Scudo Sports

Yok mu Granfondo

@Kudret Kurtcebe abicim ben fakirleri küçümsemedim. sen demişsin ki 50 TL Kıbrıs fondo.

Oraya giderken oluşabilecek masrafları düşündün mü ? Abicim, eğer bir şey yapmak istiyorsan "SPONSOR" bulacaksın, Ayhan Güney gibi, bedavaya Fondo yapacaksın. Kimse bedava fondoya veya para alınan fondoya neden katıldın diye sormuyor. Ben yaşamasın demedim, öyle bir yarışa girmek isteyen insan keser eder tadını alır ondan sonra kararını verir.

Scudo
@Alper Arslantürk

doğal seçilimmi fakirler ölsün o zaman ,,,,

@Volks

gitme o zaman volkan sana kim git diyor ben niye gitmiyorum benim maddi gücüm yok ama marmaraya gittim allah allah yani.

@Kudret Kurtcebe abicim, ben zaten "BEDAVA" etkinliğe gitmedim gitmem de. Paramı verip, şükür ki çalışıyorum verebiliyorum. İçinde istek yoksa, olmaz abicim senin dediğin o iş. Kimse kimseye, neden para verdin gittin ettin demiyor zaten. Polemik ne burada çözemedim ?

@Bahadır Gürel

biz öylemi dedik bahadır bey ,
ne dedik ,
50 lira alındı dedim kıbrısta örnek verdim
o zamanda velotürkte 50 alsın ,ha bu duygusallıklarıda bırakın artık,
fakir çocuklara bisiklet kampanyasını bisiklet yarışlarından uzak tutun
senede 1 tane yapın her yarışa sokmayın bu anlayışları
ne dedik gençlik ve spor bakanlığı açsın bankaya hesap verin para o zaman paralar toplansın
fakir çocuklara dağıtsın bakanlık bisikletleri

@Volks

marmara bedava idi ,para vermedim ben emekliyim volkan
onun için ben 150 veremem 200 de veremem
ayrıca para verip yarışmak yarış ilkesine karşı
bu düşünce beni bağlar
hem para ver hem yarış bu ne yahu ,,

@Volks

mesele ne biliyormusun sponsör devlet olacak devlet bedava yapacak yarışları
marmarada tek kuruş para vermedik ,olacak ise böyle olacak

@Kudret Kurtcebe

Bence sen bıraksan iyi olur abicim.

Kimse burada duygusallık yapmıyor.

Kıbrıs da hayat yok, ne getirsek kardır diye düşünürken bunu söylemen komik olmuş.

Kimse kimseyi zorlamıyor, yarışa katıl ya da katılma diye. Herkesin kendi bütçesi var, kendi planları var ona göre hareket ediyorlar.

O yardımlarla alınan bisikletleri verdikleri çocukların yüzünde ki mutlulukları görseniz keşke.. Görmediğiniz için, buradan böyle yazmak kolay.

O zaman 10 bin € luk bisiklette satmasınlar, binmesinler. Lüx arabalar da olmasın. Düşüncenizi lütfen değiştirin..

Saygılar.

@Kudret Kurtcebe KİMSE SİZİ PARALI YARIŞA KATILIN DİYE ZORLAMIYOR.

BENDE ÇALIŞIYORUM, BÜTÇE AYIRIP GİDEBİLİYORUM.

@Volks

hocam ben sana katılmıyorum kusura bakma

@Volks

yav lafmı seninki ne diyoruz bi okusana
gençlik spor bakanlığı açsın hesap arkadaşım ve para öde bankaya

@Volks

paran ile git yarış arkadaşım sana bi laf eden yok burada

Kudret Bey,boyle dusunmeye kalkarsak, resimden anladigim kadari ile guzel bir yol bisikletiniz var. Simdi parasi olmayip, boyle bir bisiklet alamayan arkadaslara ayip olmuyor mu ?10 tl veremeyen adam boyle bisikletlere de binemez zaten, dogal olarakta granfondolarada katilamaz.o zaman bisikletleride satalim. devlet bize bisiklet versin diye bekleyelim. imkani olmayan var , onlarada biseyler yapip bisiklet alalim demek mi mantikli , yoksa yaw 10 tl veremeyen var yok kardesim ben bu bisikleti satayim demek mi mantikli ?

