Scudo Sports

Yer yarıldı içine girdim

Rhodiumm

Forum Demirbaşı
Tepki
2.349
İsim
Ayberg
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhaba,

15.05.2020 günü bisikletimle Samsun/Atakum ilçesine bağlı köylerde tek başıma tura çıkmıştım. Rota bildiğim rota, üstelik 2 gün önce de aynı yerden geçmiştim. Köy yolları arasında çoğu yerde beton yol mevcut. Bazı noktalarda ise çatlaklar ve yarıklar mevcut. Bir rampadan aşağı 40 km/s hızla inerken (neden bilmiyorum ama)yoldaki yarığı çok geç gördüm ve sert bir şekilde girdim. Geç fark etmemden dolayı son anda bir hamle yaptım sanırım ki içine düşmedim. Çok şiddetli 2 tane patlama sesi duydum ve jantların ezilme sesiyle beraber frenleme yaptım. Çok büyük kaza atlattığımın farkındaydım. Takla atmaktan mucize eseri kurtuldum. Bisikletten indiğimde 2 patlak lastiği el pompasıyla kim şişerek derdini düşünürken bir de baktım ki ön ve arka jantlarım yamulmuş. Güzel RS-11 jantlarım köy yollarında betondan yol yaptıkları için yamuldu...

Çok şükür bana bir şey olmadı. Az buçuk tecrübem var. Normalde bu yarığa girecek adam değilim, daha dikkatli sürerim ve bozuk yollardan, kasislerden dikkatli geçer-kaçarım . Yolda koca yarık var ve 2 gün önce de aynı yoldan geçmişim. Ama nasip ya basiretim mi bağlandı ne olduysa neticede kaza gerçekleşti. Yanlış anlamayın kılıma zarar gelmediği için çok mutluyum fakat yol yüzünden maddi zarara uğradım ve canımı dişime takarak aldım ben bu bisikleti.

Atakum ilçesinin belediye başkanına yazdım, danışmanı benle ilgilendi fakat büyükşehir belediye ilgileniyor dedi. Şimdi büyükşehir whatsapp hattına yazdım. İşin peşini kovalayacağım.

Geçmiş olsun dilekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ? Mağduriyetim giderilmese de Samsun'da bisiklet potansiyeli her geçen gün yükseliyor. Başkalarının canı yanmasın.

Hasarın fotoğrafını ekliyorum. Tamir olur mu sizce ? Bisikletçime gideceğim en kısa sürede. (Lastiklerim zaten kötü durumdaydı, şimdi iyice yırtıldı.)

Olay yeri : Özören'den Karakavuk köyüne inen yol.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (1).jpeg
    91,6 KB · Okunma: 700
  • WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (2).jpeg
    314,3 KB · Okunma: 729
  • WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (3).jpeg
    374,4 KB · Okunma: 721
  • WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (4).jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24 (4).jpeg
    229,7 KB · Okunma: 703
  • WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.24.jpeg
    78,5 KB · Okunma: 661
  • WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.25.jpeg
    WhatsApp Image 2020-06-16 at 10.55.25.jpeg
    331,9 KB · Okunma: 635
Scudo
Geçmiş olsun.
Betondan yol mu olurmuş. O yol nasıl öyle yarılmış yahu.
Teşekkür ederim. Karadenizde, köy yolunda, esneme yapabilen bir malzeme ile yapılması gereken yolu betondan yaparsan ve ağır tonajlı arabalar da geçerse yarılır... Köylülere sorsan betondan yol yaptılar. Traktörümüz iyi gidiyor derler. Türkiye...

Beton yol inşaa edilebilir de içinde demir olmayan betonu böyle tezek gibi yere yapıştırırsan bu yol değil sadece doğanın içine etmenin başka bir şekli olur. Geçmiş olsun. Iki jant ve iki lastik masrafı olmuş size. Artık olan olmuş fazla dert etmeyin. Jantlar yenilenir. Size zarar gelmesin. Kaza yapmayan insan yok.

Çok geçmiş olsun, ben de az daha benzer bir kazayı dün Ankara'da yaşıyordum. Sert denilebilecek bir çukura girdim. Toparlamam çok güçtü, şükür sorunsuz atlattım. Sadece bisikletin sert bir şekilde zıplamasından dolayı kalça kemiğim biraz acıdı :D

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Geçmiş olsun, o betonu atan müteahhide selamlar!

