Scudo Sports

Yok mu Granfondo

hayalle yaşayanı fantezi ile üzerler kudret aga

Scudo
Geçen hafta sonu yarışını anlatan sevgili Berkem ceylan ve sarper günsal en az 2 en çok 3 granfondo yapacaklarını söylediler.Tam olarak yer ve zaman belli olmadığı için açıklayamıyorlarmış.
Beni tedirgin eden tam anlayamadığım bir şey söylediler.Federasyonun ücret talep ettiğini belirtiyordu.Ancak yanlış anlamış olabilirim.Federasyon ile birlikte bir organizasyon yapılmaya çalışılıyor sanırım.Yakın zaman da bir açıklama olacaktır.Ama eğer federasyonun ücret talep etmesi doğru ise vay halimize...
Benim veloturk den ricam parkurun daha dikkatli seçilmesi.Bozuk yollardan olabildiğince kaçınılması.Biliyorum kolay değil memleketin yol durumları belli ama biraz daha dikkat edilebilir.Örneğin çeşme yarışında parke taşlı liman caddesi çok yersiz ve tehlikeli olmuştu.Dişimizden tırnağımızdan artırıp bisiklet topluyoruz.Dura ace jantımı orada bırakıyordum nerdeyse.Yavuz arkadaşım gidonunu kırdı vs.
Eğer yine kötü bir parkur olur ise maalesef ben katılmayı düşünmüyorum. Ya da kötü bir makine bulacaz :)
Bir kelam da Ahmet Hidayet abimiz için edeyim; evet kendisi eski milli sporcu. Şu an halen günlük 50-70km bisiklete biniyor.Bir çoğumuz gibi strava vs. ile sidik yarıştırmıyor. Kendisi ile tanışırsanız son derece mütevazi bir kişi olduğunu görür ve sohbetini de seversiniz. şöyle bir örnek vereyim;Tanju çolak da eski milli sporcu ama şu an ki haline bakın.Varil gibi olmuş...
Diyeceğim o ki;Ahmet abi eskiden milli olduğu için şu an başarılı olmuyor.Halen spor yaptığı için ve kendine dikkat ettiği için başarılı oluyor. ( Bu söylediklerim kesinlikle polemik yaratmak için değildir..! )

@Özcan. güzel yönler oldu tabi ama sonda sıfırı yediler başta otobüs firması..

@ahmetaldag

burada mevzu ahmet hidayet beyin amatör yarışa katıldığı vakit kürsüyü es geçerek ve de amatörlere rüzgar kalkan vazifesi görüp görmeyeceğinin garantisi ,ayrıca etik olmayan şudur milli bisikletçilerin amatör yarışlara alınması
gran fondo yarışları kesin olarak milli bisikletçilere kapalı olmalı,
bu benim şahsi görüşümdür,
66 yaşında feridun tezbaşaran ile eğimde cebelleştik,
gördümki bu iş mektepten gelme ile olur
yani işiniz bu olacak idi ikinci işiniz yani,
kendisi elektrikçi ,ama aynı zamanda milli sporcu idi
56 ayna kol feridun derler ona ..

@mehmetsunu

fantazi ile gerçekler farklıdır ,
yalan söylersin uyutursun milleti
80 senedir aynı hikaye
ama artık dünya değişti ,ve bak aşağıya neler oluyor
rus -abd birleşti
menbiç oldu
mumdik

konu dağılmadı haaaaaaaaaaaaaaa

:komik::komik::komik::komik::komik::komik:

buraya raşit lazım raşit

:islik::islik::islik::harika::harika::harika:

@ahmetaldag

malesef doğru özel düzenlenen yarışlardan federasyon para isteyecek ,atıyorum falanca şirket düzenliyor ise aynen para verecek federasyona
buda yarışçılara adam başı bir paraya yansır .
.

