Scudo Sports

Yine kadına şiddet-baskı..

Goflet

Forum Bağımlısı
Tepki
1.565
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Beşiktaş kadın voleybol takımının alt yapı oyuncularından Nurcan İbrahimoğlu, İETT otobüsünde şort giydiği için dayak yedi

Beşiktaş kadın voleybol takımı alt yapı oyuncusu 19 yaşındaki Nurcan İbrahimoğlu, 28 Temmuz akşamı antrenmandan çıkarak Bahçeköy- 4. Levent otobüsüne bindi.

Üzerinde basketbol sporcularının giydiği bir şort bulunan genç kız, bacaklarını önündeki boşluğa doğru uzattı. Erkek yolculardan biri İbrahimoğlu’nun yanından geçerken önce uzattığı ayaklarına vurdu, ardından da otobüste birçok boş yer varken genç kızın yanına oturdu.

"ÇIPLAK BACAKLARLA OTURAMAZSIN"

Ayağına vuran adama kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen İbrahimoğlu, aldığı cevap karşısında şok oldu. Genç kızdan özür dilemeyen adam “Bu otobüste çıplak bacaklarını uzatarak oturamazsın. Terbiyesiz” diye bağırdı.

GENÇ KIZIN DUDAĞI PATLADI

Neye uğradığını şaşıran genç kız “Asıl terbiyesiz sizsiniz” dedi. Bu sözler üzerine iyice sinirlenen adam, genç kıza bir yumruk salladı. Dudağı patlayan İbrahimoğlu’nu saldırganın elinden yolcular aldı.

KARAKOLDA İLGİLENMEDİLER

İbrahimoğlu olayın ertesi günü Ayazağa’daki polis merkezine gitti, ancak karakolda kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti.

Ardından Şişli Adliyesi Adli Tabibliği’ne giden İbrahimoğlu, dudağındaki patlağa rağmen kendisine darp raporu verilmediğini iddia etti, genç kız, yaşadıklarına isyan etti.

Scudo
Kendi hemcinsimden gerçekten utanıyorum... Yazıklar olsun..

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
Keşke olay günü gitseymiş hastahaneye...
Karakol konusunda bir şey demiyorum %90 ı bozuk olan bir kurum zaten...
Umarım kızcağız atlatır bu olayları, kendine güvenini kaybetmez...

Kısacası "yurdumdan insan manzaraları" dedikten sonra da kenara çekiliyorum

insanlar neden aynaya bakıp kendilerini düzeltmek yerine başkalarını cezalandırma peşindeler anlamıyorum. ( gerçi bu tarz davranış sergileyenlere insan denirse...)

• Beğen
Tepkiler: serhat toy
Öküz her yerde öküz hiç bir şey görmemişler hayatta kafaları bağlı yerlere kadar etekli medeniyetten yoksul yaşamalarını bekliyorlar herhalde artık kadınlarımızdan böyle bir olay benim yanımda olsun ayırdıktan sonra bizzat ben girişirim o adama ama bu sefer elimden kimse alamaz o sinir ve hınçla buna eminim bizim insanımız artık iyice azıttı ve körleşti maalesef üzülerek geriye gidişimizi izliyorum ve elimden hiç bir şey gelmediği için kendi kendime sinir oluyorum ve kızıyorum....

@Edip Dinçer

olayı gördün de sessiz mi kaldın veya elinden bir şey gelirdi de esirgedin mi
başkasının , hem de en öküzünden birinin yaptığı şey yüzünden sen niye utanıyorsun güzel kardeşim.

hayır benim anlamadıgım otobüsteki diğer kişiler o adama bişe yapmamışmı inanın bana o otobüste olmak isterdim o adam hastaneye bile gidecek durummu olmazdı

diğer yolcuların tepkiye bak ya: akşam akşam başımıza iş çıkartma.

bu kadar mı vicdansız bir toplumuz ?

