Scudo Sports

Yine orta göbek yine sorun

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
302
merhabalar
orta göbek sorunu 3. ye yaşıyorum. ilkinde garantiden değişti. ikincide cebimden shimano göbek taktırdım. shimano yu taktık ses kesilmedi. pedallardandır dedim gittim wellgo aldım. ses kesilmedi. bisikletçiye gittim ses çıkarır çıkarır oturur yerine dedi ben bisikletçi açmadan önce trek almıştım yeni bu ses çıkıyodu aradı trek merkezle konuştum bi süre kullanınca kesilir ses dediler ve kesildi bu da kesilir dedi. 300km oldu kesilmiyorrrr. bugün aynakol tarafından değil diğer taraftan sıktı göbeği aynakolu da sıktı yine durum aynı. ayağa kalkmama zorlamama gerek kalmadan yavaş yavaş giderken bile sürekli bir çıtırtı halinde göbek. aynakol dişlilerinin olduğu taraf tam orturmamış söylüyorum diğer taraftan takılır sonra bu sıkılır o normal bişey diyor. hiç inandırıcı gelmiyor bana.
yakın zamanda değişen parçalar (sırasıyla);
aynakol
ruble
ortagöbek
pedal

sorun ne nolur yardım edin :suspus:

9558 dosyayı görüntüle 9559 dosyayı görüntüle

Scudo
bir defasinda beni deli eden bir ses oluyordu pedala yuklendigimde. Herhalde göbekte problem vardir diye dusundum. Sonra baya bir ugrastim en son pedali sıkılastirdim; ses kesildi. Deneyebilirsiniz. Acizane aklima gelen bu

Bu bisikletdeki ses olayı o kadar ilginç birşey ki, sese neden olan kaynak hiç tahmin etmediğiniz yerlerden çıkabiliyor. Daha geçen gün aynen senin gibi orta göbek kısmından tıkırtı geliyordu, klasik olarak hemen ayağı kalkıp dinliyorum, ses kesildiği için de ilk suçlu sele borusu veya sele oluyor. Ben sele borusu diye tahmin ettim, uzun zamandır yağlamamıştım, gresledim falan, ses kesilmedi. Sonunda sesin kaynağı aşağıda selenin işaretlediğim kısımları çıktı. Demirle derinin birleştiği nokta kuruduğundan dolayı herhalde bir sese neden oluyor, ve o ses kadrodan yankılanıp sinir bozucu bir tıkırtıya sebep oluyordu.
Sen tabii aynakol ve göbeğe odaklanmışsın, belki de gerçekten ses onlardan kaynaklanıyor ama gözden kaçırdığın basit birşey de olabilir.

https://i.hizliresim.com/OROVD3.jpg

@Selahattin Aydın

pedalları yeni taktık yüzde yüz sıkılarlar ve tam oturmuş durumdalar.

@ratm

ses oturukende ayaktaykende çıkıyor. pedal çevirmediğimde çıkmıyor sadece.

bide göbekten arada bi çat diye ses geliyor anlık bi boşalıyor pedallar atlıyor sanki.

Fotoğrafta görünen kadro kaynak kısımlarına WD-40 gibi, yağ gibi, hiç olmadı su gibi bir şey sıkıp, daha kurumadan sürün. İlk binişte ses gelebilir. Sürmeye devam edin. Bir süre sonra ses kesilirse (en geç bir kaç gün sonra tekrar ses başlar) kadro kaynak civarlarından çatlamış olabilir. Başıma böylesi gelmişti belki sizde de aynı durum vardır.

Bence sorun arka rulman yada aynakol carkinda on vites 1,2,3 değiştirin eğer üç dislide de ses geliyorsa arka rulman yatağında sorun vardır ..

@fishman

rulman derken arka göbek yatağını kastediyorsanız atmaları atlamaları pedal hissediyorum onunla alakası olabilir mi bilmiyorum. üstelik arka göbek daha 1.5 aylık.
@Serden Us

az önce ıslamıştım bisikleti kaynak kısımlarına yağ sürün mü diyorsunuz? ama şöylede bişey var bugün orta göbeği aynakolun civatalarını sıkınca ses bir miktar azaldı?

