Yerel seçimler için bisiklet yolu vaatleri

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ey bisikletçi dostlar artık yüzünüzü önünüze düşürmeyin. Bizim için yeis ve eziklik günleri geride kalmıştır. Artık Türkiyenin geleceğinde bisikletlilerde vardır, bisikletlilerinde Bu ülke pojelerinde adı geçer olmuştur. Bundan sonra bize karada ölüm yoktur. An itibarıyla Ankara B.B adaylarından birinin konuşmasına denk geldim (isim vermek istemiyorum ferhat dostumuz siyasete giriyor diye biletimizi kesiverir) Ankaraya bisiklet yolları yapacağından söz ediyordu. Evet unutulmadık hatırlandık. Buda büyük bir gelişme, buda büyük bir merhale. Elbette yerel yöneticilerimizden bir londra belediye reisi boris olmalarını ilk etapta beklemiyoruz. Ama bizi ve şehirlerinin geleceğini unutmasınlar yeter. Daha yaşanılabilir bir şehir için bisiklet için evet.
 
Scudo

K. Benli

Daimi Üye
Kayıt
18 Ocak 2014
Mesaj
228
Tepki
236
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Trek
Padişahın dalkavuğu coşmuş, asılsız, astarsız padişahı övmeye başlamış.

Uzunca bir süre sonra padişah gülmeye başlamış.

Dalkavuk tedirgin olmuş : ''padişahım bir şey mi oldu?'' demiş.

Padişahın cevabı : ''sen anlat, anlat, yalan da olsa hoşuma gidiyor!''
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Madem isim vermiyoruz..

Bugun tv'de bir buyuksehir belediye baskan adayimiz bisiklet yollariyla ilgili soruya "yeni imar planlarinda bisiklet yolu mecbur olacak" dedi. Bunun turkcesi "mevcut imar planlarinda bisiklet yolu tadil edemeyiz"dir. Yani mevcut sehir merkezine bisiklet yolu yapamayiz'dir.

Kizmayin adama. Adam gercekci. Olmayacak duaya amin demiyor. Bu buyuksehirimizin mevcut belediye baskani her yere kopru, kavsak, tunel yapa yapa yayalara yuruyecek kaldirim birakmadi. Nerede bisiklet yolu..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
788
Seçim zamanı değil bisiklet yolu bunlar uzaya bile gidicez der yalan beleş sallamak beleş. halkı düşünen mi var, başladı yine seçim arabaları trafikte terör estirmeye ...
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Bir anda trafikler kilitlenmeye başladı. Yolları kilitleyerek belediyelere yükleniyorlar. Şu seçimler bitsede trafik rahatlasa.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
788
Turan bey sormayın çekeceğimiz rezillik var 2 ay boyunca ,parti afişini arabasına asan dokunulmazlık sahibi oluyor..
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Yol vaatlerinden çok bisiklet derneklerinin ve kulüplerin birlik olup belediyeye öneriler de bulunması ve yapılan işleri takip etmesi lazım.

İzmir de Bayraklı ile AlsancaK'ın bağlandığı yerdeki köprü kaldırıldı. Haliyle bayraklı ile alsancak arasında geçiş sorunlu. Yol bisikletleri odabandan gidebilsede şehir bisikletleri bunu yapamıyor. Otoyolda sürebilen var süremeyen var. Belediye pek fazla bir şey de yapamıyor çünkü hangi devlet dairesine ait orası tam belli değil. Topu birbirine atıyorlar. Bisiklet derneği için içine girince devlet kademesinde bir yumuşama oldu ve öneriler gelmeye başladı.

Herşeyi devletten beklemeyip dernekler ve kulüpler bir araya gelip projeler üretip bunları kabul ettirmeye çalışmalı. Diğer türlü ölme eşşeğim ölme.
 

Vahap Demir

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2012
Mesaj
320
Tepki
531
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
En az 10 yıl önceki seçimlerde bile bisiklet yolları çoğu başkan adayı tarafından vaatler arasında sayılır dururdu. Galiba vaat ederken kulağa hoş geliyor. Çok ümitlenmeyin. Mevcut yollarda pedallama azminizi kırmayın :)
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Bisiklet yolundan önce bisiklet kültürü vaadeden yerel ve genel yönetimlere ihtiyaç var.

