Scudo Sports

''yenikapı saat 10.00 ido önü''

Mustafa bey zaten öyle değil miydi ? Yani yaptıkları açıklamayı okuduğum kadarıyla sadece yaya taşıyan feribotlarda yasak , hem yaya hem araç taşıyanlarda serbestti.

@mustafa akman

Scudo
@krankmili

mustafa hoca bizide panikletti..neyse görkem öyle isede sonuç olumlu .....
ama deniz otobüslerinin arka tarafına bisiklet askılıkları yaptırmak idoya pek fazla masraf gerektirmez...

@mustafa akman

zaten bu şekilde idi...

değişem bi' şey yok yani o cenahta!!

@Halil Atalay

Dernekten kimsecikler yoktu Yenikapıda Dernek sadece Köprü geçişi oluncamı çıkıyor piyasaya Bisikletle ilgili bir sorun olduğunda benim yanımda olmuyorsa Bisiklet için beni savunmuyorsa biz bir yere varamayız bu kafayla Bu işler masabaşında oturmakla olmuyor Halil Bey :mad:

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin bey siz ne dersiniz bu konu hakkında Yenikapıya neden sadece sekiz kişi geldi Köprü geçişi olunca herkes sazan gibi atlıyor Yenikapıya İDO nun aldığı kararı protesto için sekiz kişi geliyor Bu ne Perhiz Bu ne Lahana Turşusu :mad:

@Zafer Ünlü

bu yeni bi olay değil ,,,, neler gördüm neler ,,,tepki yok bizde...
şimdi mustafa akman dostum benim polinez topiğine mesaj atınca olay neydi gerek deniz otobüslerine gerekse lüks feribotlara bisiklet alınmayacak idi sonra kararı değiştirdi ido mail attı millet .... evet orda olmanın bi gereği kalmamıştı,,,
evet yapılacak işler var bunlar nedir dernek kanalı ile yapılacak bunlar bizler dernekten bunları istiyoruz şimdi hemen ,,,

1- feribotlarda ücret 1.5 ytl indirilecek
2- tcdd 1.5 ytl ye indirecek
3- deniz otobüslerinin arkasına bisiklet koyma yeri konacak

o kadarda çok şey istemiyoruz biz bu tcdd den ve ido dan ,,,,,,,,
istanbulda yazın ,bisiklet kullanan çoğalır kış gelince herkez eve çekilir herkez benmi,,,,,,,,,
polinez turu iptal edildi ve yenikapıya yönelecektimki, ido kararı geri çekince gerek kalmadı ...

amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ben şimdi burda bi hareketi başlatsam kaç kişi gelecek sıfır
20- 30 en çok o nedir idonun kapısına gidip form dolduracağız isteklerimizi sunacağız ikinci olay ne tcdd ye gideceğiz ,form dolduracağız ve isteklerimizi dile getireceğiz.....
ha bu istekleri doldurduk verdik 20- 30 kağıt parçasını bu kurumlar dikkate alacakmı ......onuda size bırakıyorum....

evet sorun nedir ,,,,,,,,
15 milyondan fazla insan marmara bölgesinde yaşamakta bunların istatistiğine bakarsanız kaç kişi marmara bölgesinde bisiklet sürmekte ikinci aracı bisiklet olmuş...............
istatistikler bizi üzer sonra ,,,,,yok tabi bisiklet kullanan...bu foruma bi zamanlar üye olan ve bisiklete binenler nerde bisikleti bırakan epey adam gördüm ben 6 senede ,,,,,,,ben şimdi kimi savunacam ,,,,,,,,,,,,,,,,,
kendimi savunurum anca ....ne derneği savunurum nede bisiklet kullananları her şeyden önce ben çivi çakana bakarım kimdir çivi çakanlar bisiklet için ,,,
çaktıkları çivi ile kaç insanı bisikletten soğutmuşlardır bide ona bakarım ...insanları bisiklet sürmeye teşvik etmek önemli olan bu değilmi,,,ben niye burda 6 senedir sele üstündeyim, kimler geldi kimler gitti ben hala burdayım forumun eski kadrosu gitmiş ben hala burdayım neden aşk var aşk ondan......