şu benim aynakol tarafında ortagöbeğin kapağının tam oturmamış olması normal mi ya? kimse onunla ilgili yorum yapmadı.

Herşey olabilir benim anlattığıma kesin gözüyle bakmayın. Sadece bir ihtimal... Ama kadro çatlağını çok zor tespit edebilmiştim. Durumu çözene kadar 2-3 sene geçti, çatlak daha da büyüdü. O haliyle binlerce km katettim. Hava durumu bile çıtırtıyı etkiliyordu kışın artıp yazın azalıyordu ses. Yağmur yağarsa tamamen kesiliyordu. Aklınızda bulunsun sadece böyle bir durum.

@Serden Us

ürperdim valla. bugün ful yağmurluydu hava dışardaydım göbek ses yapmadı arada çat çat yapıp atlama yaptı ama çıtır çıtır ses yapmadı. kadro mu diyosunuz cidden :(

kadro kulağını sıkmayı denese bide ben bir kere böyle çözüm bulduydum.

Bu orta göbek sürekli yolda bırakıyor adamı.Gidicen dura ace takıcan kafa rahat :D

@Sinan A.
İnşallah değildir de kaynak yerlerini güzelce temizledikten sonra büyüteçle falan yakından incelemek gerek. Eğer çatlaktan dolayı ses varsa, çatlağın ilk başlangıç zamanında çok ince oluyor, çok zor gözüküyor. Bazen boya çiziği zannediliyor bazen o bile gözükmüyor. Ama olmayabilir de. Yakından incelemek lazım.

@Serden Us
bisiklet şuan kirli temizlediğimde ilk iş kaynakları kontrol etmek.

Aynakola takılı olan çarkları birbirine tutan alyan vidaları sıkın şöyle ki alyan vidanın arkasında tırnak vardır bisiklet tamircilerinde tırnak anahtarı takarak alyanları 2 anahtarla önlü arkalı sıkın.Üç çark birbirine tam sıkı olsun.Aynakolun takılı olduğu göbek vidalarını uzun saplı anahtar kullanarak güç alarak sıkın yani alyan anahtarı takın alyana uzun boru sokun rahat sıkarsınız çıt,çıt, derdi biter.Pedallarınızıda uzun saplı anahtar ile sıkın kısa alyan ve ingiliz anahtarı belli bir yere kadar sıkar.

@semih59

aynakol dişli çarkları birbirine vidayla değil punto kaynakla bağlı. m131 model shimano. aynakol ortagöbek yeni sıkıldı. çıt çıt derdi değil zaten çıt çıt kesildi atlama yapıyor. çat diye bi ses gelip yarım saniye sanki pedallar boşa dönüyor. kadro kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama az önce bozuk yola hızlanıp pedalı bırakıp ayağa kalktım hiçbi ses gelmedi.

Sen izmirden çanakkaleye mossoyla gelen amerikan futbolcusu arkadaş mısın :) Mossosu olan birisinden daha aynı şikayeti duymuştum 7 ay kadar önce, çözüm bulamadı, 'orta göbeği değiştirdim sorun çözüldü' demişti.

@Sinan A.

Arka ruble kesme yapabilir rubleyi değiştir derim.

@semih59
rubleyi alalı 400km/2ay olmadı daha.

@Kara Kartal
kimmiş o merak ettim, ben değilim :) orta göbekte yeni değişti. uzunluğu kafa mı karıştırıyor kapağı tam kapanmamış normal bişey olduğunu söylüyor takan şey ...

@Sinan A.

ÖSEMde görmüştüm 2 hafta önce standda duruyordu arkadaş.

Hocam kusura kalmayın sesin nedenini çözemedim ama ben bir bisiklette en fazla sıkıntıyı orta göbekten çeken biri olarak hollowtech 2 göbeği olmayan bisiklete ne binerim nede alırım.

Geri