Scudo Sports

Yokuş yukarı niye çıkamıyorum?

Scudo
Antrenman larınıza yokuşları da ekleyin mesela gezerken günlük 30 km yapıyorsanız eve giderken etraftaki tüm yokuşları yoklayın
Diğer arkadaşların yaşları eşit miydi? Yokuşları en yoğun kardio antrenmanı yaptığınız zamanlardır, maksimum Çıkabileceğiniz kalp hızı yaşınızla ters orantılıdır.
Yokuşlarda lastik de çok fark eder, uzun mesafede sizin kondisyonunuz iyi olduğu için ince lastikli arkadaşınızı geçebilirsiniz yokuşta avantajı biraz daha baskın hale gelmiş olabilir.
Doğru hava basıncı da sürtünme yi azaltıp size katkı sağlar, vites sisteminde problem olsa yüksek kadans da belli eder ses yapar, göbekler ya da frenler bakımsız ise o da hızınızı azaltır, ama o yüksek hızda daha çok etki eder

@dr_mrh

2-3 saatlik uzun geziler yapıyoruz ve bunların yarısı iniş ise doğal olarak yarısı da çıkış oluyor. Yani eğimli yerler parkurlarımızda çoğunlukta. Bugün farkettiğim birşey oldu kısa süreli bir şehir turu yaptım, ardından orman yoluna girdim ve yüksek eğimli yolları seçtim. Psikolojik olarak kafamı hazırladım ve bugün yokuşları ezecem dedim ve gerçekten işe yarıyor. Gayet iyi bir performans ile yokuşların hepsini tırmandım. Psikoloji çok etki ediyor ben yapamam diye yokuşun başına gelirseniz büyük ihtimal inip yürüyorsunuz.

@1967chevy bu tamamen yanlış bir beslenme türü. Karatay diyetini bir araştırıp okuyun. Eşim sporla beraber tıka basa da doyarak 2 ayda 8 kilo verdi ve şu anda ideal kiloda sabit. Ben 1.78 boyla bu beslenme türüyle 2 yıldır 72-68 kg. arasındayım, şu anda 68 kgdayım. Mutlaka araştırın, hatta kitabını alın...

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@ÇaNakkaLeRuHuMeyvelere şekerden dolayı karşı. Hiç yemeyin denmiyor, az yemek lazım. Yapışan araştırmaların gösterdiği fruktozun (meyve şekeri) kansere dahi yol açabildiği. Az yiyin. Bu arada arkadaş demiş ya 20 yıldır içmiyorum diye, ben de her akşam 2 duble rakımı içerim, günlük te ortalama 500 metre tırmanışlı bisikletimi sürerim. Bilen bilir, Fethiye'de yaşıyorum. Buralar oldukça dağlık. 15 kmde deniz seviyesinden Babadağ zirveye 1970 metreye çıkabilirsiniz.

@ozgurgokalp

İçki sigara olayı bana ters en başta inancım buna izin vermez. ALLAH(C.C.)'ın yasak ettiği bir şeyi yok sayamam. Dini konuşmalara girmeyeceğim siliyorlar zaten çünkü sonuna kadar gidiyorum :) ALLAH(C.C.) kurtarsın İnşaallah deyip kapatıyorum. 500mt tırmanışa gelince pek de fazla bir mesafe değil. Bugün öylesine parkta gezeyim diye çıktım bir baktım ormandayım inişli çıkışlı 5km yapmışım yine :)

Dini tartışmalara bence de girmeyelim. Herkes kendi inancından sorumlu, kaldı ki herkes inanmak zorunda da değil. Bu mevzu derin. 500 mt tırmanıştan kastım rakım olarak 500 metre. Yani %10 eğimle 5 km boyunca sabit tırmanırsanız 500 metre tırmanmış olursunuz. Dolayısıyla her gün ortalama 500 mt tırmanış çok değil ama az da değil. Şöyle örnek vereyim, Beylikdüzü tüyap 190 mt yüksekte, Büyükçekmeceden Tüyap'a 3 defa tırmanmak gibi.

@ozgurgokalp
O zaman bizim Karaburun güzergahımızda rahat 10km tırmanıyoruz geri gelirken. Giderken deniz seviyesine indiğimiz için fazla bir yokuş yok var ama yok yani geri dönüşe göre. Demekki 10km rahat tırmanışı var. Yol 22km.

hocam, bisiklette sorun olduğunu düşünüyorsanız yokuştan önce arkadaşlarınızdan birisiyle değişin bisikletleri o zaman bisikletten mi sizin kondüsyondan mı kaynaklandığı anlaşılır

Daha önce bu tabloyu atmıştım bugün yeniden aynı segmenti tırmandım ince lastiklerle ilk süre 102 kilo MTB lastik bugün 92 kilo ince lastik 1 Ekim de yaptığım MTB Lastik ile lastik farkı 30 saniye

Dosyalar

• image.png
    image.png
    13,5 KB · Okunma: 21
@ÇaNakkaLeRuHu Farketmez olur mu %6 eğimli bir yokuşta 30 saniye 100-150 metre farkediyor yani yaklaşık sizinle arkadaşlariniz arasında ki fark kadar

@ÇaNakkaLeRuHu Evet lastik deyip geçmemek lazım o bile bu kadar farkettiriyorsa bisiklet ağırlığı kondisyon psikolojik hazırlık toplam da kaç metre fark eder :)

@ÇaNakkaLeRuHu

Merhabalar, araziyi bilmeden yorum yapmam doğru olmayabilir fakat söylediğinizden çıkardığım dönüş parkurunuzun 22 km'de en az bir 6-7 km tırmanışı var, ki bu yüzde 25in üstünde bir ortalama eğime denk gelir. İniş çıkışlıysa hele yüzde 30luk 40lık yokuşlar var demektir. Yanlış anlamanızı istemem ancak emin misiniz parkurun böyle olduğundan?

Geri