Geçmiş olsun. Jantlar tamir edilebilir gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Çok geçmiş olsun ciddi bir kaza atlatmışsınız. Jant konusunda bilgim malesef yetersiz ama görünüş tamir kısmını biraz geçmiş gibi. Ayrıca tamir edilse bile lastik takıldığında en ufak bir centik bile kalsa sorun çıkartabilir diye düşünüyorum.

Beton yol inşaa edilebilir de içinde demir olmayan betonu böyle tezek gibi yere yapıştırırsan bu yol değil sadece doğanın içine etmenin başka bir şekli olur. Geçmiş olsun. Iki jant ve iki lastik masrafı olmuş size. Artık olan olmuş fazla dert etmeyin. Jantlar yenilenir. Size zarar gelmesin. Kaza yapmayan insan yok.
Haklısınız, teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun, ben de az daha benzer bir kazayı dün Ankara'da yaşıyordum. Sert denilebilecek bir çukura girdim. Toparlamam çok güçtü, şükür sorunsuz atlattım. Sadece bisikletin sert bir şekilde zıplamasından dolayı kalça kemiğim biraz acıdı :D
Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Kaza geliyorum demez :D
Geçmiş olsun, o betonu atan müteahhide selamlar!
Ben de çok selam söyledim..
Geçmiş olsun. Jantlar tamir edilebilir gibi duruyor.
İnşallah :(
Geçmiş olsun. Olmaz olsun öyle yol!
Teşekkürler
Çok geçmiş olsun ciddi bir kaza atlatmışsınız. Jant konusunda bilgim malesef yetersiz ama görünüş tamir kısmını biraz geçmiş gibi. Ayrıca tamir edilse bile lastik takıldığında en ufak bir centik bile kalsa sorun çıkartabilir diye düşünüyorum.
Haklısınız, bir ayarsızlık olur gibime geliyor. Teşekkür ederim

Büyük geçmiş olsun. Allah korumuş, çok daha kötüsü olabilirdi. Bisiklete üzüldüm ama önemli değil, cana geleceğine mala gelsin diyelim.
Olaya gelince, yolların özellikle de kırsal yolların durumu genelde böyle maalesef. Herhangi bir iyileştirmeye de pek şahit olmuyoruz. Yine de şahsi çabanız için kendi adıma teşekkür ederim. İnşallah sonuç alabilirsiniz.

Geçmiş olsun, Türkiye yolları belli, manevi korunma da şart. :)

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın sanki çember değişimiyle hallolur gibi

Geçmiş olsun. Yol ve beton konusunda konuşup sakinliği bozmak istemiyorum.
Ufak bir yaralanma yada sakatliktan bile iyidir diyip kendinizi teskin etmeniz gerekiyor. Belki para yada mal bir şekilde bir yerden denk gelir de sağlık gelmesi çok çok zor ihtimal.
Bu tarz paylaşımlar rutin sürüş yapanları da dikkatli olmaya davet eder. Bir faydası bu olabilir.
Tekrar geçmiş olsun. Sağlıcakla pedallayin.

Geçmiş olsun. Umarım büyükşehir de ilgilenir.

Çok geçmiş olsun, verilmiş sadakaniz varmış ki çok ucuz atlasmissiniz.

ABD'de beton yol çok yaygındır ama orada ne böyle bir beton yarılması ne de beton yarilmasina bağlı böyle bir bisiklet kazası duydum, işittim.

Diyelim ki beton yol yapmasini bilmiyorlar ve yol bir şekilde yarılmış. Hiç mi kazayı öngorebilir yetkili yok!

Burası Türkiye, burda hayat cok ucuz ki ölümler ya "MOK" çukurlarından oluyor ya da böyle ihmallerden.

Allah korusun başınıza caninizla alakalı kötü bir şey gelseydi işte o zaman yani iş işten gectikten sonra o yarıklar duzeltilirdi!!!

Geçmiş olsun. 2 sene önce benimde başıma benzer bir olay gelmişti Malesef kimse bu şekilde hasara uğramış bir jantın tamir edilip kullanılmasını önermiyor.

Türkiye'de neden mtb kullanılıyor sorusunun cevabı olmuş. Geçmiş olsun. Belediye açısından bir çok yola göre çok iyi bir yol. Arasında kalıp düşseydiniz ve yaralansaydınız bile kimse umursamazdı kaldı ki hasar sadece jant/lastik. O da kimin umurunda. Bir bisikletimde 2.2 lastik var. Acaba çok mu geniş diye düşünüyordum ki değilmiş.

Geri