Scudo Sports

Yeni sunucumuz aktif

Sahsen ben baska forumlarada da üyeyim ve almanyada 3 bisiklet forumda üyeyim ama böyle kapanmalara hic rasgelmedim geldimse bile cok kisa bir süre icin kapanmistir(kisa süre belki en fazla 10dakika) ve en son nezaman oldugunu bile hatirlamiyorum.

Scudo
@Sefa.

mesajinizin son cumleleri beni de icerdigi icin cevap hakkimi kullaniyorum.

Dun gece 24:00 da forumdan ciktim sabah 06:00 da girdim kapali oldugunu gordum.o saatte insanlar aranmayacagi icin saat 10:30 a kadar bekledim ve o saatte bilgiyi gectim.bu tip teknik.konularda hem yetkim yok hemde anlamam zaten ama sunu cok iyi biliyorum tum yonetici arkadaslarim hicbir maddi karsilik almadan ozveri ile forumun daha iyi calismasi icin emek sarf ediyor.bu gibi kesilmelerde sizlerden daha cok moralim bozuluyor cunku hepinizden fazla online oluyorum ve forum hayatimda bir yer teskil ediyor.

Bu bilgiler etrafinda elestirilerinizi daha olumlu ve yapici yaparsaniz bizlerin de şevkini kirmamis olursunuz.Hele bir onceki sayfada asil kimligi forumda yasakli olmasina ragmen baska isim.ile uyelik alip da bir kac senedir forum uyesi olmasina ragmen yeni uyeymis gibi yorum yazan arkadasima yazdiklarini hic yakistiramadim.Bu forum hepimizin koruyup yukseltmek de bizlerin elinde.

Herkese iyi seneler

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Klavyede durduğu gibi durmuyor :D

Bir şeyler yazarken şöyle ölçüp, biçip, yorumlayıp öyle yazsanız? Nasıl olur acaba?

Online oyun sitesinde yöneticilik yaptım. Bir süreden sonra site üyeyi kaldırmıyordu. Daha üst bir sunucuya geçmek istesenizde öyle ha deyince olmuyor işte. İşin ucu maddiyata bakıyor. Bu kadar çok başka sunucuya geçmek isteniyor iseniz de bağış yaparsınız yeterli para toplanır ve sunucu değişikliği olur.

Ben iki tane bisiklet forumundayım. Diğer forumda Son 3 günde 5 tane mesaj atılmış. Ondan öncede taaa 10 gün önce mesaj atılmış. Bizahmet kapanmasın site. 3 günde 5 tane mesaja kapanıyorsa kapatsınlar siteyi. Diğer sitelerle kıyaslamak doğru değil.

@Ferhat Köse
Ferhat bey, yazdıklarımdan kendinizi tenzih edebilirsiniz ya da alınganlık yapabilirsiniz. Bu benim takdirimde olan bir şey değil bildiğiniz gibi. Yetkililerin hangi saatte ne yaptığını kestiremiyorum ama "Bisikletforum" adlı hesap "burada yokken geç müdahale ediyoruz" gibi bir açıklama yapıyorsa ve sizin anlattıklarınıza göre 5 saatte gereken müdahale gerçekleşemiyorsa teknik anlamda ciddi bir sıkıntı var demektir.

Yazdıklarımda da yıpratıcı bir unsur, üslup göremiyorum. Kullandığım üslubun, Bisikletforum adlı kurumsal hesabın kullandığı üsluptan hiçbir farkı yok. Eğer benim tavrım birilerini rencide ediyorsa o zaman kurumsal hesap ile yazıları kaleme alan kullanıcının da kendi üslubuna biraz dikkat etmesi ve bu kadar fevri davranmaması gerekiyor.

@Ferhat Köse

Admin arkadaşlar ana sayfaya bir yere bağış için Paypal hesabı eklesinler bağış yapalım. Forumu 99,9 uptime garantisi veren bir yere taşıyalım.

Sefa bey, yeri geliyor günde 20 saat uyumadan kontrol altında oluyoruz bunu çok yaptık. Fakat bazen aksilik oluyor, o 20 saatin bitiminde uykuya giriyorum site kapanıyor ve günler sonrasına denk geliyor. Aslında çabuk geliyorum çabuk ilgileniyorum rahatsızlığımdan ötürü geç kaldım sadece. Şu konuyu büyütmesek artık? Üzerine düşeceğiz bu sorunun üstüne gideceğiz dedik. Biz ister miyiz sitenin kapalı kalmasını? Böyle olmasını ister miyiz? Sunucumuz gayet güzel. Sadece günler geçtikten sonra aşırı yüklenmeler sonucu böyle oluyor neticede bu sitede dakikada bir yeni mesaj yazılıyor. Ama gereği neyse yapacağız elbette.

Teknik sorunlar olur mutlaka,yeni yıla girerken enerjimizi birbirimizin moralini düşürerek harcamayalım,

Yarım saat yada yarım gün yada 1 gün site kapalı olsa dahi,bu site hepimizin,formun bir şekilde ayakta kalması için,bizler de kendi üzerimize düşen görevi yapmalıyız,örneğin reklam bannerlerine tıklamak gibi,

Hepinize iyi seneler ve dilerim mutlu yıllar göreriz.

• Beğen
Tepkiler: mustafa tabanlı
Sunucu teknik bilgilerini paylaşmanız mümkün mü? Uzun süre açık kalan bir sunucunun kendi kendine kapanması bana garip görünüyor. Neden derseniz, ben de şirketimde sunucular yönetiyorum. Active Directory, Exchange, ISA ve IIS sunucusu olarak kullandığım Xeon E5335'li 4 GB RAM'li sunucum tam 86 gündür açık durumda. Bir IIS web sunucusu benim sunucumun yaptığından daha az iş yapar. Fakat 20 günde bir kapanmamalıdır.

