Scudo Sports

Yok mu Granfondo

Yarisa katilmadim ancak daha once defalarca baska sehirlerde yarislara katildim ; kapali olacak yollar gunler gunlerrrrr oncesinden her yerde duyuruluyor , koca koca pankartlar takiliyor ust gecitlere. Yerel TV yada Radyolarda yayinlaniyor. Hatta Beykoz icin semtte oturan kisilerin telefonlarina SMS bile gonderilmisti.
Istanbul da yil icinde en az 5 defa Bogazici Koprusu kapanabiliyorsa , bi zahmet Yalova da 3-4 saatligine yollar kapatiliabilsin , ustelik de 365 gunde sadece bir gun ve 3-4 saat .
O yuzden motorlu arac suruculerinin yol haklarini ellerinden almisiz gibi dusunmelerine hak vermeyelim. Biz de burada, kendilerini yollarin tek hakimi sanan malum guruhtan empati , nezaket bekliyoruz. Gerek yok , boyle boyle onlar da alisacaklar .
Aynen öyle öbür türlüsü şu an yaşadığımız toplum düzeni, popülizmle bir yere varılmaz.

Scudo
Ruanda 'da 1 hafta şehri trafiğe kapadılar.

Yarisa katilmadim ancak daha once defalarca baska sehirlerde yarislara katildim ; kapali olacak yollar gunler gunlerrrrr oncesinden her yerde duyuruluyor , koca koca pankartlar takiliyor ust gecitlere. Yerel TV yada Radyolarda yayinlaniyor. Hatta Beykoz icin semtte oturan kisilerin telefonlarina SMS bile gonderilmisti.
Istanbul da yil icinde en az 5 defa Bogazici Koprusu kapanabiliyorsa , bi zahmet Yalova da 3-4 saatligine yollar kapatiliabilsin , ustelik de 365 gunde sadece bir gun ve 3-4 saat .
O yuzden motorlu arac suruculerinin yol haklarini ellerinden almisiz gibi dusunmelerine hak vermeyelim. Biz de burada, kendilerini yollarin tek hakimi sanan malum guruhtan empati , nezaket bekliyoruz. Gerek yok , boyle boyle onlar da alisacaklar .
Çok doğru. İstanbul'da maç olduğu günler tüm şehrin trafiği kitleniyor kimseden ses çıkmıyor.
ruanda lılar bu konuya ne dedi?
bir şey diyemezler :)

Alternatifi olan yollar için size katılabilirim ama alternatifsiz yollar için kesinlikle size katılmıyorum. Bir grubun özgürlüğü için diğer grubun hakkını gasp edemezsiniz, bu hangi grup olursa olsun.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Alternatifi olan yollar için size katılabilirim ama alternatifsiz yollar için kesinlikle size katılmıyorum. Bir grubun özgürlüğü için diğer grubun hakkını gasp edemezsiniz, bu hangi grup olursa olsun.
Normal bir günde bile sağ şeridi bize fazla görenlerin 2-3 saat sabır edeceklerini hiç sanmıyorum zaten..

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Alternatifsiz yol yoktur. Ayrica saglik ve acil durumlar disinda , boyle bir organizasyon varsa ve cok onceden bilgisi verildiyse , o yolu kullanmak zorunda degilsin bu gasp degildir , tamamen vurdumduymaz , saygisiz ve bencil insanlarin yollari kendi babalarinin yollari saymasidir ve asil onlarin bizim haklarimizi gasp etmesi demektir.
Yukarida bir arkadasimiz yazdi , futbol maclarinda , mactan 6 - 7 saat oncesinden ki , bir cok stad Istanbul da sehir icinde , tum ana arterler neredeyse kapanirken , herkesin bunu kabul ediyor olmasi ile bir celliski yok mu ama is futbol olunca kimse sesini cikartmiyor. Cunku bu kaniksanmis artik.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Bazı köy yollarını kapatıyoruz biz de mesela, 10 kilometrelik yola alternatif gösterdiğimiz yol 35-40 kilometreye çıkıyor vatandaş için. Yoksa çıkmaz sokaklar haricinde alternatifsiz yol diye bişey yok. İstanbullular iyi bilir, bazen insanın Avrupa'dan Anadolu'ya geçmek istediğinde Çanakkale - Bursa - Kocaeli güzergahını kullanası geliyor mesela :) Yani alternatifse bu da alternatif ama ne kadar mantıklı olduğu tartışılır.

Aslında siz güzergahın istediğiniz saatler aralığında kapatılması için gerekli mercilerden izinlerinizi aldıktan sonra gerisi sizi pek de bağlamıyor, küfürse küfür hiç üzerime alınmam. Sadece şu var; gelecek senelerde de benzer şekilde bi organizasyon planınız varsa halk desteği almak bu organizasyonun akıbeti açısından önemli. Bu yüzden de vatandaşı da memnun edecek şeyler yapmak gerekiyor tabi. Biz bu tip durumlarda köy geçişleri veya ana arter sayılabilecek yol kesişimlerinde sponsor etkinlikleri planlıyoruz. Örneğin bazı içecek markaları bahsettiğim noktalarda güzel güzel görevli arkadaşlar vasıtasıyla ücretsiz içecek falan dağıtınca vatandaş diyor ki "oh oh hep gelin hep kapatın siz bu yolu". Maalesef durum bu.