@ahmetaldag

aynen düşüncelerinize katılıyorum
yol emniyetli olacak
dolar 3.63
euro 3.91
uçtu yedek parçalar,

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Federasyon hobi kullanıcaları için kılını kıpırdatmıyor ve yapmaya çalışandan da haraç alacak öyle mi ? Doğrusu ben veloturk de olsam tövbe bir daha uğraşmam.
Nerde bir güzel şey olsa olay hemen ranta dönüyor...Yazıklar olsun...
işte bu yüzden iflah olamıyoruz.Çok yazık...
Ben kendi idmanıma bakarım yine...

@ahmetaldag

olay şöyle velotürk bisiklet yarışı düzenleyecek ise, federasyona para ödeyecek ortada kalacak biziz,
velotürk federasyona para ödeyecek ise yansıması bize ücretli olur
ha ,çözüm ise federasyon para istemeyecek ama sponsör firmalarda ücret düşünecek ise cüzzi olmalı.

@ahmetaldag

kendi idmanlarınıza bakmanız konusunda yanlız değilsiniz ,aynen bende..

Çeşme yarışına ailem ve bir arkadaşım ile özel aracımızla gittik.Çocuklar için yapılan bu güzel organizasyona bir katkımızın olması bizi haliyle memnun etti.Daha önce ki Erciyes yarışına da gitmiş idim.Organizasyonun güzelliği nedeniyle Çeşme'ye ailemi de götürdüm.yani ekstra masraf ettim.Yol,otel.vs... Hiç birisi bana dokunmadı. Çünkü hayırlı bir iş yaptığımızın bilincinde idim. Şimdi bu ücret olayı fena halde canımı sıktı. Federasyonda bu bilinci edinir umarım.

Bence federasyonun pay istemesi kâr amaçlı organizasyonları kapsıyordur. Bunun gibi yardım amaçlı etkinliklerden isteyeceklerini sanmıyor, beklemiyorum. o_O

@Özcan.

2000 çocuğa bisiklet kampanyasında 150 lira alındı adam başı ,ama diyorumki veremeyecek var ,yardım amaçlı tamamda 150 lirayı veremeyecekler olabilir..

kıbrıs gran fondoda adam başı 50 lira alındı

@Kudret Kurtcebe 10 lira veremeyecek issiz arkadaslarim var adam issiz ama bisikletci. kapitalizm de zaten hersey para uzerine kurulu yoksa carklar donmuyor. bir hizmet "yaris" istiyorsak elbette para verelim ama bu 150 lira olmasin. konaklama+yol+yemek derken rakam asgari ucretin yarisini gecebiliyor. kendimizi batidaki sartlarla kiyasliyoruz birakalim bu hayalleri burasi turkiye ve bizim de kendimize gore sartlarimiz var. 50 lira makul ve gercekci rakamlar, bagis yapmak isteyen yapabilen yapar kimisi 5 lira bagis yapar kimisi 500 lira. (cuma namazlarini da ucretli yapalim ozaman 1 cuma 100 lira cocuklara ... alcaz, oldu mu?:acpsnr:)

@Ahmet.KOÇ onumuzdeki haftalarda izmirde 2 canakkalede 1 etkinlik var. ayrica bisiklet kuluplerinin bireysel tur lari oluyor takip edersen bulursun.

(link)
(link)
(link)

@Ahmet.KOÇ isimlerinin basinda "granfondo" yazanlarinda hicbiri granfondo degildi ki !? "granfondo" istiyorsan (link)

@3rsin Gran fondo bisiklet sporunda terim haline gelmiştir. Bu terim belli bir organizasyona veya zümreye ait değildir. Ülkemizde de bu tip yarışlar "gran fondolar" yapılmaktadır, geçen sene Velotürk'ün düzenledikleri gibi.

@Ahmet.KOÇ granfondo uzun mesafe yarisidir. gran-buyuk fondo-yaris. veloturk dahil ulkemizde bu isimle yapilan hicbir yaris "granfondo" degildir.

@3rsin Ülkemizde değil dünyada gran fondo düzenleyen onlarca organizasyon da bunu bilmiyor demek ki. İrtibata geçin onlar da öğrensin gran fondonun ne olduğunu.

