furkanbr
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 393
- Bisiklet
- b'Twin
Merhabalar interval antrenmanlari hakkinda forumda bulabildigim butun kaynaklari okumaya calistim ve herkese tesekkur ederim. Ben cogunlukla firsat buldugum zaman yokus antrenmanlari yapiyorum (hatta baska antrenman yapmiyorum gunluk ulasim amacli suruslerim ve yokus antrenmani) gecenlerde de aklima yokus antrenmanlari ile ilgili bisey takildi ve eskiden stravayi pek kullanmiyordum bugünkü antrenmanimda acmaya karar verdim. Antrenman yaptigim yer 800 metre uzunlugunda %11.8 egimli bir yokus ve ben tekrar tekrar inip cikiyorum. Bugünkü hedefim 1000 metre irtifa idi fakat yagmur basliyordu birakmak zorunda kaldim. Sorum ise su yaptigim bu antrenman bende interval antrenman etkisi yaratir mi? Cunku yaklasik 5 dakika kadar gayet guzel bir guc uyguluyorum daha sonrasinda inise gecip cok az pedalliyorum ve bu boylece devam ediyor.
Neredeyse 2 aydir yokus antrenmani yapmiyordum ( 1 ay donem tatilinde hic binmedim ondan sonra da anca firsatim oldu) ama ondan oncesinde bu antrenmanlarin bana duz yolda bile buyuk getirisi oldugunu soyleyebilirim. Ilk basladigim zamanlarda 40 km lik sık sık gittigim yolu yaklasik 20 ortalamayla gidiyordum son zamanlarda 25 - 30 ortalama arasinda seyir ediyor. Bunun sebebi yaptigim bu antrenman sekli midir yoksa hergun bisikleti ulasim amacli kullanip kendimi gelistirmem midir?
*Antrenmanim 5. Kmden baaliyor ve 14. Km de son buluyor ilk ve son kismi okuldan cikip yurda donus guzergahim.
(link)
Neredeyse 2 aydir yokus antrenmani yapmiyordum ( 1 ay donem tatilinde hic binmedim ondan sonra da anca firsatim oldu) ama ondan oncesinde bu antrenmanlarin bana duz yolda bile buyuk getirisi oldugunu soyleyebilirim. Ilk basladigim zamanlarda 40 km lik sık sık gittigim yolu yaklasik 20 ortalamayla gidiyordum son zamanlarda 25 - 30 ortalama arasinda seyir ediyor. Bunun sebebi yaptigim bu antrenman sekli midir yoksa hergun bisikleti ulasim amacli kullanip kendimi gelistirmem midir?
*Antrenmanim 5. Kmden baaliyor ve 14. Km de son buluyor ilk ve son kismi okuldan cikip yurda donus guzergahim.
(link)