Sen üniversite rektöründen özel kalem müdürüne her cins devlet erkanına gerekli gereksiz araç tahsis ediyorsun, resmi plaka veriyorsun. O resmi plakalar (hele bir de çakarları taktın mı) her nedense trafikteki her türlü kuralı ihlal etme ehliyetine de sahip; kırmızıda durmazlar, emniyet şeridinden son sürat giderler. Devlet olarak trafik kurallarını en çok ihlal eden senin resmi plakalı taşıtların olduğu sürece, nereye kalıyor bisiklet güvenliği?

Dünkü açık oturumda belediye başkan adayı "kaldırımları engelliler için alçak yapacağız" diyor, gazeteci olan adam da "o zaman kaldırımlara araç parkederler" diyor. Zihniyet o kadar çürümüş ki, o arabaların kaldırıma yanlış da olsa park etmeleri kanıksanmış artık. Belediye başkanı da "ulan ne kaldırıma parketmesi, kaldırımlar belediyenin bütçesiyle yapılıyor, emniyet müdürlüğü konuşup kaldırıma park etmiş arabaların çekilmesi ve ağır cezai şartlar uygulanması için çalışma yapacağız" DEMİYOR. "Ya aslında kaldırımın tamamı o kadar alçak olmayacak" diyor. Medeniyet seviyemiz, kuralların çiğnenmesi üzerine kuruluyor.

Bisiklet yolları için de benzer şeyler söz konusu. Bağdat Caddesine yapılan bisiklet yolunun ömrü malum. 2 ay sabredemediler o yola. Trafik sıkışıyormuş, sıkışsın kardeşim, caddede trafik her türlü sıkışıyor, piyasa yapmak için caddeye gelen apaçili araba sürüsüne tıkansın trafik zaten. Caddeye trafiğin sıkıştığını bile bile arabayla gitmek zaten salaklık. Sen koy oraya bisiklet yolu, muhafaza et, 3 ay sonra insanlar arkadaşlarıyla buluşmaya trafikte cinnet geçirecekleri özel araçlarıyla değil, bisikletle gitmeye başlar zaten. Yok. Yapamadılar.

Sen insanların bisikletlere yaklaşımını değiştir önce. Kaskı mecbur tut mesela. Polise bunun kontrolü için yetki ver. İnsanların kasklı bisikletçiye bakışı, çok daha farklı olacaktır inanın. Sürekli şehir içi organizasyonlar düzenle. Biz de resmi bisiklet organizasyonu dedin mi orman, börtü böcek temalı hep. Şehir içinde örgütle bisikletlileri. Sen şehirden çıkarttıkça bisikleti, şehirde kabul ettiremezsin iyice. Zabıtan bisikletle gitsin sağa sola, bisikletli polisin olsun mesela. Önce devlet bisikleti içselleştirecek kendi içinde, ki halk da içselleştirsin.

Öncelikle algı yönetimi şart. Düşünsel algıyı yönetemeden, duyusal algıyı sağlayamazsın bisiklete karşı. Bunu sağlayamadığın sürece, her yere bisiklet yolu yap, gene işgal edilir o yol, gene görmezden gelinir bisikletli.
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
Pazar günü İzmir Göztepe sahilindeki bisim istasyonların bir çoğu boştu. Sahilde bir sürü kişi bisiklet biniyordu. Yazın ytemiyecek gibi bu bisikletler. Bakalım hayırlısı. :)
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
herr başgan (bilen bilir) 8 şerit yol yaparken, sağ kenardan bir çizikle 1 metrelik bir asfalt parçasını çok gördü bisikletlilere. bir şehrin otomobillere göre bile tasarlanamayışına şahit olduğum şu yirmi yılda; yapılan yolların çizimlerinin, posta gazetesinin kenarlarındaki boşluklara çalakalem çizildiğine dair şüphelerim var. bu nasıl olacak diye sorana "ahanda böyle olacak" diye çizilmiş gibi. yol hunharca 4 şerit geliyorken aniden önce 3 e metreler içinde 2 şeride düşüyor birden bire 5 şeride genleşiyor ve gerisin geri 2 şeritte karar kılıyor. gerizekalılar için şehir içi yol tasarım mühendisliği doktora programında öğretilen bu yol kavramına alışmak, ister motorlu taşıt sürün, ister motorsuz; ister yaya olun ister atlı ve hatta deve ile gezin, her babayiğidin harcı değil.