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin bey bu yazdıklarınıza katılıyorum Evet bi Derneğimiz var Bu ulaşım sorununu ele alıp halletmemiz gerekiyor Ama İDO olsun TCDD olsun yine bildiğini okuyor Uzun tura çıkarken şehirlerarası otobüs firmaları bisikleti bagaja almak istemiyor Derdimiz çok kime anlatalım :(

@Zafer Ünlü

yav şimdi dönüp dolaşıp bozuk plak gibi aynı şeyleri bende dahil tekrar ediyoruz sonuçta hep biz yoruluyoruz daha doğrusu kendi kendimizi geriyoruz ben tavrımı çoktan koydum anca beni davet ettilerde gittim nereye kartepeye adapazarı treni ile asla gitmem çünki 10 ytl bisiklet parası vermem ..nasıl gideceğim başka türlü ,en zor yoldan bazen düşünüyorum yav bunca yol zirveyi görmeden çekilirmi ..bazen şeytan diyor kapat orayı .....
evet o pendik hattını hayatta kullanmam ,yenikapı hattında bi kereye mahsus asus lu dostlar ile beraber olduk , onların hatırınada ama verdiğim para dehşetti 14 ytl tam 5 ytl bisiklet 19 ytl ye yalovaya gittim bi daha tövbe ...............

:) :) :) :) :)

evet yalova taraflarına artık topçulardan gideceğim ....ve ordan dönerim artık......

@Kudret Kurtcebe

Nasıl yani Bisikletçilerin İstanbul dışına çıkması yasakmı :mad: öyle şey olurmu Bisiklet için bagaj parası alıyorlar işte buna tepem atıyor arkadaş bazı otobüs firmaları bagajda yer yok deyip basıp gidiyorlar Ne olacak bizim halimiz böyle nereye kadar Aslında Şefimin yetkisi olsa bunların hepsini halleder ama çalışan adamı tutmazlar bu dünyada :mad:

@Zafer Ünlü

yok yav zafer dost nerden çıkardın yok öyle bi durum ben ekonomik olduğu için eskihisar topçular hattını kullanıyorum .... eski feribotlardan para alınmıyor bisiklete ...ama mesafe uzadığı için insanlar haklı olarak isyan ediyor ....valla şef çalışıyorda hep yanındakiler az oluyor ne hikmetse

:) :) :) :) :)

valla son turlarında gittikçe eridi ......sayı düştü acaba neden ,,,,,,
benim turlarda acaip rağbet var ..tabi lay lom lom deyince millet koşuyor performans deyince kimse yok bende bundan sonra arza göre talep yapacağım ayda iki adet lay lom lom iki adet performans yapacağım hele bi sezon açılsın bakalım eylülde başlarız ,ağustos ramazan kimse binmez zafer dost .....
bu arada bu sıcak olayında şefe katılıyorumda tabi herkezin bünyesi kaldırmaz ama benden genç nasıl sıcağa dayanıklı değil anlamış değilim 3 temmuzda 28 derecede şile yollarında kafadan ter çıktı ama bandana sağolsun teri emdi,,
ben sıcaktan pek etkilenmiyorum ....

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;
Bisikletçiler dört sınıftır
1.Profosyonel bisikletçiler
2.Amatör bisikletçiler
3.Köprü bisikletçileri
4.Karne bisikletçileri
Ben sizi bilmem ama ben ve şefim amatör takılıyoruz.Köprü bisikletçileri gibi senede bir defa köprü geçişine katılıp bisikletimizi balkona kaldırmıyoruz.Karne bisikletçilerini hepimiz biliriz sadece yaz tatilinde bisiklete binerler okullar açıldımı bisikleti velileri tarafından balkona kaldırılır.Bisiklete binen çok ama gerçek bisikletçiler Şefim gibi yaz kış demeden bisiklet sürerler Bisiklet onlar için hayatlarının bir parçasıdır artık her yere bisikletiyle giderler gerçek çevrecilik gerçek bisikletçilik budur işte Kudrettin bey :) :D :) :D :) :D Senede bir defa köprüden bisikletle geçmekle çevre haftasını kutlamakla bisikletçi olamayız :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

İDO ile dernek görüşmüş. Somut adımlar atılacakmış. Efenim bisiklet için askılıklar falan. Dur bakalım güzel şeyler olacak inşaallah. Protestoya gelince gerekirse yaparız ama şimdi gereği yok. Hem zaten çok erkendi. Zaten bu tür şeyler satranç gibi yahu. Süren varsa kullanacaksın. İş dünyasında da öyleymiş. Eğer cevap vermek için acele edersen çok şey kaybedebilirmişsin ve tanınan süreyi sonuna kadar kullanmak mantıklıymış.

