Scudo Sports

Yok mu Granfondo

can.bike

Üye
Tepki
50
İsim
Can Y.
Bisiklet
Mosso
Merhaba,

Bu sene granfondo yarışı düzenlecek mi. Bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: enn_es
Scudo
Bende merakla bekliyorum bu seneki granfondo yarışlarını

Ücretli mi olacak acaba hepsi?

19 Şubat'ta Kuzey Kıbrıs Gran Fondo var.

(link)

@Ahmetkhrmn

Veloturk'ün hazırladığı gran fondolar geçen yıl olduğu gibi ücretli hatta en yüksek ücretli olacaklardır. Bunun yanında Marmara Gran Fondo'yu hazırlayan turizm şirketinin birkaç gran fondo hazırlayacaklarını umuyorum. Hatta federasyonun da bu sektöre el atacağını düşünüyorum. Bakalım görelim.

@evrenozbilen Keşke ücretsiz olsa ya da öğrencilere bir kolaylık falan sağlansa çok güzel olur

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
@evrenozbilen

federasyon el atacak ise ücretli olabilirmi bakacağız evren dostum cüzzi olur ise ne ala,
hem para ver hemde yarış bana terso olmakta ,,,,
yarış felsefesine aykırı bir durum,ha ne olur alırsın 200 lira kelle başı ama birinciyede aynen ücret ödersin adamın bisiklet masraf paraları çıkar ,

@Kudret Kurtcebe Aynen bu konuda size katılıyorum bencede tamamen ücretsiz olması lazim

Bende katılmak isterim,
İlla granfondo değil herhangibir amatör tarzda bir yarış olsada olur :)

Granfondolarda belki cüzi bir katılım ücreti alınabilir varsa giderleri karşılamak için. Ama iş kazananı ödüllendirmeye gelince iş çığrından çıkar. Nerde lisanslı yarı pro, pro sporcu varsa fondolara abone olur. Fondo amatör düzeyde bir organizasyon. Onun ruhuna aykırı iş yapmamak gerek.

@mehmetsunu

yarı pro derken

ismail iltır,faik yağcı,ali rıza fırıncı ,55 yaş üstü adamların ortalamaları 32 hocam onlar gelemez o vakit,,,

çeşme ismail iltır
100 km non stop,
ortalaması 32 ,

3 saat 05. dakika
vay anasını şimdi

yunus özdemir yollar ile kapıştı dün beraber idik
48 dişte eğimleri alan cengaver ,hemide cannondale mtb ile
yav bu işler böyle hocam
yunusun tek ayna kol dişlisi var 48 diş valla hella olsun 17 eğimlerde uçtu adam uçtu,,
edirnede 14 'üncü oldu tek mtb 'ci

@mehmetsunu

senin dediğin zor
öyle kolay kolay o iş olmaz,bu işi federasyonmu yapacak kim yapacak
herhalde federasyon yapacak
erol küçükbakırcımı karar verecek ?
ismail iltır gelmeyecekmi diyecek ya da geçmiş tüm yarışlara bakıp adamlarımı almayacaklar ,
zor dostum zor diye bir şarkı vardı

@Kudret Kurtcebe

Hayır klüp düzeyinde bu sporu yapanlardan bahsediyorum. brisa ve torku dışında bu kategoride çok sayıda yerel takımlar var. Takım olarak katılırlarsa bu işin zevki kalmaz.

Şimdi beleşfondoya hiç bir klüp sporcusu katılmaz. Adam neden gelipte fazladan bir kalori harcasın. üstelik kendini geliştirmeyecekte. 30-35 ortalama ile birincilik gelen bir müsabakada hangi takım oyuncusu kendini geliştirir. Adama gülerler kudret aga. Bu iş erovizyona madonnanın katılmasına benzer. Ama bir üç bin beş bir koy ortaya bak yurdışından bile gelen oluyormu olmuyormu.

@mehmetsunu

burada sadece amatör yarışlar olur ,başkada olmaz ,ayrıca cüzzi bir para istenir ise yarışlara katılmak için ona lafım olmaz tabi,bence gran-fondo amatör düzeyde kalmalı buraya pro takımlar alınmamalı ,
amatörlere haksızlık yapılmamalı ayrıca amatör pro takımlarada kapılar açık tutulmalı
gran fondo amatörlerin kendilerini sınayacakları yarışlar olmalıdır ,prosedür bu şekilde işletilmeli her yerde olmalı ,
çeşme ,antalya ,marmara ,karadeniz .vs vs

yakinlarda ve yakin zamanda bir granfondo var esasinda

(link)

Marmara gran fondo profesyonel sporculara yasaktı, diğer fondolarda da aynı olabilir.

amator yarislara pro` lar katilamaz kurali var ama butun amator yarislara milli pro sprcular katildilar catir cutur butun yarislarda kursuleri isgal ettiler(!)
kural/kanun var ama uygulayan/uygulatan yok. otobus/metro/tramvay durak ve istasyonlarda sigara icmek yasak oldugu halde buna uyan bu kanunu uygulatan kimse yok. herkes kafasina gore oldugu surece bosuna konusuruz bosuna yazariz, bu kafayla daha cok 1 ileri 2 geri gideriz.

Türkiye'de profesyonel bisikletçi kaç tane var ki?

Bir sporcuya profesyonel denilebilmesi için geçimini sadece spor yaparak sağlıyor olması gerekir. Torku'nun, 3. ligdeki futbolcular kadar para alan, birkaç sporcusu dışında hiç bir bisikletçinin bu tanıma uyduğunu sanmıyorum. Yanlış bilmiyorsam UCI'ın tanımına göre de yanlızca World Tour ve Pro Continental takımlarının sporcuları profesyonel sayılıyor.

Geri