mcanerg
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.100
- İsim
- Caner G
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Zenginler değil de kendini zengin hisseden beyaz yakalı tatmin alanı haline geldi bu granfondo, triatlon vs. Starbucks bardağı taşır gibi taşıyolar formaları madalyaları.
yarışa kayıt olmak dediğiniz gibi farklı bir boyut aldı onun yerine kayıt olmadan parkurda start alsam mı diye düşünmüyor değilim, yollar kapalıyken keyfi sürülür mü sizce? organizasyon sorun yaratır mı?
Bence bu doğru bir yaklaşım değil, hatta para verip yarışanları biraz enayi yerine koymak oluyor. Sonuçta o yarış, parkur parasını verip katılanların sayesinde mümkün oluyor. O zaman kimse para vermesin, herkes kaçak şekilde katılsın. Hatta bir güzel madalya, yemek vs yararlansınlar...
Not: Letape yarışının pahalı olması ayrı konu, Mayıs'ın sonunda da aynı kampanya vardı. 3000 lirayı görünce kayıt olmadım forma vermelerine rağmen. Sanırım yeterli talep olmayınca uzatmışlar, keşke fiyatları makul seviyeye çekseler.
uzun zamandir yarislara katiliyorum hatta bir donem (gecen seneden beri 1-2 disinda yapmiyorum) sehir fark etmeksizin yilda 6-7 yaris kovaliyordum ancak boyle bir organizasyon icin bu parayi Elon olsam bile vermem, net. su anki sartlarda boyle bir katilim ucreti resmen dalga gecmek sporcularla.Bazı +35yaş zengin sporu bisikletçileri için uygun bir fiyat...
Benim için değil../
Doğru bir yaklaşım değil.yarışa kayıt olmak dediğiniz gibi farklı bir boyut aldı onun yerine kayıt olmadan parkurda start alsam mı diye düşünmüyor değilim, yollar kapalıyken keyfi sürülür mü sizce? organizasyon sorun yaratır mı?
Doğru bir yaklaşım değil.
granfondo yarışlarının katılım ücretlerinin yüksekliği şöyle dursun, şehir dışından gelenler için bunun kat be kat ötesinde bir toplam harcama demek.
Ama bu kültürün parçası olan insanlar zaman zaman şikayet etselerde, bu organizasyonların katılım bedeli ve dolaylı harcamaları için bütçe yaratarak,
tepkilerini dile getirselerde organizayonların yok olmaması için destek oluyorlar.
zamanla sponsorluklar, reklamlar ile belki katılım ücretleri makul seviyelere çekilebilir ümitlerimiz var.
siz sanırım aynı şehirde olup, sadece katılım ücretini yüksek bularak bu tip bir yaklaşım yaparsanız. cidden ücretini ödeyen ve hatta başkaa şehirden gelerek bir sürü masraf eden arkadaşımıza haksızlık edersiniz, yapmayın.
Numarasız olarak parkura girip kazaya karışır ve kayıtlı sporcu(lar) yaralanırsa başı çok ağrır![]()
Grup start aldıktan sonra en arkadan girmek bu durumda en az riskli olanısize inanmak istiyorum![]()
evet bunu konuşmuştuk sizinle geçen sene bursadaGrup start aldıktan sonra en arkadan girmek bu durumda en az riskli olanı![]()
Doğrudan size bir uyarı yapmak değil amacım, genel ifadeler ile bu yaklaşımın doğru olmadığını kendi görüşüm olarak ifade etmek istedim.bu önerdiğim tamamen bir genel olarak yazdım. işin doğrusunu söylemek gerekirse geçmişte katıldığım yarışlarda bu tip yapan bir sürü sporcu gördüğüm için belirttim.
örneğin 2023 beykoz gf de kartı olmayan çok sporcu vardı start anında finish de görmedim çoğunu, ilave olarak 2024 başkent de aynı şekilde bundan dolayı forumdakilere sormak istedim.
zaten istanbulda olanların ve yarışa ücret ödemek istemeyenlerin bir kısmı bu yöntemi kullanıyor olabilir, il dışından gelenler uğraşmazlar zaten şahsen ben de il dışından geleceğim yakıt ve konaklama yeme içme maaliyetini veriyorsam kayıt yaparım sonuçta iyi kötü sıralama da görmek isterim.
Doğrudan size bir uyarı yapmak değil amacım, genel ifadeler ile bu yaklaşımın doğru olmadığını kendi görüşüm olarak ifade etmek istedim.
2 yıldır Samsun’a katılıyorum, Natürel start yok denecek kadar kısa oluyor ama Trabzon için 3-4 km natürel yapmışlar. Start alanının olduğu yere nasıl bir Expo kurulacak pek fikrim yok ama kazasız belasız bitiririz inşallah. Kısa parkur için sera gölünden yukarı çıkış yıpratıcı ancak ondan öncesi Akçaabat gidip dönüş ciddi iniş çıkış var 😁😁Trabzon Granfondo bike pedianın indirim koduyla 500 TL ye geldi akra GF dan sertolduğu söyleniyor.
Geçen 2 yıl İstanbul da ki yarışa katıldım Turkcel GF Letape dan daha eğlenceliydi
Özellikle Letape da EXPO alanında sadece bazı bisikletçilerin ve bazı kişilerin alındığı ama diğer bisikletçilerin ücretini vererek bile kullanamadığı alanların bulunması biraz İNCİTİCİYDİhavanın soğukluğu yağmur falan bunlar doğal durumlar lafım yok ama Letape heralde bedava kodum olmadığı sürece katılacağım bir yarış olmayacak gibi.
Sonradan aklıma geldi
Dar bir alandan çıkış yapılması bazı sporcuların nötral startı görememesine bile sebep oldu yani arkadaki sporcular henüz başlangıç noktasından geçmemişken ön gurup yarışa başlamıştır bile
samsunun nötral startsızlığı 🥸 konusunda haklısınız 100 metre sonra köşeyi döner dönmez başlatıyorlar aslında öncüler istese 10 15 kişilik bir gurupla koparabilirler yarışı.2 yıldır Samsun’a katılıyorum, Natürel start yok denecek kadar kısa oluyor ama Trabzon için 3-4 km natürel yapmışlar. Start alanının olduğu yere nasıl bir Expo kurulacak pek fikrim yok ama kazasız belasız bitiririz inşallah. Kısa parkur için sera gölünden yukarı çıkış yıpratıcı ancak ondan öncesi Akçaabat gidip dönüş ciddi iniş çıkış var 😁😁