Windows Server 2003 Enterprise Edition çalıştırdığını ip adresinize uzak masaüstü denediğimde gördüm. Standart uzak masaüstü portunuzu farklı bir portla değiştirmeniz yararınıza olacaktır.

Ferhat Bey'in dediği gibi bu forum hepimizin. Saygılar.

Merhaba,

Şöyle bir tedbir alınabilir: Forum anasayfasında sabit bir mesajla, forumda teknik bir aksaklık olması durumunda haberdar edilecek yetkililerin e-posta adresleri vs. paylaşılır. Biz forum kullanıcıları bu adresi bir kenara not ederiz, böylece ileride bir sorun olduğunda hem yetkili arkadaşların daha çabuk haberi olur, hem de bu haber verme yükü tek bir kişinin omzuna yüklenmemiş olur. Ferhat abinin veya başka bir yöneticinin 7/24 forumu kontrol etmesini bekleyemeyiz.

Bir de, forumun Facebook veya Twitter hesapları, bu tür sorunlar hakkında bilgilendirme yapmak için kullanılabilir. En azından hosting firması mı kapandı, HDD'ler mi uçtu, sunucunun anakartı mı yandı diye merakta kalmamış oluruz :)

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Sefa.

Sefa bey ben forum uyeliginden yonetici oldum yaklasik 3-4 yildir uyeyim.forumdaki tum aktif uyelerin buyuk kismi ile telefon ve face uzerinden yine kucumsenmeyecek bir oraniyla yuzyuze tanisik birisiyim.bu yuzden alinmam yorumlarim anlayisim farkli.
Sizin bahsettiginiz yonetici arkadasimiz ise bu islerin teknik kisimlarinda oldukca bilgili kisacasi bilgisayar kurdu bir arkadas.eger ki cevrenizde benzer isler ile ugrasan bir tanidiginiz varsa sizde bilirsiniz ki bilgisayar ile cok fazla ugrasan insanlarda biraz iletisim hatalari olabiliyor bu cok normal meslek hastaligi bile denebilir.ben kendisini tanidigim icin gayet rahat yazabilirim ki ozunde cok iyi bir insan sadece icindekileri farkli anlatiyor oda bazen tepki alabiliyor ama tanimis olsaniz eminim ki iyi niyetli oldugunu goreceksiniz.Tabi birde insan saatlerce gunlerce bir is uzerinde calisir hersey yolunda iken bir tek taktir almaz ama en ufak hatada elestiriler siralaninca dogal olarak tepki verebilir bu banada oluyor bazen yillardir forumda birseyler yaparim paylasirim yardimci olurum bir kisinin ilani kendi hatasina ragmen onaylanmayinca acar bir baslik verir veristirir bende oyle zamanlarda bazen sert yapabiliyorum kendime hakim olamadan.

Dedigim gibi forum hepimizin eksikliginde de ariyoruz ki bu sikayetler oluyor.hepimiz ayni bisiklet sevgisi icin buradayiz bakin yeni yil aksami birbirimizi kirmadan incitmeden dogru yolu bulalim.

Herkese iyi seneler....

Bence ortalama 20 günde bir kez yaşanan bir olayı arkadaşların sık sık diye yorumlaması aslında foruma verilen değeri gösteriyor. O yüzden her iki taraf da aynı şeyi istemesine rağmen olmaması gereken bir gerginlik olmuş.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

Ne nazarı. Dış mihrapların oyunu bu. Oyuna gelmeyin arkadaşlar. ^^ Bisikletforum'a tam destek. ^^

2013 senesinin sonunda keyifleri bozup yeni bir yıla keyifsiz girmeyelim.

• Beğen
Bende tüm bisiklet forum ailesine, klip paylaşayım :)

ben daha yeni eve geldim hemen açıldı

@murat cömez

Murat abi sana birkaç gün önce özel mesaj yollamıştım aldınızmı onu acaba ?

Ben de sabah bir bakayım dedim ne var ne yok diye. Baktım açılmadı. Sunucu kaynaklı bir problem olduğunu anlayıp sekmeyi kapattım. Serzenişte bulunan arkadaşlar bisiklet forumu, sanal ortam muhabbetini hayatlarında öylesine önemli bir yere koymuş olmalılar ki bu durum onları bu denli rahatsız etsin. Ben de üzüldüm kapalı olmasına, her gün çevrimiçi oluyorum düzenli olarak. Buna rağmen yıkılmadım, her zaman kısa süre sonra geri geleceğine inancım var çünkü. Siz de bence bu açıdan bakarak biraz daha sabırlı olabilir, sinirlenmeden yapıcı yorumlar yapabilirsiniz. Bakın şu an herkes yazabiliyor rahat rahat. Beyninizi yıpratmaya, ruhunuzu sıkmaya değmez...

yine gitti forum bu sefer uzun sürdü, en son mesaj bugün 04:55 gözüküyor, sabah 8 civarında baktığımda site açılmıyordu zaten, şuan gelmiş durumda sık olmaya başladı maalesef bunlar

Forum yöneticileri pazar günleri insanların dışarı çıkıp pedallamak yerine bilgisayar başında durmasından şikayetçi olmaları nedeniyle pazr günü siteyi kapattılar. Fakat üyeler siteye girebilmek için sürekli yenileme yapınca yeni bir karar alıp siteyi açtılar. Bugün akşama kadar online olanları dışarı çıkıp bisiklet sürmek yerine forumda takıldıkları için online olan üyeleri banlayacaklar. Böylece forumda bir şey yazamayacakları için mecbur dışarı çıkıp pedallayacak bu üyeler. Gitti hesap :(

Geri