Sonunda kararımı verdim ve bisikletimi aldım
Specialized sirrus elite
Bisiklet seçimi için uğraşan arkadaşlarla kendi tecrübemi paylaşmak isterim:
Uzun bir aradan sonra tekrar bisiklete başladığım için keyfi alacağım iyi bir bisiklet olsun istedim. Bu da karar verme süremi uzattı. İnternette çeşitli siteleri ve özellikle bu forumu uzun uzun inceledim.
Gördüğüm bisiklet seçimi tavsiyeleri 3 grupta toplanıyordu:
1. Grup seçimde; kadronun malzemesinin ve geometrisinin önemli olduğunu; donanımın sonra düşünülmesi gerektiğini zaten gerekirse donanımın sonra da değiştirilebileceğini söylüyordu. Bu gruba göre karar vermeyi kadronun kalitesi belirlemeliydi.
2. Grup seçimde; donanımın önemli olduğunu ve akışkanlığı ve sürme zevkini onun sağladığını problem yaşamamak için kaliteli bir donanıma sahip bir bisklet almak gerektiğini söylüyordu
3- Grupta ise bisiklet deneyerek alınmalı diyenler vardı.
Ben ilk iki grubu dinleyerek yola koyuldum bisikletlerin geometrilerine, açılarına kadar araştırdım, sonuçta işin içinden çıkamadım. Çünkü asfaltta kullanacaksanız başka bir geometri ve kadro, parkede kullanacaksanız başka, dağda kullanacaksanız başka özellikler olması gerekiyor ben bazen orada bazen orada kullanacağım ve hepsini toplayan bir şey de yok. Ayrıca amortisörlü amortisörsüz vs derken bir çok kriter çıkıyor, seçim giderek zorlaşıyor.
2. grupta donanımlara bakmaya başladım ama hoşuna giden bir bisiklet te tam aradığın donanım olmuyordu vs.
Bu arada tavsiye edilen tüm bisikletleri de denedim. Meridadan başlayıp Trek, Cube, Giant, Kron, Orbea, Scott vs. Taa ki Specialized a kadar. Bu arada şunu söyleyeyim tüm bisiklet firmaları denemenize müsaade ediyor hiç çekinmeden talep edin.
Specialized ı denediğimde ise benim aradığım bu dedim (reklam gibi oldu ama değil=). Ondan sonra ne donanımını sordum ne kadrosunu ne ağırlığını.
Bu uğraşımdan sonra ben de denemeden bisiklet almayın derim. Sanırım insanların eskiden beri sürdükleri bisikletlerin yapılarına bir alışkanlıkları oluyor veya vücut yapıları ile bisikletin uyuşması gerekiyor, keyif almak için onu yakalamak lazım.
Burada bana yardımcı olan tüm arkadaşlara ve Specialized ismini ilk defa ondan duyduğum ve benim bu keyifli bisikletle tanışmama vesile olan SedatT beye teşekkür ederim
@SedatT