Yav hani derler ya insana sevmediğinin yediği şap şap yürüdüğü rap rap diye, bu asladurma Fatih de benim için öyle galiba. Dün 78 event’in sorumlusu bi vatandaşla podcast çekmişler, o adamı da tanımam etmem ama adam sürekli yaşanan sıkıntıların neden yaşandığına dair organizasyon hacminin büyüklüğünü, dış etmenleri, geleceğe yönelik planlarını falan anlatmaya çalışırken bu ikide birde araya girip ‘sonra böyle böyle konuşur bunlar’, ‘bunlar anlamaz’, ‘ben dünyanın her yerinde sürüyorum her yerde böyle’, ‘bu ücretlere laf eden gelsin kendisi yapsın’, vs. gibi anlamlar çıkarılabilecek bi takım söylemlerde bulundu. Ya da bana öyle geldi bilemiyorum.
Söyleşinin genelinden yaptığım çıkarımlara gelecek olursam; bahsettiğim sorumlu arkadaşın anlattıklarına bakarak yakın vadede amatörlerin spora kazandırılmasından ziyade daha yüksek profilli etkinliklerle daha yüksek hedeflere ulaşmak peşindeler gibi düşündüm. Yani örneğin bi kaç sene içinde TdF’nin Türkiye’den başlamaması için bir sebep olmadığını ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Evet çok önemli bi iş olur ve kesinlikle desteklerim, keşke olsa ama bizim beklentimiz daha ulaşılabilir daha amatörlere yönelik granfondolarken mesela bu arkadaşlar çıtayı daha farklı bi yönde hiç de alçak olmayan bi seviyeye koymuşlar. Olumsuz bi yorum yapmak istemem, dediğim gibi saygı duyar ve desteklerim ama keşke en azından bizim gibi şöyle (yanlış anlaşılmaktan korkarak yazıyorum) daha alt seviyeye hitap eden daha ucuz yarışların durumlarını iyileştirip sayıları arttırmayı da misyon edinen organizatörlerimiz olabilse. ‘Konuşma, yap’ diyecek olan arkadaşlar için söyleyeyim; ben onlardan biri olabilmeyi çok isterim ve o yönde çalışmalarım da var ancak kısa vadede değil maalesef.