Bir de şunu gördüm bu sene; 16 yıldır gerçekleşen organizasyonumuz bu sene uluslararası bir statü kazandı, bu yüzden jandarmadan ciddi bir destek aldık. Normale göre 3 kat daha fazla sayıda jandarma personeli katıldı etkinliğe ve geçtiğimiz senelerde yaşadığımız vatandaş - organizasyon görevlisi gerginliklerinden eser yoktu. Ne olursa olsun bizim şehir merkezlerinden uzakta yaşayan vatandaşımız hala jandarmaya saygı duyuyor ve çekiniyor. Bu yüzden de öyle şımarıklık yapan veya yapmaya çalışan insan pek olmuyor.

Benimde dikkatimi çekti; her yol çıkışında jandarma bekliyordu. İlk defa bu kadar fazla güvenlik önlemi gördüm.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Aslında siz güzergahın istediğiniz saatler aralığında kapatılması için gerekli mercilerden izinlerinizi aldıktan sonra gerisi sizi pek de bağlamıyor, küfürse küfür hiç üzerime alınmam. Sadece şu var; gelecek senelerde de benzer şekilde bi organizasyon planınız varsa halk desteği almak bu organizasyonun akıbeti açısından önemli. Bu yüzden de vatandaşı da memnun edecek şeyler yapmak gerekiyor tabi. Biz bu tip durumlarda köy geçişleri veya ana arter sayılabilecek yol kesişimlerinde sponsor etkinlikleri planlıyoruz. Örneğin bazı içecek markaları bahsettiğim noktalarda güzel güzel görevli arkadaşlar vasıtasıyla ücretsiz içecek falan dağıtınca vatandaş diyor ki "oh oh hep gelin hep kapatın siz bu yolu". Maalesef durum bu.
Bu konu onemli tabii ki , halkin bilinclenmesi ve onlarin da isin icinde olmasi gerekli ve verdiginiz ornek cok guzel , icecek markalari ile desteklenmek.
Nacizane , genelde kosu yarislarinda yapiliyor bilirsiniz , cocuk kategorisi aciliyor , boylece yerel halki da isin icine almis oluyorsunuz , dusunulebilinir bence .,

@Ricochet o bolgeyi cok bilemiyorum haklisinizdir muhakkak ancak belki yol uzayarak da olsa yine de hedefe ulasilabilir mi ?
Benimde dikkatimi çekti; her yol çıkışında jandarma bekliyordu. İlk defa bu kadar fazla güvenlik önlemi gördüm.
bu konuda herkes tesekkurlerini iletmis sosyal medyada , demek ki yapilabiliniyormus . 🙏

Maalesef dağ yolları da kullanılarak ulaşım yok, karşı şeride araçla geçiş daha da imkansız. Bu durum yüzünden çarşılarını zamanında imzalayamadığım 50 kadar mehmetçik çarşıya çıkamadılar. Şimdi o çocukların suçu neydi?

Maalesef dağ yolları da kullanılarak ulaşım yok, karşı şeride araçla geçiş daha da imkansız. Bu durum yüzünden çarşılarını zamanında imzalayamadığım 50 kadar mehmetçik çarşıya çıkamadılar. Şimdi o çocukların suçu neydi?
Ustad simdi en basa donuyorum ; polemik olsun diye yazmiyorum yanlis anlama olmasin , sizin de bu organizasyondan haberiniz var diye dusunuyorum , dolayisiyla , ya erken gitmek yada bir gun onceden bu imza islerini halletmek mumkun muydu , surecleri tabii ki bilemiyorum . Carsi iznine cikamayan askerlerimiz icin de uzuldum acikcasi , mumkunse haftaya her iki gun de kendilerine izin verilebilir umarim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Ustad simdi en basa donuyorum ; polemik olsun diye yazmiyorum yanlis anlama olmasin , sizin de bu organizasyondan haberiniz var diye dusunuyorum , dolayisiyla , ya erken gitmek yada bir gun onceden bu imza islerini halletmek mumkun muydu , surecleri tabii ki bilemiyorum . Carsi iznine cikamayan askerlerimiz icin de uzuldum acikcasi , mumkunse haftaya her iki gun de kendilerine izin verilebilir umarim.
Üstadım, cidden bende polemik için yazmadım hiç. Tahmin edebildiğiniz gibi benim çalıştığım yerde esneklik çok fazla mevcut değil. Erken zaten gidemezdim yol yine kapalı idi, ki bir saat öncesinden de yola çıktığım halde yetişemedim. Bununla beraber durumu ilgili birime rapor ettim ve hak kaybı yaşandığını ve mümkünse kaybın telafisi için dilekçemin akabinde birim amirine haricen bilgi de verdim.

Demem o ki; umarım tekrarı yaşanmaz bu durumun. Seneye aynı güzergahta olur ise yarış, mecburen ön ayak olacağım, esnemeyeni esnetmeyi deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Geri