@KIVANC YILMAZTURK

Medeniyet dedigin acmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni.Soyağacına bir bak bakalım atalarının arasında başı kapalı yokmuydu.Yok demekki kapalı insanları aşağılar şekilde sözler sarfediyorsun.Kalkıp da öküzün birinin yaptığını Din-i İslâma bağladınya hayret bişey.Farz olan kapanmayı(isteyen kapanmasın önemi yok benim için) uygulayan analarımızı bacılarımızı medeniyetsizlikle itham edip aşağılamak ise büsbütün Din düşmanlığıdır.Bu konuları ne için açıyorsunuz milleti galeyana getirmek içinmi,bireysel yapılmış bir davranışı İSLÂM dinine bağdaştırmayamı.Derdiniz nedir?Otobüsde ki arkadaşa öküz dedinya çok çok haklısın o konuda.Ama yukarda yaptığın yorumla sen ondan farklı bir yerde olmuyorsun ;)

Şu "bir adamın yaptığını islama mal etmeyin" ikiyüzlülüğünden de ayrı bi tiksiniyorum.

Onu mal etme, erzurumdakini mal etme, kızını gömeni mal etme, içen adamı döveni mal etme, uğruna savaşanı mal etme, insan öldüreni mal etme..He arkadaş, gül gibi şahhane bir din ama işte inananları yanlış sadece.

Çuvaldızı kendine batırmak diye bir deyim vardır, bu insanlar neden böyle davranıyor diye durup bir sormak lazım.

@DustyBrain
Adam belki müslüman değil.Bunu da İSLÂM a bağdaştırsana o zaman.Ne kadar boş bir laf olmuş yorumun.

Haberi okuyunca sporcu arkadaşımız adına gerçekten çok üzüldüm. Ama dediğim gibi "Odun her yerde odundur." Acaba biz ne zaman dayak yiyeceğiz taytla otobüse bindiğimizde :)

"Tayt giyemezsin. Beni tahrik ediyorsun." diye bir bayandan yada erkekten ne zaman dayak yiyeceğiz merak ediyorum :)

Bu denli kör+cahil insanlar nasıl oldu da yaşayabildi aramızda onada hayret doğrusu. Şort giyiyor diye bir insanın canını yakmak insanlık dışı bir davranış. Bunu yapan nasıl bir zihniyet içinde hayatını devam ettiriyor acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Ülkemizde ve dünya da işlenen suçların ve gerçekleşen kazaların çok ciddi bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır.

Bunun en açık örneği;

Ülkemizde: Cinayetlerin %85, Tecavüzlerin %50, Şiddet Olaylarının %50, Trafik Kazalarının %65, Eşlerini Dövenlerin %70 ve Akıl Hastalıklarının %60

Sebebi ALKOL'dür!!!

Bu nedenle alkol kişisel olduğu kadar, belki de daha fazla, toplumsal bir sorundur.

(link)

Adana'da 'Kafan dağılsın' diyerek votka içirip sarhoş ettikleri 19 yaşındaki Ö.K.'ya tecavüz ettikleri ileri sürülen 6 sanık hakkında 'cinsel saldırı' suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(link)

bursa'nın bir sahil beldesinde; alkollü halde arabaya doluşmuş 2 kız 2 erkekten oluşan bir tayfa, gecenin bir yarısı sırf zevk için yol kenarında kendi halinde ilerleyen bir bisikletçiyi ezerek ölümüne sebep olmuştur.

Kaynak

Öldürüp tecavüz ettiler

Türkiye’yi sarsan en büyük satanist (şeytana tapan) vahşeti Eylül 1999’da yaşanmıştı. İstanbul Ortaköy Mezarlığı’nda Şehriban Coşkunfırat’ın (21) cesedi bulunmuştu. Satanist Engin Aslan, Ömer Çelik ve Zinnur Dinçer’in, Şehriban’ı önce bıçakladığı, sonra boğduğu belirlenmişti.

Engin Aslan ve Ömer Çelik’in ölüye tecavüz ettiği saptanmıştı. Satanistler, “Şeytan kurban istedi” diye kendini savunmuştu.

(link)

Babam lise mezunu ve ne anneme ne çocuklarına bir kez şiddet uyguladığını görmedim.
Birde üniversite mezunu bir tanıdığım vardı o uygulardı.
Dedem ise babaannem başını açmadığı için yıllarca dövmüş bir adam.
Yani şiddet her yerde, okumakla- okumamakla alakası yok.