@patriot81

ben burada parası olmayanları savunurum anladınız herhalde değilmi

@patriot81

senede 1 kez yapın çocuklara kampanya olayını bir kere
her yarışa aynı anlayışı getirmeyeceksiniz yani her yarışta 150 lira para istemek bu nedir
bunun izahını herkes burada bir versin bakalım

@Volks

kimse kimseyi zorlamıyor tabi anladık onu ,para olayını ortadan kaldıracaksın herkesin faydalanmasını sağlayacaksın ayrıca yapacak isende bir kere yapacaksın çocuklara bisiklet kampanyasını
bunun çözümü gençlik ve spor bakanlığı hesap açacak bankada sende gidecek ödeyeceksin herkes kesesine göre para versin fakir çocuklara yardım edelim bu en iyi çözümdür ,,

@Kudret Kurtcebe siz yanlis anladiniz herhalde. kimse alnima silah dayayip 150 lira istemiyor. zorla deil yani.siz diyorsunuz ya, bakanlik hesap acsa destek olurum. Allahin kullari emek vermis organizasyon yapmis, bende cok sukur imkanim var, rizamla veriyorum 150 tl yi , bi taraftan imkani olmayan coluk cocuk bisiklet sahibi oluyor. Ha burada burdan sizde boyle organizasyonu yapin , 50 tl kralini organize edin onada katilirim

• Beğen
Tepkiler: Volks
@patriot81

4500 lira benim bisikletim ama 150 lira para veripte asla yarışmam ,bu yarış felsesine aykırı bir tutum ,ha 150 para ver yarış verdiğin para ile 2000 çocuk sevinsin güzel katılırım ama bir kere yapacan senede 1 kere fazla değil

@patriot81

evet zorunlu değil ama farklı düşünüyoruz,
para olayını ortadan kaldıracaksın herkesin faydalanmasını sağlayacaksın ayrıca yapacak isende bir kere yapacaksın çocuklara bisiklet kampanyasını
bunun başka bir çözümü gençlik ve spor bakanlığı hesap açacak
herkes kesesine göre para versin fakir çocuklara yardım edelim bu en iyi çözümdür ,,

@Kudret Kurtcebe siz fakirleri savunuyorum diyorsunuz ama topu devlete atiyorsunuz.
@Kudret Kurtcebe
:) saygi duyarim abi

@patriot81

neden yahu :komik::komik::komik::eek::eek:

@Volks

O zaman 10 bin € luk bisiklette satmasınlar, binmesinler. Lüx arabalar da olmasın. Düşüncenizi lütfen değiştirin

volkan varya harbiden sen ile dünyalarımız o kadar farklıki,
lüks arabalar tüketim dünyasına alışmışlığın göstergesiki ben asla sevmem tüketimi asla ,onun içindirki araba almadım yıllarca ,bu anlayışta olun demiyorum, benim yaşam felsefem çoğunuza zor gelir, aza karar çoğa zarar ,kusura bakmayın yeni nesil, çok şey istiyorsunuz en iyi araba en iyi cep en iyi ,en iyide sonu yok bu işin sonu yok..

2000 çocuğa bisiklet bağışı için 150tl topluyoruz deseler kimse elini cebine atmayacağından işin içine yarışın dahil edildiğini düşünmemiz daha doğru olacak. Dolayısıyla yarıştan ziyade gönüllülük esaslı bağış kampanyası bence.
Belki birgün bu işleri ücretsiz organize edebilecek bi babayiğit çıkar para vermeden yarışa katılırız.