@Ahmet.KOÇ ordakilerin alayi uzun mesafe, arastirirsan ogrenirsin. her kesimden katilimci cekmek icin ana yarisin yanina daha kisa mesafeler ekliyorlar.

@Ahmet.KOÇ belirtilen sitedeki yarışlar

marcialonga italya uzun tur 135km
colarado golden gran fondo abd uzun tur 81mil= 130km
gran fondo kazakistan 20km+50km+ ertesi gün kriteryum kaç km belli değil ama kısa olduğu belli
onun dışında norveçte düzenlenen ultra maraton tadında yarışlar var 543km-279km... gibi

velotürk erciyes 116km yapıldı, ehh 15-20km eksik diye gran fondo değiller demek ki :) neyse bu yıl yada önümüzdeki yıllarda o seviyeye gelir belki bizim yarışlarımız...

amerikadaki yarışa baktım da önceden katılım için 100$ son 10gün kala 125$ yarış günü kayıt yapılırsa 140$ ücret istiyorlar... :)

muhabbetinize limon sıkmak istemem ama kısa bir açıklama yapayım :)

"gran fondo" italyanca "büyük sürüş" anlamına gelir ve buradaki "büyük" mesafenin uzunluğunu değil, katılımcı çokluğunu ifade eder. temel özelliği kitlesel katılımdır. profesyonellerden amatörlere herkesin katılımına açıktır. amaç sadece yarışmak değildir, kaynaşmak, kişisel performansını görmek, güzel manzaralar eşliğinde sürüş keyfi yaşamak ve ödül kazanma fırsatı elde etmektir. yol bisikletiyle de katılmak mümkündür, şehir bisikletiyle de, dağ bisikletiyle de. bizde yarış organizasyonları ve geleneği fazla yerleşmediği için gran fondoların yarış yönüne daha çok ilgi duyuluyor ama gran fondolar sadece yarışma amaçlı düzenlenmez. italyada 12 bin kişinin katıldığı gran fondolar var :)

(link)

Arkadaslar daha once de sordum ancak cevap alamadim. Granfondo yarislari icin neden hic ankaranin adi gecmiyor. Baskentiz sonucta. Ustelik merkezi bir yer. Katilim cok olacaktir. Her turlu ulasim imkani var. neden adi gecme anlamiyorum gercekten

@3rsin

doğru tabi 10 lira veremeyecek insanların olması üzücü ,ülke olarak yapacak çok işlerimiz var ,yan gelip yatma zamanı değil ,konumuz gran fondo ise ve gran fondoya canlılık getirmek ise ,ülkede yarışlara önem vermek gerekirse ,devletin öncülüğünde girişimler olması bence önemli,tabi özel sektör ile birlikte omuz omuza olacak,biri diğerinin ayağına çelme atmayacak,gran fondoların olmasını istiyor isek burada devlet öne çıkmakta ,ve bisiklet federasyonu ilgili bakanlık gençlik ve spor bakanlığı,federasyon kendi düzenlediği yarışlardan bence hiç para almamalı ayrıca milli sporculara kota koymalı ,federasyon tamamı ile amatörlere yönelik yarışlar düzenlemeli,

ayrıca hepimizde biliyoruzki avrupadan çok gerilerde kaldık ,uluslar arası takımlarımız yok yani treni kaçırdık,bu demek değildirki hepten sınıfta kaldık ,silkinme zamanı bu uyuşukluktan vurdum duymazlık kurtulup ,uyanma zamanı ,
düşündüm taşındımda ben tek başıma nasıl yarışlar düzenlerim diye ,sonuçta para ödülü verecek isem sermayem olmalı değilmi,köşeye ayıracam ödül paralarını 50.000 lira ,peki bunu niye yapacağım neden ,
çok param var nasılsa diyeceğim ,bu ülkede bisiklet yarışlarına nefes getireceğim diyeceğim
esasında olur tabi ama para nerde
hayalle yaşayan o....ölür
bu seferde kendime burada bu lafı söylerim ,yani kafama kendim taş atarım.

gran fondo olacakmı ?
sonuç ......