şehre kapı yapmak gibi, 5 kapının 10milyon dolara mal olacağı garabet işlerle karşı karşıyayız. hadi bu şehirde yaşayan ahaliye müstehak ama başka illerde yaşayan kişilerin verdiği vergilerin bir kuruşu dahi bu işlerde kullanılıyorsa yazık yahu.
 

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
Ne boş işlerle uğraşıyoruz,adam gibi bir bisiklet yolu yapmıyoruz.

Ankaraya kapı yapmak da nedir Allah aşkına Ankaralılar da "biri bize kapı yapsın " diyordu demi
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
788
Geçtim belediyelerin bisiklet yolu yapmasını, belediye başkan adayı çıkıp "Seçilirsem makamıma bisikletle geleceğim!" dese hazırım oy vermeye.
 
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
62
Tepki
39
Yaş
48
Şehir
istanbul
Bisiklet
Dahon
şimdi karşımızda afiş çalışması var
gelirler şu ip'in ucunu takabilirmiyiz diye .

afişlerin arasına en az 20 km ilçemize bisiklet yolu vaadi içeren afiş koyun izin vereyim diyecem ....
 

efe14

Üye
Kayıt
16 Aralık 2018
Mesaj
71
Tepki
230
Yaş
39
AYDIN'ın İncirliova ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı Şerif Temel (72), seçim çalışmalarını 35 yıllık bisikletiyle yaparak rakipleri arasında dikkat çekiyor. Evli ve 2 çocuk babası Şerif Temel, 1999- 2004 yılları arasında bir dönem MHP'den İncirliova Belediye Başkanlığı görevi yaptı. Makam aracı yerine bisikletle dolaşınca adı 'bisikletli başkan'a çıktı. Çevresindeki bazı kişilerin tekrar aday olması yönündeki söylemlerinden etkilenen Temel, bağımsız olarak adaylığını koydu. 35 yıl önce aldığı bisikletiyle seçim çalışması yürüten Şerif Temel, esprileriyle de kendini sevdiriyor. Yaptığı hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğini söyleyen Şerif Temel, seçilirse herkesin bisiklete binmesini sağlayacağını ve bisiklet parkları yapacağının sözünü verdi. 15 yıl sonra tekrar belediye başkan adayı olduğunu belirten Şerif Temel, ittifaklar karşısında bağımsız aday olmayı tercih ettiğini dile getirerek, "4 partiye karşı benim bağımsız belediye başkan adayı olmama ailemdekiler dahi hepsi güldü ve karşı çıktı. Onlara şunu söyledim; Eğer ben bağımsız belediye başkanı olmazsam bize 'satıldı' derler. Benden sonra ilçeye çok fazla hizmet yapılmadı. Göreve geldiğimde, yapılmayan birçok hizmeti yapacağım" dedi.

'HEP BİSİKLETİ TERCİH ETTİM'
Her zaman otomobil yerine bisikleti tercih ettiğine vurgu yapan Temel, "Devamlı bisiklete binerim. Oğlumun ve kızımın altında otomobil var. Ben ise sportmen bir adamım. Koşarım, ağırlık çalışırım, yüzerim ve bisiklete binerim. İyi bir sporcuyum. Bu nedenle dinç ve genç kaldım. Benim yaşımda olanların çoğu bastonla dolaşıyor. Benim bindiğim şu bisiklet 35 yıllıktır. 1999-2004 yılları arasında belediye başkanıyken de hep bisiklete binerdim. Bu nedenle adım bisikletli başkana çıktı. Eğer kazanırsam, yine makam aracı yerine bisiklete bineceğim. Bisikletle gezmenin avantajlı yanları var. Bisiklette ses yok, bir yere giderken park sorunu yok. Seçilirsem biz de İncirliova'daki memur ve amir kardeşlerimize araçlarıyla değil de bisikletlerle gelip gitmelerini tavsiye edeceğiz. Bizden de rica etsinler, onların çalıştıkları kurumların önüne bisiklet parkı yapalım. Güvence altına alalım ki park sorununda çözüm olsun. Biz ülke olarak da tasarrufa gitmemiz lazım. Bununla birlikte daha geleceğe dönük bir ilçe hazırlamış olacağız. Herkese de örnek olacak" dedi.

 

BRSZNR

Aktif Üye
Kayıt
17 Nisan 2014
Mesaj
133
Tepki
193
Yaş
41
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Bu ülkede araç yolundan biraz kısıp bisiklet yolu yapacağım diyecek bir adayın oy oranlarının ciddi anlamda düşeceğine bahse girerim.