakta sürmek konusundada bilgilendirebilirmisiniz ayakta sürerek yokuş çıksam fayda olurmu ve bu ayakta sürme alt droptanmı tutmalıyım fren vites kolundan mı tutmalıyım tekrardan teşekkürler

Abi gerçekten özür dilerim başını ağrıtıorum gece gece yarın bikeandoutdoor ve sirkeciye gidicem ordan alabilceim yol bisikletimde zarif bir şekilde durucak içine minik yama takımı btwin alyan çAkı tarzı telefon ve 1 iç lastik koycam çok teferruatlı büyük bişey olsun istemiorum önerebilceimiz bişey varsa bilmek isterim :) biraz kirlettim kendi açtıım konuyu kbakmayın

Sele altı çanta olarak

ulaş kardeşim ayak kasların kuvetlendikçe rahatlıyacaksın zamanla olucak bunlar tabiki sabır ediceksin bisikletin aero dinamıgı ayrıca kilo olayı bunlar + - faktörler senin ilacın sabır ve azim sadece

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@saintco :) pedallamaya devam o zaman bu arada sizdende bir sele altı çanta tavsiyesi alabildmiyim zarif minik bişey 2-3 parça şey koymalık

vallahi ben ufak tefek alayım dedım ama ınan yetmıyor orta halli bişey bak derim bu olabilir mesela
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Böyle kaba olmasını istemiyorum bisikletin o güzel narin görüntüsüne kabus gibi çöküo böyle büyük modeller iphone 5 i 1 tane iç lastiği alsın yeter bana şuan :)

claris vites sisteminde zaten 8li ruble var benim bildiğim. ama sizinki 7li olabilir. 7-8li sistem birbiriyle uyumlu sanırım

ruble değiştirmene gerek yok,
ayağa kalkarak yokuş çıkmayı mutlaka öğren. önce düz yolda ayağa kalkmayı dene, sonra yokuşta aynını yapmayı dene
28 ruble yol bisikleti için en büyük rublelerden biri, antrenmansız olduğun için zorlanıyorsun, bisiklete düzenli binersen 1 ay sonra bacaklarının da değiştiğini/geliştiğini göreceksin ve aynı yokuşu çok daha rahat çıkacaksın

3 hafta kadar çekmece sahilde hergin düzenli 30 km sürdüm orda aldım zaten düldülü :) 2haftadır bahçeşehirde evdeyim okul başladığı için döndüm çok süremiyorum ama mümkün olduğunca çıkıyorum 4 km gibi bir mesafede bitiği oynuorum :koptum: kondisyonda büyük düşüş olduunu tahmin edioyorum tabii rampaların bunda payı büyük :)

Cervelo nuz yakıyo bu arada :)

Geri