@isosel Evet bisiklet 26 inch.
Sele borusunu şuan resimde gördüğünün 1-1.50 cm kadar aşağı çekmiş bulunmaktayım ve mectut itibariyle tam idealimde. (bacak boyum uzun)
Kadro ölçüsüne standart olarak boy ve iç bacak boyunun ölçüleri ile bakılıyor fakat bazen bu bizleri yanıltabiliyor. Şöyle ki; kadro boyu buyüdükçe sele borusunun aynakol merkezine olan mesafesi de artıyor. Yanlız burada gözden kaçan bir nokta var. O da kadro boyu büyüdükçe üst boru uzunluğunun da artması. Misal benim bacaklarım uzun gövdem kısa. Eğer ben 16" yerine 18" alsaydım bacak boyuma göre ideal ölçülerde almış olacak fakat gövdem kısa kalacağı için gidon kısmına yaklaşık 5 cm kadar daha eğik kalmak zorunda kalacaktım. Buda sırt ağrısı, konforsuzluk, kontrol zorluğu gibi durumlar ortaya çıkaracaktı. Şu sitede boy, kol uzunluğu, omuz genişliği gibi çeşitli ölçüler kullanarak idealine yakın kadro boyunu hesaplayabilirsin. Yinede en ideali deneyip almak ama bir çoğumuz bisikleti internetten aldığımız için bunu yapamıyoruz. (link)
Çamurlu, taşlık, mıcırlı arazide sürüş yapacağım için daha kalın lastik ebatına ihtiyaç duydum. Ama stabilize araziler için bu ebatta bir lastik tavsiye etmiyorum.
26" Seçmemin nedeni arazide kontrol kolaylığı, daha çevik oluşu, daha iyi tırmanma deneyimi sunması, aynı donanımdaki bisikletlere göre daha hafif olması ve daha sağlam jant tellerine sahip oluşu. Ha şu var. Bu yazdığım yanlış anlaşılmasın 27.5 ve 29" leri kötülemiyorum, herbirinin birbirine göre üstünlükleri var ama benim kriterlerim bunlar ve bu sebeple 26" seçtim
@Anıl Erdoğan
Evet. 7005 serisi üç kere dipçiklenmiş kadronun, full slx M675 setin dengi epixon masa değilde fox olurdu ama sert bir kullanıcı değilim. Ağırlık ve çalışma olarak benim gibi amatör bir kullanıcı için yeterli performansı veriyor epixon masa. Zaten şu anda fox alacak maddi imkanım olsa bütçemi maşa yerine ekipmana ayırmak benim için daha isabetli bir karar olurdu.
Bisikleti topladıktan ihtibaren şu zamana kadar yapmış olduğum kullanım zarfında, slx m675 set ile, önceki bisikletim ekipmanlarından olan ve slx in mudahili sayılan sram X7 yi karşılaştıracak olursam;
X7 de vites geçişleri daha sert ve tepkili, slx de yumuşak ve sessiz.
X7 nin arka vites bacağı slx e göre daha sert, arazide daha az sallanma yapıyor fakat slx de shadow plus düğmesini açık konumuna getirerek X7 ninkinden bile daha sert vites bacağına sahip oluyorsunuz.
Slx 675 frenler elixir 7 frenlere göre birazcık güçsüzler ama daha güvenilir ve daha iddalılar. Uzun inişlerde kol mesafesi kısalmıyor, geç ısınıyor ve çabuk soğuyor. Fren pad ömürleri daha uzun. Elixirdeki gibi hava sorunu yok. Ayrıca çok daha sessiz çalışıyor. Buna istinanen fren dozajını ayarlamak elixir 7 de daha kolay. (el alışkanlığı ile alakalı, sizde farklı olabilir)
Vites kollarında slx i daha başarılı buluyorum. (kişisel tercihim) 2 yönlü kullanıma imkan veriyor. Baş parmağınızla vites yükseltip işaret parmağınızla düşürebiliyorsunuz. Ayrıca göstergeye sahip. Bu sayede sürüş esnasında zincirin hangi rublede olduğuna bakmak için kafanızı arkaya çevirmek zorunda kalmıyorsunuz.( seyir halinde tehlike arzediyor). X7 trigger vites kollarında vites yükseltme ve küçültme işini sadece baş parmakla yapıyorsunuz ve gösterge yok.