Scudo Sports

Yine orta göbek yine sorun

@Yiğit Alp Okyaylı

+1
ya çıldırıp kadronun üstünde ne varsa söküp hollowtech li grup set alacağım ya da bu bisikleti satacağım zaten sonunda.

Scudo
@Sinan A.
Doğrudur. İnanın hollowtech lerin söküp takması okadar kolayki yapboz gibi. Elemanları temizlemesi greslemesi ayrı bir zevkte. Benim salcano yol bisikletim vardı çalınan. Aşırı ağır çelik kadro bir bisikletti. Salcano orta göbeği bilyalı yapmış. Aman Allahım rezaletti. 80 tlye döktürüp taktırdım. Bana sorarsanız çok uğraştıktan sonra olmazsa kadroya hollowtech nasıl monte edersiniz araştırın derim.

Deore aynakolum var nerdeyse 3-4 yıldır kullanıldı. Daha önce arkadaşımda idi şuan bende hala taş gibi. Bu arada street yapıyorum.

@ihsan onur şener
deore ler bildiğim kadarıyla hollowtech?
bende çok düşündüm hallowtech li bi aynakol ama 9s ten aşağıda bu sistem olmayınca herşeyi değiştirmek gerekiyor. tonla masraf buda bana.

@Yiğit Alp Okyaylı

kare milli ortagöbekte hollowtech te aynı genişlikte var benim kadroma uyar yani hollowtech. yapacağım masrafa değmeğeceğinden değiştirmek istemiyorum. 2 yıl içerisinde zaten yol bisikletine geçmek istiyorum. bu bisikleti kısa günlük işler için kullanmak istiyorum. 9lu sisteme edeceğim masrafa yazık yani.

@Sinan A. Yol bisikletine geçecekseniz hiç değiştirmeyin derialabildiğiniz en güzel bisikleti alırsınız.

arkadaşlar bndede trek var aynakoldan arkadaşın bahsettiğigibi bi ses geliyo aynakolu cıakrtıop göbeği temizledik ses gitti bir süre sonra tekrar başladı her pedalı 2 3 tur döndürdüğüm zaman çıt çıt içıt sesi geliyo anlamadım gitti. pedallarda tam sıkılı göbekte sağlam

Ben bu sorunu kare mil orta göbeği iyice sıktırarak(ama öyle böyle değil çok çok sıkı) çözmüştüm.Öyle sıkılmıştı ki geçen gün aynakol ve göbeğ değiştirmek için sıra göbeğe geldiğinde şakır şakır ter döktüm açarken.

ÜNLÜ ÇIT SESİ diye de bilinir forumlarda.

karemil sorunu yapacak bişi yok onunla yaşamayı öğrenmek gerekir. yada en ucuz çözüm. (link)
kendi zincirin ile kullanabilirsin.çok sorun yaratmaz.

benim trek bisiklette orta göbek press-fit

@Yavuz SOYLU
abi biliyosundur 9lu sistem 6-7-8 li sistemlerle uyumlu değil dişler zincirler verdiğin linkte de belirtildiği gibi "supernarrow". alsan yürür o diyosan da ben o riski alamıycam artık ya. sürekli yatırım yapıp sorunla karşılaşmaktan gına geldim artık. son olarak başka bi bisikletçide açtırıp baktırıcam göbeğe baştan yuva göbek temizlenip yağlansın bakalım daha da bişey değişmezse böyle kullanıcaz artık elimizde kalana kadar.

Ben yanlış almıştım hatırlarsan @Sinan A. Sattığım kişi 7li sisteme taktı o ayna kol u çatır çatır kullanıyor. Bundan dolayı söylemiştim. Ama tabi yuro arttı. Dolar arttı. Fiyatlar katlandı. Tamamen bu iş para cokomel ilişkisi. Karar vermek zor.

@sezer_57
Pedalın boşa döndügü zamanlar oldu mu ? Özellikle yüksek vites kalkmaya calışırken. Ben de trek kullaniyorum. Arada böyle bir ses geliyordu pedal boşa atiyordu. ismini bilmedigim bir parcanin(arka dişlinin icinde bir sey ve icinde bilyeler var) icinde 3 tane diş var o dişin birisi tutukluk yapiyormuş. zinciri kirip tamirciye götürünce ögrendim

Bana kalırsa orta göbek kadrodan çatlamış gibi. Koyduğunuz 2. resmin aynakol tarafı ama bisikletin hafifçe ön tarafına bakan kısımda derin beyazımsı çizikler gördüm. O çizikler durduk yere olmaz. Bisikleti kullanış şeklinizde önemli. 14 yıldır üst seviyede bisiklet sporu yapıyorum. Bugüne kadar ben hiç böyle sorun yaşamadım.

Umarım en kısa zamanda çözülür. Geçmiş olsun

@Selahattin Aydın
arka dişlinin oturduğu yeri mi kastediyorsunuz (flibber)?

@Sinan A.
Bu tirnaklardan birtanesi tutukluk yapiyormus.

Dosyalar

• 2015-03-16 23.11.28.jpg
    2015-03-16 23.11.28.jpg
    6,7 KB · Okunma: 16
@MustafaOnderATiK

o çizikler zincir atmasından dolayı nasıl olduklarını biliyorum.
@Selahattin Aydın
çözümü var mı? göbeği yeni aldım zaten niye böyle bişey olsun ki? hem aynakol civatalarını sıkınca ses azaldı. onunla bi alakası olsa etkilemezdi bence.

Hocam atlamayi ben alivio aynakolumda yasiyordum catirli bir ses ve bosa donen pedallar 1 ve 3 dislide olmuyordu sadece 2. Yaprakta oluyordu 2. Yapragi degistirerek cozmustuk bu sorunu asiri profesyonel degilim ama ayna kolunuzun dislilerinin yapisinin ne durumda oldugnu kontrol ettirin isterseniz duruma gore yaprak veya aynakol degistirirsiniz. :)

Maşallah her şeyi denemişsiniz. Ama zincirle ilgili hiç bir deneme yok. Benimde bisikletimden ses geliyor ama zincir temizliğini yapınca kesiliyor. Zincir 3 komponenten oluşur pim, halka (rulman) Köprü. Özellile halkaların iç kısmına pimle halka arasına kacan toz burada camurlanıp halkanın görevini zorlar halka görevini sıkışarak yapar. Zincir dıştan wd 40 la silinerek temizlenir ama kısa süreli bakımlar için geçerlidir. 100- 200 km için yapılacak bakımlarda zincir daldırılarak temizlenmelidir. Özel daldırma aparatları ile temizlik olabildiği gibi zincir sökülerek bir kabın içinde mazota daldırılarak da temizlenir. Daha kapsamlı temizlikte mazottan sonra sabun ve basınçlı suyla temizlık yapılır. Tavsiye olarak würth HSS 2000 sıvı gres Prochem Sıvı gresleri temiz zincire uygulanır. Bu Yağlar sıvışık bal kıvamlıdır. Film tabakası gibi kaplar ilk sıkıldığında WD 40 tan bile akışkandır 30 dakika sonra koyulaşır. Zincir parçalarının iç kısımlarına toz geçmesini engeller ayarında kullanıldığında kirlenme süresi uzundur. Su kenlikle hiç etki etmez. Zincir cüssesine göre en çok işi yapan parçadır ve doğru bakılmamış zincir rublenin ömrünü çok çok kısaltır ses kaynağı olur.

Geri