@hogutmen hahaahh

Yok hocam bana ekipmana ya da bisiklete güvenerek bir güven gelmedi gelmez de, 8 yaşından beri dövüş sanatları eğitimi alıyorum bize öğretilen şeylerden birisi de gereksiz - aşırı özgüveni yok etmek. Herkesin Ego'su boyu kadar olmalı diyor ustam
Kaldı ki zaten ben downhill'ci değilim. Sadece iniyorum, atlama, zıplama, uçma için yeterli tekniğim ve bisikletim yok. 32 yaşındayım 16 senedir MTB kullanıyorum. 2001 yılında yamaha yzf r6 aldım bir süre de onu kullandım. Düştüm, yatırdım motoru, o zamanlar da ekipmanlarım tamdı ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Ama oo ekipmanlarım iyi o zaman 250 ile makas atayım derdine hiç düşmedim. Ama dediğiniz gibi 2 tekerlekte hasar alma ihtimaliniz çok daha yüksek 4 tekere göre.
Fizik kurallarını ve sınırları aşmaya çalıştığınızda iyi bir araçtan da kurtulamazsınız yanlışınız var onu hemen belirteyim. (Bkz Susurluk kazası zırhlı mercedesi ve yeşil lamborgihini içinde geçen sene ölen 2 arkadaş.)
Ayrıca dövüş sanatlarıyla uğraştığım için orada ilk düşmeyi öğretiyorlar bize. Senelerin birikimi, reflekslerim, içgüdülerim bana nereden inmem, nereden inmemem gerektiğini zaten söylüyor. Hangi hızla nerede duracağımı da az-çok kestiriyorum artık (fren marka model değişince bu hesaplamalar da değişiyor)
Kimisi mobilet ya da scooter ya da elektrikli motosiklet alıp işe-okula gidiyor. Kimisi 125lik motor alıp pide-pizza dağıtıyor ya da motorlu kuryelik yapıyor.
Kimisi de chopper alıp ağır ağır takılırlen, bazı insanlar da motocross alıp uçuyor - atlıyor - takla atıyor - zıplıyor. Bazıları yarış motoru alıp 300-360 km/s hızlara ulaşıyor.
İnsanların neye binmeleri gerektiğini söylemek hiç birimize düşmez. Adam alır 5-25.000 TL aralığında downhill bisikletini uçar da zıplar da.
Bir başkası aynı paralara yarış bisikleti alır 100 km/s hıza çıkar.
Kimisi katlanır bisikletini alır işe-okula gider efendi efendi.
Bu herkesin kendi tercihi ve ben saygı duyuyorum.
Tek dediğim şey şu "SINIRLARI ZORLAMAYIN - AŞMAYA ÇALIŞMAYIN yok yapacam abi diyorsanız da bari KORUMA EKIPMANI KULLANIN"