@patriot81

ayıp oluyormu olmuyormu sorusana cevap vereyim ,ayıp olmuyor çünki fakirlerden yana bir adamım
pek zenginler ile aram iyi olmadı desem doğru olur
fakirlerin babası oldum desem doğru olur,daha dün bir simitçi ile muhabbet ettik ,dedim kaç para kazanıyorsun ,1900 lira dedi ,kaç para kira veriyorsun dedim, sorma ağbi dedi 900 lira dedi çocuk varmı dedim bir tane dedi ,o soğukta saatlerce simit satmaya çalışan bir emekçi arkadaş ,sene 2017 ,bunlar acı tablolar
başka örnek, bu günlerde epeyce çoğalan çöplerden geçinen insanları görüyorum,
kaç para kazanıyorsun dedim ,günde 40 lira dedi
ayda ne eder 1200 lira ,5 kişi bir odada kalıyoruz dedi ve hiç bir şey diyemedim sadece yutkundum ve sustum

@Oktay O.

gönüllük esası açsınlar bakalım hesapları pamuk eller cebe ,
gençlik ve spor bakanlığı versin bir hesap vermeyen namerttir

@Kudret Kurtcebe estağfurullah ben sizi kasdetmedim aslında. Ama 1000 kişi toplayamazlar bence.
Yalnız yurt dışındaki triathlon veya granfondo yarışalarınında ciddi katılım bedelleri var diye biliyorum.
Ha sosyal devlet önde gelen firmalara da derki sponsor ol kardeşim bu işe yarış düzenliyorum bedava millet yarışır. Ama muhtemelen firmalar başka pek çok şeye sponsor edildiğinden bu işlere sıra gelmez.

150 tl verip yarışa katılamayanlar var, x tl verip yol bisikleti alamayanlar var, bunları verip yol parası bulamayanlar var, bunların hepsini bulup otelde kalamayanlar var...
Var oğlu var. O zaman parayı toptan kaldıralım. masraf on kuruş dahi olsa onu bulamayacaklar olacaktır. Bu işin sonu yok.

@Recep-Şahin

var hocam var öylede bir varki şaşarsın valla

ha bak anlatalım,
vergileri adam gibi toplayacan herkesi vergi mükellefi yapacan kayıt altına alacan giderleri ve gelirleri ve kayıt dışı ekonomiye son verecen
haaaaaaaaaa
bak o vakit ne olacak biliyormusun hazinede acaip para birikecek
felanca parti gelecek ve aynen gençlik ve spor bakanlığına ayrılan bütçe yüksek olacak ve hatta tüm bakanlıklara bu işin özü aynen zenginleşmekten geçer onunda sihirli formülü
üretimden geçer konu gran fondo olacakmı idi
ama her şey zincirleme birbirine bağlıdır
konulara bakar iken geniş perspektiften bakmayı aynen görmeliyiz..

devam edelim,

gençlik ve spor bakanlığı ve tabi federasyon aynen amatörler için yarışlar düzenleyecek ve de bedava ,sadece bununla kalmayacak bakanlık ,
belediyeler ile dirsek temasına geçerek bisiklet klüpleri kuracak,ve alt yapı oluşturulacak geleceğin prolarını burada antrenörler yetiştirecek
devamla özel sektörde el atacak bu işe
pro bisiklet takımları kuracak (uluslar arası takımlar )belediyelerden gelen sıkı gençler bu takımlarda boy gösterecek ha birde bakarsınki bizim takımlar fransa ve italya giroda olur..

Kudret abi, şimdi devlet yardım etmiyor diye berkemler neden suçlanıyor ben olayı anlayamadım :)

Berkemler yarış organize ediyor ve katılım ücretiniubiraz yüksek tutup geliri ile ihtiyacı olanlara bisiklet veriyor. Sen de ben o kadar para veremem o yüzden ücretsiz yapsınlar ben de bedava yarışayım diyorsun. Şimdi kim daha bencil?

Abi zorunda değilsin ki.. . Dediğin Gibi ücretsiz olanlara katılmakla yetinebilirsin. Adamlar organizasyonu yaparken herkese uyacak bir şey ortaya çıkaramaz ki, mutlaka birileri mutsuz olacak. Sen ücretsiz olanlara katılırsın, parası olan hayır için ücretli olanlara katılır, şu bayan şu şekil giyinir başkası o şekil giyinir, herkesin granfondosuna kimse karışamaz, benim eyyorlamam bu kadar...

Geri