Bu arada önceki arkadaşa küçük bir ek:

Gerçek bisikletçi için vakit, mekan sınırı yoktur. Hatta imkan olsa denizde bile süreceğiz. Belki aramızdaki nadide arkadaşlarımız (bisiklet toplayanlar, geliştirenler) bisikletin denizde gitmesi için pratik şişen bir aparat bile denemişlerdir...:)

Yani deniz bisikleti hep de tatil yerlerinde olmaz ki! Düşünsenize karşıya bisikletle geçiyoruz! Kesin basın haber yapar vallahi. Hatta bir tane de pankart açarız: "İDO'ya kızdım, kendi otobüsümü kendim yaptım!"

:D

@Zafer Ünlü

şimdi yukardaki sıralamalara bakalım ...

1- pro bisikletçi olmak için gırtlağına herşeyine dikkat edeceksin tabi yaş 54 olduğu için benim için proluk zordur ,,,,,,,,yalnız fransız kadın yarış bisikletçisi benden iki yaş küçük ve hala gençlerle takılıyor yarışlara giriyor lonzo adı 52 yaşında bi adet pro kadın bisikletçi tabi bu iş çok zor karşılığında bedeli büyük olması lazım burası fransa değil burada bisikletçi sürünür futbolcu yaşar her şey ekonomiye dayanır bu ülkede pro lisanslı bisikletçiler geçimini bu işten sağlayamaz ayrıca ödüller bence komik rakamlar ..lens dünyanın parasını kazandı tabi,,,,
2- amatör bisikletçi dalında şef olabilir doğrudur ...yalnız kamyonun dikiz aynasından tutunarak çıkan bayan bisikletçiyi resimleyip altına grup disiplinine uyuldu demek abesle iştikaldir bu resmin şef tarafından çekilmesi işin en ağır olayı olmuşturki bu olayı biliyorsun gündeme getirdim.....bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bu millet bunu yemez,,,,,ve hatta sen bana mesaj attın sizin turlarda kamyona tutunma varmı diye evet bu pazar garipçe var ama bizim ekipten hiç kimse tutunarak çıkmayacak ,,,,

karne ile köprü bisikletçilerine katılıyorum doğrudur ...ama zafer dost bu genellemeleri yapıyoruz acaba doğrumu yapıyoruz onada bakmak lazım ..
şimdi doğruyu konuşalım gerçekten şefle biz sağanak yağmurda iki kişi garipçeye gittik hiç kimse gelmemiş idi o günleri unutmam....
evet yollar ayrıldı nedenleri var ...göründüğün gibi olacaksın bütün mesele bu idi ama şef olamıyor medeni şekilde ayırdık yolları ve garipçede ve belgradda aynı güzergahlarda farklı tarihlerde olacağız önümüzdeki kış...her ayın ilk pazarı ve ortası , garipçe ve belgrad olacak, ta haziaran sonuna kadar 2012 e kadar .....evet bisiklet okulu eylülde açılıyor bu okulda neler yaptığımızı, hatalarımızı, bende dahil tur sonrası topiklerde dile getireceğiz öyle beylik laflar geride kaldı şöyle lüplettik böyle yaptık yok artık.....

evet ben kendimi nereye koyuyorum bende bilmiyorum işin komik tarafı ama ben hem performansı düşük arkadaşlar ile takılıyorum hemde yüksek yani nabza göre şerbet veriyoruzda ama bu okul işi artık benim bütün kış vaktimi alacak bence daha hayırlı bi olay olacak bu ,,,,

@Salih Dinçer

Deniz otobüsüne askılık konması güzel ama yetmez. Deniz otobüsünde bisikletten daha makul ücret alınmalıdır. O alınabilse Yalova, Bursa ve Balıkesir civarına giden bisiskletçiler rahat nefes alabilecek.

deniz otobüslerine askılık 3 madde idi diğer iki madde neydi,,,

1- tcdd 1.5 ytl alacak bisiklete ekspresler dahil,,,
2- lüks feribotlar ve deniz otobüsleri 1.5 ytl alacak işte o kadar

aksi takdirde bisikletim ile asla binmeyeceğim haberiniz olsun,,,

İlk duyuru "11 Temmuz 2011 Pazartesi gününden itibaren , sadece yaya yolcu taşınan dış hat deniz otobüsü seferlerine bir sonraki duyuruya kadar bisiklet taşınamayacaktır.