(link)

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan Norveçli kız çocuğu 14 yaşındaki A.S., diskoda tanıştığı 24 yaşındaki Osman A. tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla polise başvurdu.

(link)

madem toplumsal şiddetin kadına yönelik kısmı inceleniyor, daha geniş bir açıyla bakmak için örnekleri çeşitlendirmek lazım...
umarım büyük resmi görmede faydası olur...

@Nuri Kongur

Konuyla alakasını anlayamadım,amacınızıda bilmiyorum ama gene de cevap verme ihtiyacı da duydum... tespitiniz yanlış bir tespit, neden mi?

Suç oranları en düşük ülkelere bakarsanız, İsviçre,İzlanda,Canada vs. gibi alkolün peynir ekmek gibi gittiği isimlerle karşılaşırsınız.

Alkollü içecek üretmek ve tüketmek konusunda yasak koymuş olan ülkelere bakın, Suç oranının pek de düşük olmadığını hatta zirvelere oynandığını göreceksiniz ;)

Yani kısacası ;
Sayın Nuri Kongur,suç işleme sebebi alkol olmaz, suç işlemek psikolojik ve genetik bozukluktur...Sosyolojik ve ekonomik yönden sorunları olan toplumlarda da daha fazla olur...Bizim ne durumda olduğumuza örnek teşkil etmesi için;

(link)

(link)

gibi bir çok istatistiki bilgi mevcut...

Madem katılmadığım kısmını söyledim katıldığım kısmı da söylemeliyim;
Şiddet her yerde evet, okuyup okumamakla alakası yok...
Ayrıca kadına şiddet konusunda da daha geniş ele alınması gerektiğindede hem fikiriz...

@engin ekizkuyu

Evet, "belki" müslüman değil. Zaten hıristiyan, musevi veya mormon filan olduğu için(onların da inancına göre doğru bir şey değil sonuçta) o yüzden bir kadına "bacaklarını kapat" diye bir şey söyleyebiliyor dahası şiddet uygulayabiliyor. O yüzden otobüsteki insanlardan destek bulabiliyor(hani şu %99u müslüman olan ülkenin %99u müslüman olan otobüsündeki insanlardan) ve bu ve bahsettiğim ve dahası da olan eylemleri "müslümanlar" hiç yapmıyor.

Konuyu alkole getirmek de bambaşkaymış bu arada. Ramazan ayında "muhafazakar duyarlılık"la yapılan bir eylemde alkolü suçlamak nasıl bir mantık, ben anlayamadım. Konu gelmişken söylemek farzdır yalnız, içki öyle filmlerde dizilerde gördüğünüz gibi melek gibi adamları şeytana çevirmez. İçinde şiddet-nefret-kin olan adama en fazla cesaret verir, üstbeynin kontrolünü azaltır o kadar. Senin hastalıklı toplumsal ahlakın, hastalıklı toplumsal bilincinin vitrinini oluşturur.

İlk yazımda söylediğimi tekrarlıyorum, dönüp kendinize bakın biraz. "Bu adam bizden değil" demekle aklanmıyorsunuz. Bu beyni oluşturan, buna sesini çıkarmayan toplumu oluşturan değerler hepimizin yüzyıllardır biat ettiği değerler. "Kusursuz" değilsiniz, kabullenin.

Dekolte giyen kadına tecavüzü hak gören, şort giyene de dayağı hak görür. Erkek cinsine kadınlardan üstün olduğunu aşılayan ataerkil bir toplumdan ne beklenir ki? Keşke o olay benim yanımda gerçekleşseydi de, bir kadına el kaldırmanın ne demek olduğunu o beyinsiz herife yaşatsaydım. Kadınlara şiddet uygulayan, ezen, taciz eden ve bununla gurur duyan beyinsizleri cezalandıracak bir adalet sistemimiz olmadığı sürece, bu ve benzeri olaylar yaşamaya devam edeceğiz..

İnsanlığın var oluşuna aykırı, kendi düşüncen ne olursa olsun, karşı tarafa manevi saldrıda bulunamazsıni koşullar ne olursa olsun, isterse çıplak dolaşsın, hoşgörü budur.

Geri