Scudo Sports

Yok mu Granfondo

Şahsınıza özel birşey değil üst yazımda da rulörlük yapan arkadaşa yapmış olduğum eleştiriden anlamanız gerekirdi. Arkanızda ki abi birşey yapmamış ki size siz kendi kendinize rollenmişsiniz gibi belki de Erdoğan bey in yorumu bununla alakalıdır.
Tamam ama ben o adamın ruloru ya da domestigi olsam, arkamda, jantima yapissin , fakat o son 2-3 km boyunca dibimde idi.. ben de geçecek mi yoksa sprinte mi bırakacak derken, bitişe az kala arkamda vites yükseltme sesleri duyunca bastım, sonra arkama bakarken , "...helal abi, bravo..." diyerek sprinte devam ettim, o da gülümsedi zaten..yoksa ölüm kalim savaşı vermedik orda..Kimseye de zarar verecek bir ima ya da hareket yapmamaya yarış boyu özen gosterdim zaten.. o kafada bir adam değilim... He, deseydim, "hadi bassana? Gecsene beni? Geç de görelim ? Hangimiz daha iyi bakalım ? " Gibi ithamlarim olsaydı , Erdoğan haklıydı 👍

Scudo
Hem samsun hemde bursada 9-10 kisilik gruplarla geldim ama sprint atan olmadi yada bilmiyorum millet yorgunluktan atamiyor.Aslinda eglencesine atsalar diye ben atiyorum ama kimse orali olmuyor icimde kaldi.Hayir atsalar beni havada karada gecicekler zaten sprintim kuvvetlide degil 😅

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
neyse konuyu biraz değiştireyim
kapadokya granfondo olarak değerlendirilmiyor sanırım
uzun sürüş diyor bi yarışma değil anladığım kadarıyla ?

Aslinda Granfondo takviminde ama icerik olarak tabi biraz daha farkli oldugu icin tamda GF degil gibi bencede.Katilim sayisi az olucak gibi sanki soyle bir baktimda pek katilanda yok acikcasi.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Valla yazılanları okuyunca;

* Granfondolarda dopingli sporcular olduğu
* Kadın sporcuların takımlarınca draftta çekilip finişe getirilmesi
* eBike ile dışarıdan destek verilmesi
* Chip sistemine rağmen hala finişte sprint v.s. düşünülmesi; diğer yarışçı starttan ne zaman geçti nereden biliyorsun...

İnsanın içi kalkıyor...

Trabzon granfondo 4-5 Temmuz'a ertelenmiş. 28-29'unda Federasyonunu puanlı yol yarışı varmış.

1748500341296.png
Valla yazılanları okuyunca;

* Granfondolarda dopingli sporcular olduğu
* Kadın sporcuların takımlarınca draftta çekilip finişe getirilmesi
* eBike ile dışarıdan destek verilmesi
* Chip sistemine rağmen hala finişte sprint v.s. düşünülmesi; diğer yarışçı starttan ne zaman geçti nereden biliyorsun...

İnsanın içi kalkıyor...

Katılımcıların birbirleri ile değil, zamanla yarıştıkları bir organizasyon bence de daha şık olur.
Dediğiniz gibi starttan ilk geçen ile son geçen finişe gelince önde olan kazanıyor.
Bir de artık olay takım yarışlarına döndü. Amatör kullanıcıların konforunun artırılacağı yerde sponsorlu takımlar daha ön planda oluyor.
Yani o parkurun keyfini sürmek isteyerek girsek bile, içgüdüsel olarak ister istemez o tempoya o kargaşaya dahil oluyorsun.
Ne diyelim böyle buyurdu Zerdüşt...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Rota belli mi?

Trabzon granfondo 4-5 Temmuz'a ertelenmiş. 28-29'unda Federasyonunu puanlı yol yarışı varmış.

327532 dosyayı görüntüle

Katılımcıların birbirleri ile değil, zamanla yarıştıkları bir organizasyon bence de daha şık olur.
Dediğiniz gibi starttan ilk geçen ile son geçen finişe gelince önde olan kazanıyor.
Bir de artık olay takım yarışlarına döndü. Amatör kullanıcıların konforunun artırılacağı yerde sponsorlu takımlar daha ön planda oluyor.
Yani o parkurun keyfini sürmek isteyerek girsek bile, içgüdüsel olarak ister istemez o tempoya o kargaşaya dahil oluyorsun.
Bursayi gordunuz iste yarisi OTL oldu.Istersen tempoya ayak uydurma sureniz bile hesaplanmiyor.Ferdi olarak takimlarla mucadele etmek zaten imkansiz.

Bursayi gordunuz iste yarisi OTL oldu.Istersen tempoya ayak uydurma sureniz bile hesaplanmiyor.Ferdi olarak takimlarla mucadele etmek zaten imkansiz.
Takımları direkt ön tarafa aldılar zaten. İnstagramda az çok takipçisi olan yüzü tanınan tüm insanları öne aldılar. Benim takipçim yok ama erken geldim. Olmaz sen arkayaa....

