@3rsin
doğru tabi 10 lira veremeyecek insanların olması üzücü ,ülke olarak yapacak çok işlerimiz var ,yan gelip yatma zamanı değil ,konumuz gran fondo ise ve gran fondoya canlılık getirmek ise ,ülkede yarışlara önem vermek gerekirse ,devletin öncülüğünde girişimler olması bence önemli,tabi özel sektör ile birlikte omuz omuza olacak,biri diğerinin ayağına çelme atmayacak,gran fondoların olmasını istiyor isek burada devlet öne çıkmakta ,ve bisiklet federasyonu ilgili bakanlık gençlik ve spor bakanlığı,federasyon kendi düzenlediği yarışlardan bence hiç para almamalı ayrıca milli sporculara kota koymalı ,federasyon tamamı ile amatörlere yönelik yarışlar düzenlemeli,
ayrıca hepimizde biliyoruzki avrupadan çok gerilerde kaldık ,uluslar arası takımlarımız yok yani treni kaçırdık,bu demek değildirki hepten sınıfta kaldık ,silkinme zamanı bu uyuşukluktan vurdum duymazlık kurtulup ,uyanma zamanı ,
düşündüm taşındımda ben tek başıma nasıl yarışlar düzenlerim diye ,sonuçta para ödülü verecek isem sermayem olmalı değilmi,köşeye ayıracam ödül paralarını 50.000 lira ,peki bunu niye yapacağım neden ,
çok param var nasılsa diyeceğim ,bu ülkede bisiklet yarışlarına nefes getireceğim diyeceğim
esasında olur tabi ama para nerde
hayalle yaşayan o....ölür
bu seferde kendime burada bu lafı söylerim ,yani kafama kendim taş atarım.
gran fondo olacakmı ?
sonuç ......
bekleyeceğiz ve göreceğiz ne olacağını
@yusufgs3625
bu soruyu bisiklet federasyonu başkanı erol küçükbakırcıya sormak lazım
kendisine face 'den mesaj atıyorum ,ama cevap yok daha doğrusu kullanmıyor orayı anladığım kadarı ile
,erol beye yakın olan mete taşkına sorular soruyorum haberleri ondan alıyorum ,
ankara olsun tabi sadece ankaramı ne kadar il varsa ,hepsinde olsun hareket olsun
gran fondo olacakmı sorusuna cevap verecek isek olsun her ilde olsun diyeceğiz ,
gran fondo olacakmı sorusundan daha önemli olan gerçeklerde aşağıda
defalarca söyledim devlet harekete geçmez ise hiç bir şey olmaz ve belediyeler ve valilikler ,
ne yapacak devletin bakanlığı ,açık açık yazıyorum bakanlığın ne yapacağını
1- önce ana okullara bisiklet dersleri koyacak milli eğitim bakanlığı ile müşterek çalışmalara imza atacak
2- bakanlık belediyeler ile çalışacak öyle muhalefetin belediyesi felan yok hepsi ile çalışacak
belediyelere para verecek ve müfettişler bu paranın izini takip edecek ,doğru yerde kullanıldımı diye belediyelerde bisiklet klüpleri oluşturulacak
insanları denetleyeceksiniz bakacaksınız iş yapıyorlarmı diye
3- bakanlık kesin olarak bisikletin kitleselleşmesi için varını yoğunu ortaya koyacak
bu ülkede sadece futbol yok,
bisikletin bu ülkede kitleselleşmesi ana konumuz ,burada amsterdam gibi bir gerçeğe ulaşılması söz konusu,
yani işine bisklet ile gidenler yaz kış ,kitleyi buna hazır hale getirmek gençlik ve spor bakanlığının işi,
diğer yardımcı bakanlıklar ise
1- sağlık bakanlığı,
2- milli eğitim bakanlığı
3- çevre ve şehirçilik bakanlığı
bu 3 bakanlık ile gençlik ve spor bakanlığı tüm ülkede bisiklet kültürüne ve yarışlarına aynen imzayı çakacaklar bu 4 bakanlığın sermayesi ile ataklar yapılabilinir
bunları istemekte benim hakkımdır
çalışacaklar bisiklet için başkada çareleri yoktur
sağlık bakanı bize halkı şikayet ediyor ne diyor,bu halk hareket etmiyor diyor
o zaman bende buradan sağlık bakanına diyorumki hareket ettirmek için elinden geleni yap..
dünyada gran fondo yarışları karakteristiği farklı ,
benim düşünceme göre ,bizim gran fondolarımız aynen yarış amaçlı olmalı bu da benim şahsi görüşüm,benim derdim yarışçı yetiştirilmesi,
açıkça gençlik ve spor bakanlığın amacıda bu olmalı ve federasyonun
yarışçı yetiştireceksiniz ,güçlü antrenörleriniz olacak ,belediyelerden başlayacak iş yani belediyelerde bisiklet klüpleri olacak oralar yan gelip yatma yeri olmayacak ,orada oturup okey oynanmayacak,
çekirdek kadrolarınız aynen tüm belediyelerde faliyet halinde olacak olan bisiklet klüpleridir,
hareket oradan başlayacak
özel sektörde bisiklet takımları yaratacak ,amatör belediye klüplerinden sivrilen gençleri kim kapacak
aynen özel sektörün kurmuş olduğu pro bisiklet takımları
yani firma kapacak, antrenör eşliğinde,hareketin allahı budur, bundan başka hareket tanımam,
ya bunları yaparsınız ya da yapamazsınız
to be or not to be meselesi,
haaaaaaaaaa
sonrada sky takımının yanına bir adet pro törkişh bisiklet takımını çıkartır iseniz ve de bu takımımız
podyumlarda görünür ise sky takımını alt eder ise zaferi tadarsınız