Araç ve yolcu taşınan hızlı feribot hatlarında bisikletlerin taşınmasına devam edilecektir.
( Yenikapı-Bursa, Yenikapı-Bandırma, Yenikapı-Yalova ve Pendik-Yalova hatlarında taşınacaktır.)

Yaz tarifesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, bagaj alanının kısıtlı olması ve büyük hacimli yüklerin deniz otobüslerine biniş ve inişlerde sıkıntılara neden olması nedeniyle bu karar alınmıştır.

Ayrıca, yolcuların beraberindeki diğer yüklerin de hacimleri ve ağırlıklarının denetlenmesi söz konusudur."

Önemle duyurulur.

Feribot ile deniz otobüsü farklı araçlar bu detayı bilmeyen arkadaşlar olayı farklı algılayıp tüm feribotlarda yasaklandı sandılar, sadece deniz otobüsleri ve sadece dış hatlar bu da kısa bir süre için çünkü insanlar yazlıklarına götürmek için evde ne varsa toplayıp deniz otobüsüne gelince ciddi sıkıntılar yaşanmış, bu sorunu çözmek içinde yük sınırlaması getirilmiş, bisiklette bu arada payına düşeni almış durumda, biz konuyu üyelerimiz açısından yorumlayarak yük hakkımızın elimizden alınmasının hukuksal bir durum bile oluşturduğunu savunduk, bisikletimizin yük hakkı içinde tekrar değerlendirilmesini talep ettik.
AB, ECF ve Turizm bakanlığı ile EUROVELO' nun ülkemize uzatılması çalışmalarına tezat bir uygulama olduğunu da ayrıca bildirdik.
İDO dan cevap beklemekteyiz.

olan bizim tura oldu mustafa dostum yanlış anladı neyse 24 temmuzda yapacağız polinezi,,,,

:) :) :) :) :) :)

Kudrettin Bey;
Şefim daha önce Bisikletliler derneğinde görevliydi. Dernekte bazı sorunlar neticesinde istifasını sundu ve ayrıldı. Dernek başkanını Asli üyeler değilde fahri üyelerle birlikte forum üyeleri arasında yapılacak anket veya seçim neticesinde seçilmesi daha şeffaf ve demokrasiye uygun olacaktır.
Madde 2 Dernek Bisiklet konusunda sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan ulusal ve uluslararası kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve benzer kurumları arası yardımlaşmayı sağlayıp destek vermek bisiklet yolları yaptırmak, park yerleri yaptırmak, yeni projeler geliştirmek, eğitim faaliyetlerinde bulunmak, Ulusal ve uluslararası yarışlar ve gösteriler düzenlemek, başarılı çalışmaları ödüllendirmek, gerektiğinde ayni ve nakdi yardımlar yapmak amacı ile kurulmuştur.
Bugün İstanbulda kaç tane bisiklet yolu kaç tane bisiklet parkı vardır. İstanbulda okullarda bisiklet kültürünü geliştirmek için eğitim veya seminer düzenleniyormu? Trafikte nasıl bisiklet sürülür, Trafikte bisikletçileri farkedin gibi broşür veya bilgi formu yazılı ve görsel medya aracılığıyla insanlara yeterli duyuru yapılıyormu?
Uzun turlarda tercih ettiğimiz Şehirlerarası otobüslerde TCDD veya İDO da bisiklet için bagaj sorununun en kısa zamanda çözülmesini ve bisiklet için bagaj ücretinin kaldırılmasını dernekten talep etmekteyiz.
Birde köprü geçişi senede bir defa değil Avrupada olduğu gibi her gün Bisikletçilere açık olmasını istiyoruz.
Bisikletimizle bu engelleri aşmak için inadına Bisiklet sürmeyi ve insanlara bisikleti sevdirmek için şefimle beraber canla başla çalışıyoruz :) :) :) :) :) :)

@Zafer Ünlü

derneğin durum vaziyetleri benim konumun dışında bu arada şefiniz nerde ,,bu aralar yok temmuz ağustos kayboldu ......akşam turları var görüyorum duvarından gece çalışıyor cuma dondurmacı ali tabi gezi gezidir dondurmacı mondurmacı ,adam pedal basıyor ya sonuçta .....
ama grup disiplini açıklarını çok yakaladım şefin onuda iyi biliyor ,,,

:) :) :) :) :) :) :)

@Kudret Kurtcebe

Havaların sıcak olması sebebiyle şefimle beraber akşam turlarına çıkıyoruz :) :) :) :) :) :)

Geri