Takımları direkt ön tarafa aldılar zaten. İnstagramda az çok takipçisi olan yüzü tanınan tüm insanları öne aldılar. Benim takipçim yok ama erken geldim. Olmaz sen arkayaa....
Böyle bir hakları mı var ? Orada itiraz eden de olmadı mı ?

Ben katılmayı bir ara düşündüm ama adı üzerinde fazla uzun olmuş :) Diğer kategoriler zaten uymuyor bana. Keşke bir tane de kısa parkur oluştursalarmış.

Takvime bakınca kalan yarışlarda Ankara ve Çeşme'ye kesin katılırım. Geri kalanlar da Letape (rotanın seçimine bağlı), İzmir (kısa rotayı biraz daha uzatırlarsa) ve Antalya (gitmeye göze alabilirsem) Umarım ileride Eskişehir, Sakarya, Trakya vb. yerlerde de granfondo'lar düzenlenir. İstanbul'da yaşayan birisi olarak Bursa güzel oldu, hafta sonu ulaşım yorgunluğu yaşatmadı, hem de ekonomik oldu.

Ben katılmayı bir ara düşündüm ama adı üzerinde fazla uzun olmuş :) Diğer kategoriler zaten uymuyor bana. Keşke bir tane de kısa parkur oluştursalarmış.

Takvime bakınca kalan yarışlarda Ankara ve Çeşme'ye kesin katılırım. Geri kalanlar da Letape (rotanın seçimine bağlı), İzmir (kısa rotayı biraz daha uzatırlarsa) ve Antalya (gitmeye göze alabilirsem) Umarım ileride Eskişehir, Sakarya, Trakya vb. yerlerde de granfondo'lar düzenlenir. İstanbul'da yaşayan birisi olarak Bursa güzel oldu, hafta sonu ulaşım yorgunluğu yaşatmadı, hem de ekonomik oldu.

sakarya güzel olabilir aslında
Bisiklet şehri uci organizasyonları konusunda tecrübeliler.
Sakarya bşb mail atalım :)

327532 dosyayı görüntüle

Yaşadığım yerde genelde zamana karşı oluyor. Başvuru formunda hız grupları oluyor, hangisi sana uygunsa onu seçiyorsun. 40+ km/s, 38+ km/s vb gibi ortalama 25 km/s kadar oluyor gruplar. Herkes zamana göre yapacağı için başlangıçta herkesi birden başlatmak yerine, arada 10-15 dk gibi aralıklar vererek başlangıç verdiriyorlar gruplara.. En hızlı gruptan en yavaşa doğru başlangıç verildiği için, parkurda yavaş sürerek arkadan gelecek gruba tehlike oluşturacak bir olayda en aza indirgenmiş oluyor.

Istanbulda rota belli abi guzel rota var hazirana kadar kayit olursan santini forma hediye.Imkan varsa katilin letape guzel oluyor.

Ankara Cesmeye bende gidiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Yaşadığım yerde genelde zamana karşı oluyor. Başvuru formunda hız grupları oluyor, hangisi sana uygunsa onu seçiyorsun. 40+ km/s, 38+ km/s vb gibi ortalama 25 km/s kadar oluyor gruplar. Herkes zamana göre yapacağı için başlangıçta herkesi birden başlatmak yerine, arada 10-15 dk gibi aralıklar vererek başlangıç verdiriyorlar gruplara.. En hızlı gruptan en yavaşa doğru başlangıç verildiği için, parkurda yavaş sürerek arkadan gelecek gruba tehlike oluşturacak bir olayda en aza indirgenmiş oluyor.

İşte etkinlik diye buna derim, darısı bizim organizatörlerin kulağına :)

Istanbulda rota belli abi guzel rota var hazirana kadar kayit olursan santini forma hediye.Imkan varsa katilin letape guzel oluyor.

Ankara Cesmeye bende gidiyorum.
Ben letape'ın kendi sitesinden bakmıştım, meğerse dediğiniz gibi haydikaydol sitesinde güncellenmiş hali var. Bir bakayım, karar vereyim. Eyvallah.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Doping yapanlar (yaptığını sananlar) gözünüzü korkutmasın ;) Kafası çalışan insanlar değildir

- Doğru yapanı bilenin olduğunu sanmam
- Doping alıp da uçan kaçan yoktur
- Her kişide etkisi farklıdır, kimine faydadan çok zararı vardır
- En doğru şekilde yapılanı bile %8-10 artış sağlamaz
- Kendilerine büyük zarar verdiğini bilmeyecek kadar ahmaktırlar
- Doğru antrenman yapmadan o minicik katkısı işe yaramaz, pahalı bir idrar olur sadece
- Pro bisikletçiler için %1 katkı bile önemlidir, bizde pro bisikletçi yok
- Kafein, kreatin, whey protein gibi uzun yıllardır çalışılmış takviyeler doping değildir, ihtiyaç durumuna göre kullanılabilir
- İyi beslen(e)miyorsanız veya iyi dinlen(e)miyorsanız boşa kürek çekiyorsunuz, eğer ciddi hedefleriniz varsa...

Naçizane

Geri