bekleyeceğiz ve göreceğiz ne olacağını

@yusufgs3625

bu soruyu bisiklet federasyonu başkanı erol küçükbakırcıya sormak lazım
kendisine face 'den mesaj atıyorum ,ama cevap yok daha doğrusu kullanmıyor orayı anladığım kadarı ile
,erol beye yakın olan mete taşkına sorular soruyorum haberleri ondan alıyorum ,
ankara olsun tabi sadece ankaramı ne kadar il varsa ,hepsinde olsun hareket olsun
gran fondo olacakmı sorusuna cevap verecek isek olsun her ilde olsun diyeceğiz ,

gran fondo olacakmı sorusundan daha önemli olan gerçeklerde aşağıda

defalarca söyledim devlet harekete geçmez ise hiç bir şey olmaz ve belediyeler ve valilikler ,
ne yapacak devletin bakanlığı ,açık açık yazıyorum bakanlığın ne yapacağını

1- önce ana okullara bisiklet dersleri koyacak milli eğitim bakanlığı ile müşterek çalışmalara imza atacak
2- bakanlık belediyeler ile çalışacak öyle muhalefetin belediyesi felan yok hepsi ile çalışacak
belediyelere para verecek ve müfettişler bu paranın izini takip edecek ,doğru yerde kullanıldımı diye belediyelerde bisiklet klüpleri oluşturulacak
insanları denetleyeceksiniz bakacaksınız iş yapıyorlarmı diye
3- bakanlık kesin olarak bisikletin kitleselleşmesi için varını yoğunu ortaya koyacak
bu ülkede sadece futbol yok,

bisikletin bu ülkede kitleselleşmesi ana konumuz ,burada amsterdam gibi bir gerçeğe ulaşılması söz konusu,
yani işine bisklet ile gidenler yaz kış ,kitleyi buna hazır hale getirmek gençlik ve spor bakanlığının işi,

diğer yardımcı bakanlıklar ise

1- sağlık bakanlığı,
2- milli eğitim bakanlığı
3- çevre ve şehirçilik bakanlığı

bu 3 bakanlık ile gençlik ve spor bakanlığı tüm ülkede bisiklet kültürüne ve yarışlarına aynen imzayı çakacaklar bu 4 bakanlığın sermayesi ile ataklar yapılabilinir
bunları istemekte benim hakkımdır
çalışacaklar bisiklet için başkada çareleri yoktur
sağlık bakanı bize halkı şikayet ediyor ne diyor,bu halk hareket etmiyor diyor
o zaman bende buradan sağlık bakanına diyorumki hareket ettirmek için elinden geleni yap..

dünyada gran fondo yarışları karakteristiği farklı ,
benim düşünceme göre ,bizim gran fondolarımız aynen yarış amaçlı olmalı bu da benim şahsi görüşüm,benim derdim yarışçı yetiştirilmesi,
açıkça gençlik ve spor bakanlığın amacıda bu olmalı ve federasyonun
yarışçı yetiştireceksiniz ,güçlü antrenörleriniz olacak ,belediyelerden başlayacak iş yani belediyelerde bisiklet klüpleri olacak oralar yan gelip yatma yeri olmayacak ,orada oturup okey oynanmayacak,
çekirdek kadrolarınız aynen tüm belediyelerde faliyet halinde olacak olan bisiklet klüpleridir,
hareket oradan başlayacak
özel sektörde bisiklet takımları yaratacak ,amatör belediye klüplerinden sivrilen gençleri kim kapacak
aynen özel sektörün kurmuş olduğu pro bisiklet takımları
yani firma kapacak, antrenör eşliğinde,hareketin allahı budur, bundan başka hareket tanımam,
ya bunları yaparsınız ya da yapamazsınız
to be or not to be meselesi,
haaaaaaaaaa
sonrada sky takımının yanına bir adet pro törkişh bisiklet takımını çıkartır iseniz ve de bu takımımız
podyumlarda görünür ise sky takımını alt eder ise zaferi tadarsınız

Geri